30 Σεπ 2022

Ο Χρίστος Μοδέστου παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο "Στην όχθη"

 


Χρίστος Μοδέστου

“Στην όχθη”

Στίχοι: Δημήτρης Παπαχαραλάμπους

Μουσική: Χρίστος Μοδέστου

Ο ερμηνευτής Χρίστος Μοδέστου ύστερα από το πρώτο του επίσημο single με τίτλο «Έλα μαζί μου» κυκλοφορεί το δεύτερο τραγούδι του με τίτλο «Στην όχθη», σε δική του μουσική και σε στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους! 

Ένα τραγούδι σαν παραμύθι -ή ένα παραμύθι που έγινε τραγούδι- για τη δύναμη αλλά και την οδύνη της αγάπης. Σαν τα αρχετυπικά μυθικά ζευγάρια- Ορφέας και Ευρυδίκη, Νάρκισσος και Ηχώ, Ηρώ και Λέανδρος - η Κόρη και ο Νιος της ιστορίας αναμετρώνται και υπερβαίνουν νόμους και όρια, αναζητούν τους δεσμούς που νικούν κάθε χωρισμό και απόσταση, βρίσκουν τη λύτρωση μέσα στην αμοιβαία θυσία. Ένα τραγούδι που καλεί όλους μας, κόντρα στους φόβους και τις απειλές που παραμονεύουν γύρω μας και μέσα μας , να πιστέψουμε στα καθημερινά, προσωπικά θαύματα.



Με έντονες επιρροές από τις ταραντέλες, των τραγουδιών των Ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας,  που είναι ότι πιο κοντινό στους Διονυσιακούς χορούς της κυρίως Ελλάδας. Οι φυσικές φωνές και τα φυσικά όργανα (βιόλα, λαούτο και κρουστά) και ο έντονος ρυθμός μπλέκονται δεξιοτεχνικά με τις λούπες και τους ηλεκτρονικούς ήχους που ενορχήστρωσε ο Λεωνίδας Πετρόπουλος ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος της ηχογράφησης και της μίξης (Studio Anaconda).

Δείτε το video του τραγουδιού εδώ



Το τραγούδι «Στην όχθη» κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Λίγα λόγια για τον Χρίστο Μοδέστου:

 

Ο Χρίστος Μοδέστου γεννήθηκε το 1989 στην Λεμεσό της Κύπρου.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του AIA (Audio Institute of America), διπλωματούχος Μονωδίας και διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής (τμήμα Αχιλλέα Χαλδαιάκη).

Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με τις Ελένη Κυπριανού, Κλειώ Μυτιληναίου, Λένια Ζαφειροπούλου και Αγάθη Λίτσα.

Υπήρξε μέλος της χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, της χορωδίας «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» στην Κύπρο, όπως επίσης και του χορού ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης».

Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 2004.

Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει και συμμετέχει σε αφιερώματα σε διαφόρους Έλληνες συνθέτες και ποιητές. Γράφει μουσική για το θέατρο και ασχολείται με την μελοποίηση ποιημάτων. Εμφανίστηκε σε διάφορους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Παττίχειο Θέατρο, Θέατρο Ριάλτο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Vienna Musikverein κ.α.).

Το 2013 δημιούργησε το μουσικό ντουέτο "Ίμερος" με την πιανίστα Μαρία Τύμπα.

Την περίοδο 2012-2015 υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας του Ε.Κ.Π.Α. για την καταλογογράφηση των χειρογράφων της συλλογής του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα. Την περίοδο 2015-2017, διευθύνει την ορχήστρα δωματίου Ποικίλης μουσικής  και τη χορωδία του διδασκαλείου Ελληνικής γλώσσας του Ε.Κ.Π.Α..

Από το 2015 διδάσκει τραγούδι.

Αυτή την περίοδο παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Εγγραφείτε στο επίσημο κανάλι του Χρίστου Μοδέστου: https://www.youtube.com/c/ChristosModestou

Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/christos.m.modestou

Instagram: https://www.instagram.com/modecristo/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: