6 Νοε 2008

" Πράγματα απλά" με τους Σπύρο Πατρά -Ειρήνη Τουμπάκη-Κώστα Μήτσιο

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ η συλλογή τραγουδιών ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΑ που προτείνει τρεις νέες πολλά υποσχόμενες φωνές, τους Σπύρο Πατρά, Ειρήνη Τουμπάκη και Κώστα Μήτσιο. Το CD αυτό φέρνει στις μέρες μας το πνεύμα του κλασσικού λαϊκού τραγουδιού μέσα από σύγχρονες και παλαιότερες διαχρονικές δημιουργίες.
Το CD περιλαμβάνει 4 καινούρια και 16 παλαιότερα τραγούδια σε σημερινές πρωτότυπες ηχογραφήσεις.
Τα καινούργια τραγούδια του δίσκου υπογράφουν τρεις από τους καλύτερους δημιουργούς του σημερινού ελληνικού λαϊκού τραγουδιού ο πρωτοπόρος Πέτρος Βαγιόπουλος, συμμετέχει με δύο τραγούδια, γνωστός από την επιτυχία «Πότε Βούδας πότε Κούδας» και άλλα τραγούδια που έχει ηχογραφήσει σε συνεργασία με τον Μανώλη Ρασούλη και πολλούς καταξιωμένους τραγουδιστές, ο Βαγγέλης Κορακάκης που εδώ και χρόνια χαράζει μια συνεπή δημιουργική πορεία συνέχειας στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι και τέλος ο Νίκος Παπαδόπουλος εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς δημιουργών με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του τραγουδισμένες από κορυφαίες φωνές της δισκογραφίας.
Ο υπόλοιπος δίσκος καλύπτει μια ευρύτερη γκάμα τραγουδιών που ξεκινάει από τα κλασσικά λαϊκά και ρεμπέτικα του 50 μέχρι τις μέρες μας. Τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, Χρήστου Κολοκοτρώνη, Βασίλη Καραπατάκη, Στέλιου Καζαντζίδη, Πάνου Γαβαλά, Άκη Πάνου, Μίμη Πλέσσα, Σταύρου Κουγιουμτζή, Χρήστου Νικολόπουλου κι από νεώτερους δημιουργούς των Νίκου Τάτση, Βάσως Αλαγιάννη, Βαγγέλη Δεληκούρα και Χρήστου Παπαδόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: