9/10/19

''Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα'' με την Ελένη Γερασιμίδου 2ος χρόνος επιτυχίας στο Από Κοινού Θέατρο- Παράσταση 12/10 για την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ''Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα''
 του Παναγιώτη Μέντη
με την Ελένη Γερασιμίδου
2ος χρόνος επιτυχίας στο Από Κοινού Θέατρο

Όταν στην ιστορία σου, σαν έθνος, ράτσα, μονάδα, DNA, έχει γράψει η μετανάστευση, η φυγή, ο ξεριζωμός, τότε η ευχή, η λαχτάρα, ο αγώνας για ένα λιμάνι, ένα καταφύγιο, ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου, γίνεται συνειδητά ή ασυνείδητα το όνειρο και ο στόχος, χωρίς να νοιάζεσαι για το μάταιο ή το σκλάβωμα για την απόκτησή τους. Στην ιστορία που κρύβει το ''Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα'', τρεις γενιές καταθέτουν τις οικονομίες και την λαχτάρα για να κτιστεί. 

Πόλεμοι και ανακατατάξεις και ανταλλαγές πληθυσμών, θα φέρουν την πρώτη γενιά στις προσφυγικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Τα σχέδια για μια καλύτερη ζωή θα οδηγήσουν τους απογόνους της στην κατάθεση κόπων και οικονομιών για να στηθεί ένα νοικοκυριό που θα τους δίνει την ασφάλεια μιας ιδιοκτησίας για τους ίδιους και τα παιδιά τους. 
Μα οι συνθήκες που φέρνει απροειδοποίητα η ζωή θα φέρνουν πάντα στο προσκήνιο την επανάληψη της φυγής. Θα κτιστεί το «Ανάκτορο» της λαχτάρας τους, μα δεν θα υπάρχει ποτέ ο χρόνος να το χαρούν ξέγνοιαστοι. 
Να περπατήσουν στα δωμάτιά του, να απολαύσουν τη βεράντα του. Η τελευταία βασίλισσά του, η «Ελληνογερμανίδα» για τους περίοικους, κυρία Αγάπη, - που γράφτηκε για την Ελένη Γερασιμίδου -, με γέλιο και με κατανόηση ακόμα και μπροστά στα δύσκολα, μας ξεναγεί στο μικρό παλάτι της, ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα στην ιστορία μιας πόλης και μια χώρας, που τι παράξενο, τα μυστικά τους κρύβονται μέσα στις κάμαρες και τα ντουλάπια ενός σπιτιού με όλα τα κομφόρ και την ηχώ μιας «μοναξιάς».
 Το ''Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα'' είναι ο λαβύρινθος της ζωής της κυρίας Αγάπης, και καθώς ψάχνει την έξοδο, συνειδητοποιεί πως η ελευθερία της απαιτεί την  κατεδάφισή του. 
Συγγραφέας: Παναγιώτης Μέντης
Ερμηνεία: Ελένη Γερασιμίδου
Σκηνοθεσία:  Αγγελική Ξένου
Εικαστική επιμέλεια:  Κώστας Βελινόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Αγγελική Ξένου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Τοκμάκη
Φωτισμοί: Γιώργος Ζιώγαλας – Αγγελική Ξένου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λυκουρέζος
Αφίσα: Ελένη Κανιώτη
Προβολή- Επικοινωνία: Brainco (Σταυρούλα Κεντιέ)Διάρκεια παράστασης: 55'
Γενική είσοδος: 10 €
Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00
                             έναρξη 2ης σεζόν: 11/10/2019

Από Κοινού Θέατρο
Ευπατριδών 4, Γκάζι,Τ.Κ. 11854
(μετρό: Κεραμεικός)
τηλ. 211 4057249


Με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων λειτουργίας του θεάτρου ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, των 30 χρόνων προσφοράς του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις με τον «συμβολικό διωγμό» που δέχεται το ΚΕΘΕΑ, οι άνθρωποι του θεάτρου και του κέντρου απεξάρτησης ενώνουν τις φωνές τους και σας καλούν, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, να παρακολουθήσετε το θεατρικό έργο του Παναγιώτη Μέντη «ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ» με την Ελένη Γερασιμίδου. Τα έσοδα από τα εισιτήρια της βραδιάς θα δοθούν για την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
Πρωταγωνιστές της σκηνής και της ζωής θα υποδεχτούν φίλους και κοινό σε μια βραδιά γιορτής και τέχνης με κεντρικό μήνυμα ότι η δύναμη βρίσκεται στο «μαζί».
Κατά τη διάρκεια της παράστασης στο φουαγιέ του θεάτρου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας και χειροποίητων κρουστών μουσικών οργάνων που κατασκευάζουν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1989 με την ίδρυση της Εναλλακτικής Κοινότητας Παρέμβαση. Έχει την έδρα του στην Αττική και απευθύνεται σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών άνω των 21 ετών και τις οικογένειες τους. Στοχεύει στην απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και την κοινωνική επανένταξη των μελών του, μέσα από μια ολιστική ψυχοκοινωνικη προσέγγιση, χωρίς τη χορήγηση υποκαταστάτων ή άλλων ουσιών. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εθελοντική και δωρεάν. Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 12€.
Για την αγορά εισιτηρίων μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο τηλέφωνο 210-3300751 ή 210-3300779.