11 Ιουν 2010

Aρχίζει η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική


Παρόντες Νέλσον Μαντέλα-Σακίρα .
Σήμερα Νότια Αφρική-Μαξικό ( ΝΕΤ 17.00)

Τέσσερα χρόνια αναμονής είναι αρκετά. Έφτασε όμως επιτέλους η μεγάλη ώρα και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για αυτή την σπουδαία ημέρα, που θα μείνει στην ιστορία ως η εναρκτήρια του Μουντιαλ...
Αρχίζει το… ματς δηλαδή, όπως τραγουδάει στην ομώνυμη μουσική σύνθεση ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Η φετινή διοργάνωση μάλιστα έχει κάτι το ξεχωριστό. Ότι, δηλαδή, είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί σε αφρικανική χώρα.
Σήμερα το μεσημέρι η Νότια Αφρική θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη της 19ης έκδοσης του θεσμού, που έχει συνεπάρει, τα τελευταία 80 χρόνια, όλους τους ποδοσφαιρόφιλους ανά την υφήλιο.
Η καρδιά χτυπάει… μουντιαλικά
Η πρώτη σέντρα θα δοθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στο «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ με το ματς του Α΄ ομίλου, μεταξύ της οικοδέσποινας Νότιας Αφρικής και της εθνικής ομάδας του Μεξικού (11/6, 17:00, ΝΕΤ).
Το στάδιο αναμένεται να είναι κατάμεστο, ενώ οι 88.460 θέσεις του φαίνονται πολύ λίγες μπροστά στο πάθος και τον ενθουσιαμό που επικρατεί μεταξύ των οπαδών των «μπαφάνα-μπαφάνα» (185.000 από αυτούς υποδέχτηκαν τους ποδοσφαιριστές της Νότιας Αφρικής στο Γιοχάνεσμπουργκ!).
Βέβαια η ΝΕΤ θα συνδεθεί μια ώρα νωρίτερα με το Soccer City (στις 16:00), προκειμένου να βάλει τους Έλληνες θεατές, με το pre game show, στο κλίμα του Π.Κ., όπου θα «χτυπά» η καρδιά του πλανήτη για έναν μήνα.
Με Μαντέλα και… Σακίρα
Στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας θα αρχίσει η τελετή έναρξης. Στο Soccer City αναμένεται να παρευρεθεί η μεγαλύτερη ηγετική μορφή στη νεότερη ιστορία της Νοτίου Αφρικής.
Ο λόγος για τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος θα δώσει τελικά το παρών στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργανώτριας χώρας. Για ένα τέταρτο όμως, αφού έχει πατήσει τα 92 και δυσκολεύεται στις δημόσιες εμφανίσεις. Σίγουρα θα είναι μεγάλη η στιγμή.
Η γιορτή θα επενδυθεί μουσικά με την φωνή της… αισθησιακής Σακίρα, η οποία θα ξεσηκώσει τα πλήθη τραγουδώντας υπό τους ρυθμούς του «Waka Waka»
Πηγή:sportdoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: