23 Μαρ 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγο κορονοϊού : Δείτε τα έντυπα για τις μετακινήσεις

Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας  των πολιτών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια  προχώρησε από σήμερα 23/3/2020 έως και  τις 6 Απριλίου  η κυβέρνηση λόγο του ιού του κορονοϊού .

Από σήμερα λοιπόν οι πολίτες της χώρας θα πρέπει να συμπληρώνουν δύο τύπους εγγράφων ανάλογα με τον λόγο μετακίνησής τους.




Βεβαίωση κίνησης τύπου Α

Η βεβαίωση τύπου Α, που αφορά στις μετακινήσεις των εργαζόμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.
Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του.
Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

Βεβαίωση κίνησης τύπου Β

Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.
3. Χειρόγραφη Βεβαίωση
Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

  1. Όνομα/Επίθετο
  2. Διεύθυνση Κατοικίας
  3. Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  4. Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Οι δηλώσεις είναι διαθέσιμες στο forma.gov.gr.