9 Νοε 2010

ΕΛΕΑΝΝΑ ΖΕΓΚΙΝΟΓΛΟΥ. Ζωντανά στο Gasbah Hall Music Scene

Η Ελεάννα Ζεγκίνογλου ζωντανά στο Gasbah Hall Music Scene 11, 18 και 25 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου.
Ένα ταξίδι από την παλιά Αθήνα μέχρι τo σήμερα. Ένα τζαζ τρίο που δεν παίζει τζαζ.
Μια χιουμοριστική, ελληνόφωνη, ηλεκτρική, ροκ συναυλία.
Πιάνο- φωνή: Ελεάννα Ζεγκίνογλου
Μπάσο: Στέργιος Μητρούσης
Τύμπανα: Σπύρος Κατριβάνος
Πειραιώς Και Αγαθημέρου 3 Ρουφ
Τηλ. 210-3420700
Τιμή Εισιτηρίου 10€

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ελεάννα Ζεγκίνογλου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Το 1999 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (τμήμα θεατρικών σπουδών) ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της (πτυχίο πιάνου και ανώτερων θεωρητικών).
Από το 1996 όπου σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε να τραγουδάει σε μουσικές σκηνές της Aθήνας ως το 1999, συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Βασίλης Καζούλλης, ο Γιάννης Σπανός κ.α. στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Κατά το διάστημα 2000-2004 υπήρξε μόνιμη συνεργάτης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις ζωντανές παραστάσεις και στη δισκογραφία, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με το Χρήστο Θηβαίο ενορχηστρώνοντας τα σύνολα έγχορδων σε τραγούδια του δίσκου «Μόνο νερό στη ρίζα» (2003).
Την ίδια χρονιά, έκανε την πρώτη δισκογραφική εμφάνιση της ως ερμηνεύτρια, συμμετέχοντας στο δίσκο «Εσείς οι φίλοι μου κι εγώ» με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με το τραγούδι «Κι αν είμαι ροκ» σε β` εκτέλεση (2003).
Έχει συμμετάσχει ως τραγουδίστρια δισκογραφικά στη γειτονική Ιταλία σε δίσκο της Pietra Montecorvino με τη μουσική επιμέλεια του Eugenio Bennato (2004).
Στα τέλη του 2004 δημιούργησε το γυναικείο σύνολο εγχόρδων και κρουστών «Άρωμα Γυναίκας», το οποίο συνεργάστηκε με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου ως Σειρήνες στην καλοκαιρινή περιοδεία του 2005, του οποίου είχε την ενορχηστρωτική επιμέλεια και συμμετείχε ως τραγουδίστρια. Το 2005 επίσης, επιμελήθηκε της χορωδίας στη συναυλία και το δίσκο «Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στο Ηρώδειο».
Το 2006 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Περιμένοντας το νέκταρ», με τραγούδια του Μάνου Ξυδούς, όπου η ίδια ερμηνεύει μέρος του δίσκου και υπογράφει την ενορχήστρωση όλης της δουλειάς. Το ίδιο καλοκαίρι περιόδευσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το σχήμα της «Άρωμα Γυναίκας»,συνεχίζοντας μέχρι σήμερα τις εμφανίσεις της σε πολλούς χώρους εντός και εκτός Αθηνών.
Το 2007 συμμετέχοντας σε ένα από τα μεγάλα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων, παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον Κλέωνα Τριαντάφυλλου(ΑΤΤΙΚ) σε ερμηνεία και διασκευές πιο σύγχρονου χαρακτήρα καθώς και διηγήσεις από χιουμοριστικά και μη, στιγμιότυπα της παλιάς Αθήνας, συναυλία η οποία στάθηκε η αφορμή για τη γνωριμία της με τη μεγάλη ερμηνεύτρια Ελίζα Μαρέλλι και για τη μετέπειτα συνεργασία τους σε συναυλίας στον Παρνασσό και άλλα θέατρα ως φόρο τιμής στα τραγούδια της εποχής εκείνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: