25 Ιουν 2022

Βύρων Τσουράπης ft. Νίκος Πορτοκάλογλου «Δίψα» Νέο Single και Music Video



Νέο Single και Music Video

Βύρων Τσουράπης ft. Νίκος Πορτοκάλογλου

«Δίψα»

Ο Βύρων Τσουράπης, ο τραγουδοποιός που γνωρίζουμε τα τελευταία δύο χρόνια μέσα από την εκπομπή “Μουσικό Κουτί” του Νίκου Πορτοκάλογλου, κυκλοφορεί το τρίτο κατά σειρά Single και Video Clip από την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Λέξεις Μακρόσυρτες”.

Πρόκειται για μία καλοκαιρινή, δυναμική διασκευή του τραγουδιού “Δίψα” του Νίκου Πορτοκάλογλου σε ρυθμό reggae-ska στην οποία συμμετέχει τραγουδώντας και ο σπουδαίος δημιουργός. 



Η ενορχήστρωση και η παραγωγή έγιναν από τον Βύρωνα Τσουράπη.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Βύρων Τσουράπης γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στις συμβολές των ποταμών Κηφισίας και Πανόρμου στα βάθη της πυκνής αθηναϊκής ζούγκλας.

Από πολύ μικρός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την μουσική. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου μόλις στα 4 του χρόνια. Στην συνέχεια μπήκε στη ζωή του η κιθάρα, το μπάσο, το μαντολίνο, η φυσαρμόνικα και μέχρι και σήμερα η λίστα των μουσικών οργάνων μεγαλώνει.

Προσπάθησε φιλότιμα να πάρει τον ίσιο δρόμο φοιτώντας για κάποια χρόνια στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αλλά οι προσπάθειες δεν απέδωσαν καρπούς καθώς η μουσική είχε κυριεύσει την καρδιά και το μυαλό του.

Έχει λάβει μέρος και έχει ιδρύσει συγκροτήματα με πλούσια συναυλιακή δράση ανά την Ελλάδα, ενώ παράλληλα γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους.

Από το 2016 συνεργάζεται μόνιμα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.



Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε επί σκηνής και δισκογραφικά με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καθώς και με κορυφαίους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Κότσιρας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, οι Μπλε, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Βασίλης Καζούλης, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo, τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Μιρέλα Πάχου και άλλοι.

Τα πρώτα του προσωπικά δισκογραφικά βήματα έγιναν το 2018 με την κυκλοφορία δύο singles από την Heaven Music.

Οι χειμώνας του 2020-2021 και 2021-2022 τον βρίσκουν να είναι μέλος της μπάντας της επιτυχημένης μουσικής εκπομπής του Νίκου Πορτοκάλογλου που προβάλλεται στην ΕΡΤ1 “Μουσικό Κουτί”. Εκεί, κάθε εβδομάδα συνεργάζεται με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως ο Eric Burdon, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Ελένη Βιτάλη, οι Onirama, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μάριος Φραγκούλης και πολλοί άλλοι. 

Τον Μάιο του 2021 κυκλοφορεί το single “Να Μπορώ” ως προπομπό του επερχόμενου δίσκου του.

Παράλληλα κάνει την παραγωγή, ενορχηστρώνει και τον Σεπτέμβριο του 2021 κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Λέξεις Μακρόσυρτες” που περιέχει τραγούδια του ιδίου καθώς και μία ιδιαίτερη διασκευή του τραγουδιού “Δίψα” του Νίκου Πορτοκάλογλου στην οποία συμμετέχει και ο κορυφαίος δημιουργός.

Το καλοκαίρι του 2022 τον βρίσκει πολύ ενεργό. Εκτός από την περιοδεία “Ένα φως αναμμένο” στο πλευρό του Νίκου Πορτοκάλογλου που θα παρουσιάσει μέρος από την δισκογραφική του δουλειά σε Ελλάδα και Κύπρο, θα συμμετάσχει και στην μεγάλη επετειακή συναυλία που θα γίνει στο Ηρώδειο για τα 40 χρόνια παρουσίας του σημαντικού δημιουργού. 

Παράλληλα, ως μέλος των «Μουσικών του Κουτιού» θα εμφανιστεί σε ιδιαίτερα projects που έχει αναλάβει η μπάντα όπως το αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με την Ελεονώρα Ζουγανέλη στην Παλιά Λυρική Σκηνή και την επετειακή περιοδεία για τα 30 χρόνια των Active Member.

Τέλος, τον Ιούνιο του 2022 κυκλοφορεί το 3ο single του δίσκου του μαζί με ένα πολύ ιδιαίτερο video clip, μία πολύ διαφορετική και καλοκαιρινή διασκευή της  Δίψας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: