29 Μαΐ 2009

Το 38ο Φεστιβάλ Ολύμπου κάνει πρεμιέρα στις 11/7 με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
ΣΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ










Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν:

CEZARIA EVORA
ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ (ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ – ΜΑΙΝΑΣ)
ΜΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ (ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ)
ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ
Κ.Α.

Η έναρξη της 38ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/07 και θα σηματοδοτηθεί από τη συναυλία του Μ. Φραγκούλη - "αφιέρωμα στο Μ. Χατζηδάκι", με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δ. Παντερμαλή. Μάλιστα την εκδήλωση θα τιμήσει ιδιαίτερα με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κάρολος Παπούλιας.
Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επιπλέον τις θεατρικές παραστάσεις "Όπερα της πεντάρας" με πρωταγωνιστές την Κ. Καραμπέτη και τον Στέλιο Μάϊνα στις 15/07 και "Κουρέας της Σεβίλλης" με πρωταγωνιστή το Γ. Παρτσαλάκη στις 18/07 στο Αρχαίο Θέατρο Δίου. Στον ίδιο χώρο, θα ακολουθήσει συναυλία της Cesaria Evora στις 24/07, ενώ στις 25/07 θα ανέβει στη σκηνή η "Μήδεια του Μποστ", με την Κ. Δανδουλάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία του Αντ. Ρέμου στις 09/08 στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, του Σωκράτη Μάλαμα στο Κάστρο του Πλαταμώνα στις 15/08 και του Θανάση Παπακωνσταντίνου επίσης στο Κάστρο του Πλαταμώνα στις 22/08.
Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αναφέρονται μόνον ενδεικτικά, καθώς έχουν επίσης προγραμματιστεί πολυάριθμες ακόμη μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις από αξιόλογα θεατρικά σχήματα (Κρατικό Θέατρο Βορ. Ελλάδος, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ.ά) και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις εικαστικού περιεχομένου (έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Βασιλείου, έκθεση ψηφιδωτού, έκθεση κοσμημάτων κ.λ.π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: