3 Αυγ 2012

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Φηρά Σαντορίνης

Εικαστικές Τέχνες και μουσική, αλλά και μία παιδική αφηγηματική παράσταση, απαρτίζουν φέτος, τις οκτώ συνολικά εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2012, που πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου στη Σαντορίνη. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο παλαιό αρχοντικό του 17ου αιώνα,  έως τις 23 Αυγούστου, στα Φηρά Σαντορίνης, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα, μετά τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο «Αναμνήσεις», ξεκινά τη μουσική του διαδρομή το Σάββατο 4/8, με μια μουσική διαδρομή με το ξεχωριστό σύνολο AXA: One Piano, Six Hands. Έξι χέρια σ’ ένα πιάνο, τρεις πιανίστριες, η Γερμανίδα Anne Salié, η Ελληνίδα Ξένια Κουρκουμέλη και η Ουκρανή Alina Pronina, συνδυάζουν την κλασική και τη σύγχρονη μουσική προσφέροντας στο κοινό μια πρωτότυπη εμπειρία για τα μάτια και τα αυτιά.
Την Τρίτη 7/8, μια απρόβλεπτη μουσική έκπληξη περιμένει το κοινό του φεστιβάλ από την Έλλη Πασπαλά και τον δεξιοτέχνη πιανίστα Τάκη Φαραζή, με ένα πρόγραμμα για πιάνο και φωνή με τον τίτλο «Rainbows, Moons and Bicycles».
Την Παρασκευή 10/8, η παιδική αφηγηματική παράσταση με τίτλο «Αλήθεια είναι ή ονειρεύτηκα;» θα παρουσιάσει η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, πολύ γνωστή για την ενασχόλησή της εδώ και 20 χρόνια με την παραδοσιακή τέχνη της αφήγησης, ιδιαίτερα σε μουσειακούς χώρους.
Τη Δευτέρα 13/8, ο Νότης Μαυρουδής, γιορτάζοντας πέντε δεκαετίες στο χώρο της μουσικής, θα μας χαρίσει ένα μοναδικό ταξίδι «Στου χρόνου τις καταπακτές!» με διαχρονικά τραγούδια του με οδηγό τις κιθάρες, με χρώματα, ψιθύρους και σκιρτήματα.
Την Παρασκευή 17/8, ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ κλασικής μουσικής για βιολί και πιάνο θα παρουσιαστεί από το Duo Edan, τις δύο έξοχες δεξιοτέχνες σολίστ από τη Βιέννη, την ουγγρικής καταγωγής σπουδαία βιολονίστρια Édua Zádory και την ουκρανικής καταγωγής πιανίστρια Anastasiia Dombrovska.
Τη Δευτέρα 20/8, το ταξίδι θα συνεχιστεί με το Takis Barberis Group σε μια ξεχωριστή συνύπαρξη Ανατολής και Δύσης, όπου η jazz θα συναντήσει μαγικά τη funk, το rock αλλά και την ινδική, βαλκανική και ελληνική μουσική και την Πέμπτη 23/8, το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με το «Point Two», μια συνάντηση δύο Ελλήνων μουσικών «του κόσμου», του κορυφαίου διεθνώς βιμπραφωνίστα και συνθέτη Χρήστου Ραφαηλίδη και του σημαντικού νεώτερου κοντραμπασίστα και συνθέτη Πέτρου Κλαμπάνη, με καλεσμένο τους τον κορυφαίο δεξιοτέχνη των κρουστών Bodek Janke.
Πληροφορίες: Πνευματικό Κέντρο, Μέγαρο Γκύζη, Φηρά, Σαντορίνη, 22860 23077, στις 9 μ.μ., είσοδος ελεύθερη, www.megarogyzi.gr .
clickatlife.gr