16/12/15

«ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ» Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

«ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ»
των Ρενέ Τέιλορ και Τζόζεφ Μπολόνια
Ο πιο δυνατός και απρόσμενος έρωτας…
Από 25 Δεκεμβρίου 2015
για λίγες μόνο παραστάσεις στο θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη


Η παράσταση που ανέβηκε στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ για δυο σεζόν και σημείωσε μεγάλη επιτυχία,  έρχεται στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ από τις 25 Δεκεμβρίου2015 !
Ο πιο δυνατός και απρόσμενος έρωτας που γνώρισε ποτέ το θεατρικό σανίδι ζωντανεύει  μπροστά στα μάτια των θεατών !
Η  ανατρεπτική θεατρική κωμωδία «Ήρθες και θα μείνεις» μας αποδεικνύει επί σκηνής ότι η διάσημη φράση του Όσκαρ Ουάιλντ «Αρκεί ένα λεπτό για να ερωτευτείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για να αγαπήσεις», αφού ισχύει στη ζωή, τότε σίγουρα ισχύει και στο θέατρο! Ο Γρηγόρης Βαλτινός σκηνοθετεί και η Ζέτα Μακρυπούλια τον συναντά απρόσμενα μια παραμονή Χριστουγέννων και μοιράζεται μαζί του μια μοναδική βραδιά που μπορεί όμως να κρατήσει για πάντα!
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ, το 1981, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους συγγραφείς του, οι οποίοι είναι ζευγάρι και στη ζωή και αποτύπωσαν στο έργο την πραγματική ιστορία της δικής τους πρώτης συνάντησης, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού. Από τότε, παίζεται  με τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.
Δύο διαφορετικοί αλλά ταυτόχρονα και πολύ όμοιοι άνθρωποι συναντιούνται με επεισοδιακό τρόπο, η ζωή τους γίνεται έργο που εκτυλίσσεται στη σκηνή και μας παρουσιάζεται μέσα από τη μαγική εκείνη διαδικασία όπου η ζωή δανείζει υλικό στην Τέχνη και η Τέχνη του θεάτρου το κάνει παράσταση. Η αιώνια «μάχη των δύο φύλων» επί σκηνής, μέσα από την κωμική πλευρά της, μας διασκεδάζει αλλά μας θυμίζει έντονα κάθε στιγμή τη συνεχή ανάγκη αλλά και το φόβο μας για αγάπη και έρωτα.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Ρενέ Τέιλορ και Τζόζεφ Μπολόνια
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Γρηγόρης Βαλτινός
Σκηνικά: Διονύσης Χριστοφυλογιάννης
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χαρά Μπαλτά
Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη
Διαφημιστικό σποτ παράστασης: Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος, Νικηφόρος Βαλτινός
Παίζουν:
Γρηγόρης Βαλτινός, Ζέτα Μακρυπούλια
Συμμετέχει ο:
Στάθης Νικολαΐδης
Παραγωγή: Θέασις – Δράσεις Πολιτισμού

Οδό Εθνικής Αμύνης 2 απέναντι από το Λευκό Πύργο

Τηλ:  2310 262 051