7 Οκτ 2016

"Η Επίθεση" στη Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης



Η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της,
στη 2η προβολή για τη σεζόν 2016-2017
με την ταινία:
Η Επίθεση
Η προβολή θα γίνει την  Δευτέρα  17/10/2016   ώρα 9:00μμ
στον κινηματογράφο Μακεδονικόν

Την ταινία θα προλογίσει η κα Εύη Καρκίτη δημοσιογράφος
 και συντονίστρια λέσχης ανάγνωσης Κάτι Γίνεται



Γαλλία - Λίβανος   2012                                                                          Διάρκεια: 102’
Σκηνοθεσία: Ζιάντ Ντουεϊρί
Πρωταγωνιστούν: Αλί Σουλιμάν, Εβγκένια Ντόντενα, Ρέιμοντ Αμσαλέμ


O Ισραηλινό - Παλαιστίνιος χειρουργός Αμίν Τζααφαρί, είχε μία λαμπρή καριέρα, μία πολύ αγαπημένη σύζυγο και πολλούς καλούς φίλους που του κάνουν τη ζωή πολύ όμορφη, μέχρι τη στιγμή που συγκλονισμένος μαθαίνει για μία βομβιστική επίθεση «καμικάζι»…
Η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι απόλυτη και καθαρή στην ταινία, που ενώ ξεκινάει με μία ειρωνική βράβευση για την γεφύρωση των σχέσεων των δύο εθνοτήτων, στην πορεία φανερώνεται πως η βιτρίνα των γιορτών δεν αντανακλά την αλήθεια.
Η ταινία πραγματεύεται το διαχρονικό και ακανθώδες άλυτο πρόβλημα μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων, μέσα από το προσωπικό δράμα του γιατρού Αμίν Τζααφαρί.
Σκηνοθετημένη με εσωτερική ένταση, δραματικό θρίλερ, περιγράφει με πικρή ειλικρίνεια μια περίπλοκη αντιφατική πραγματικότητα, διαθέτει ψύχραιμη ιστορικοπολιτική ματιά κι ένα δυνατό και συγκινητικό πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.

Μία συναρπαστική προσαρμογή του διεθνούς ομώνυμου μπεστ-σέλερ του Yasmina Khadra, που έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες και στα Ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο «Τρομοκρατικό Χτύπημα».