2 Αυγ 2012

Λονδίνο 2012 - Πόλο: Βούλιαξε το Καζακστάν και φουλάρει για 8άδα

Εξαιρετιική η εθνική ομάδα πόλο ανδρών, δεν υποτίμησε και συνέτριψε με 11-4 το ανίσχυρο Καζακστάν, πήρε την πρώτη νίκη στο ολυμπιακό τουρνουά και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία για την πρόκρισή της στις 8 κορυφαίες ομάδες του κόσμου!
Αν και η Εθνική μας ομάδα μπήκε νωθρά στο πρώτο οκτάλεπτο, στη συνέχεια απέδειξε την ανωτερότητά της και έφτασε σε μια άνετη, αλλά και πολύτιμη νίκη, την πρώτη της στο ολυμπιακό τουρνουά.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, με τον Γιώργο Αφρουδάκη να σημειώνει τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Φουντούλης σκόραρε πέντε φορές! Μουρίκης, Δελακάς και Κοκκινάκης τα άλλα γκολ, ενώ για τους Καζάκους τέρματα σημείωσαν οι Ουσάκοφ, Γκοροβόι και δύο ο Ουκουμάνοφ.
Ο Άντριτς έκανε αρκετές αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Ο Δεληγιάννης βγήκε στο ημίχρονο και πέρασε ο Καραπέτσος, όπου ειχε καλή παρουσία, ενώ ο Γιώργος Αφρουδάκης αγωνίστηκε στα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Η Ελλάδα πήρε τα τρία από τα τέσσερα σπριντ κόντρα στο Καζακστάν, ενώ το παιχνίδι αποτέλεσε την καλύτερη... πρόβα, ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης του Σαββάτου με την Ισπανία.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-0, 3-1, 2-2
Τα τέρματα των δύο ομάδων σημείωσαν οι:
ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Αντριτς): Φουντούλης (5), Γ. Αφρουδάκης (3), Κοκκινάκης, Δελακάς, Μουρίκης
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Σεργκέι Ντροζντόφ): Ουσάκοφ, Γκοροβόϊ, Ουκουμάνοφ (2)
http://www.onsports.gr/Spor/Olympiakoi-Agwnes/item/238468-Londino-2012-Polo-Boyliaxe-to-Kazakstan-kai-foylarei-gia-8ada?click=home-slideshow