9 Μαρ 2018

MASK OF PROSPERO - "The Observatory'' - νέα κυκλοφορία από την SYMMETRIC Records



MASK OF PROSPERO – The Observatory (Press Release)

Οι Αθηναίοι Modern Atmospheric/progressive metallers MASK OF PROSPERO αφού ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με την Symmetric Records του Bob Katsionis, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουν στην δημοσιοποίηση των στοιχείων της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς!

Το άλμπουμ τιτλοφορείται "The Observatory" και η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας θα είναι η 11.03.2018

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει αρχικά σε πολυτελές 6-page Digipak & booklet (που θα είναι διαθέσιμο κυρίως μέσω της διεύθυνσης symmetric records.bandcamp.com) ενω θα ακολουθήσει κ η έκδοση στην πρωτοποριακή μορφή του ICON DISC για iPhone & Android κινητά/ταμπλετ.
Το εξώφυλλο και artwork επιμελήθηκε ο κιθαρίστας της μπάντας Nick Letsios.




Για το στιχουργικό περιεχόμενο αλλά και την κατεύθυνση του άλμπουμ μιλάει ο τραγουδιστής κ βασικός στιχουργός Christos Kontoulis: "Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα συναισθηματικά φορτισμένο δίσκο ο οποίος πραγματεύεται την σύγχρονη κοινωνική προκατάληψη ,την παθητικότητα και τη νωθρότητα που κατακλύζουν το άτομο κάνοντάς το ανίκανο να νιώσει ή να σκεφτεί. Πειραματιστήκαμε με πολλούς ατμοσφαιρικούς ήχους και έντονες "ανοιχτές" μελωδίες εισάγοντας τόσο τις post επιρροές μας όσο και βαριά djent ρυθμικά αλλά και περίπλοκα ρυθμικά grooves. Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε βαρύ συναισθηματικό κλίμα στον ακροατή και με την βοήθεια του παραγωγού μας Bob καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα άλμπουμ για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι τόσο τεχνικά όσο κ καλλιτεχνικά αλλά κ να δώσουμε ένα πρώτο στίγμα του προσωπικού μας ήχου που θα συνεχίσει να εξελίσσεται.



"The ObservatoryTRACKLISTING



1. Dust in the Sky
2. Drown in Grey
3. Frozen in Time
4. The Portrait
5. The Journey
6. The Way Back Home
7. The Observatory
8. Ignorance
9. This Road Leads to Desolation


Το "The Observatory" αποτελεί την τρίτη στη σειρά κυκλοφορία της Symmetric Records ακολουθώντας το δεύτερο άλμπουμ των TERRA INCΩGNITA "Fragments Of A Ruined Mind" και το 5ο σολο αλμπουμ του ίδιου του Bob Katsionis με τίτλο "Prognosis & Synopsis".