4 Φεβ 2020

Sold out το αφιέρωμα της Ζωής Τηγανούρια στον Στέλιο Καζαντζίδη - Guest 08/02: Λεωνίδας Βελής!



Sold out το αφιέρωμα της Ζωής Τηγανούρια στο Στέλιο Καζαντζίδη
Special Guest στις 08/02 o Λεωνίδας Βελής!
El Convento del Arte
ώρα 21:30

Με τη μαεστρία και την πρωτοτυπία που ακολουθούν τη συνθέτη σε όλη τη καλλιτεχνική της πορεία, η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Στέλιος Καζαντζίδης: H Ουράνια Φωνή του Λαού», στο El Convento del Arte.
Για πρώτη φορά στα μουσικά δρώμενα, ακούγονται από την βιρτουόζο του ακορντεόν μαζί με ένα εξαιρετικό κουαρτέτο εγχόρδων, αγαπημένες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που έχει ερμηνεύσει ο Στέλιος Καζαντζίδης, σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου.



Με σεβασμό στα πρωτότυπα τραγούδια των δημιουργών, συνδυασμένα με τις συνθέσεις από την πολυετή προσωπική της δισκογραφία, η Ζωή Τηγανούρια δημιούργησε μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες κάτι αληθινά πρωτότυπο:
ένα μαγικό μουσικό χαρμάνι Κλασσικού, Tango και Λαϊκού μοτίβου με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, εκτελεσμένες με μοναδική επιδεξιότητα και αστείρευτο μεράκι.

Σε κάθε παράσταση φιλοξενούνται αξιόλογοι special guest, παρασύροντας το κοινό να συμμετάσχει τραγουδώντας και ανεβάζοντας το κέφι στα ουράνια!
(Δείτε στιγμιότυπα από τη πρεμιέρα..)


Το Σάββατο 08/02, special guest της βραδιάς θα είναι ο πολυαγαπημένος Λεωνίδας Βελής!!
Ο ερμηνευτής του οποίου ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε παραγωγός, είπε χαρακτηριστικά στην Ζωή Τηγανούρια για την συμμετοχή του: «Τον σκέφτομαι, μου λείπει.. Όσο ζω, θα τον τραγουδώ!»


Το ενθουσιώδες κοινό που παρεβρέθηκε στην πρεμιέρα την Παρασκευή 31/01, συμμετείχε εκστασιαμένο τραγουδώντας μαζί με τους εκπληκτικούς guest, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Νέοι και ανερχόμενοι αξιόλογοι τραγουδιστές, που έχουν κάνει τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα ερμηνεύοντας τραγούδια της Ζωής Τηγανούρια είτε κάνοντας τις παραγωγές τους στην Zoe Music, κι οι οποίοι τίμησαν και στήριξαν με την παρουσία τους αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα:






Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο τραγούδι «Γενοκτονία» σε μουσική Ζωής Τηγανούρια και στίχους Πασχάλη Μπούρα, το οποίο η συνθέτιδα παρουσίασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Προκόπη Παυλόπουλο να τη συγχαίρει για αυτό της το έργο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «με το τραγούδι αυτό θέτεις θέμα εθνικής συνείδησης..»
(Δείτε στιγμιότυπα από το Προεδρικό Μέγαρο..)


Στο κοινό παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, των τεχνών, του αθλητισμού, του επιχειρηματικού χώρου και των media όπως, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κος Γιάννης Φωστηρόπουλος με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κο Ρήγα Τσαμτσή, ο Γενικός Δ/ντης Μαραθωνίου Ναυπλίου κος Ευάγγελος Παπαποστόλου, οι παραγωγοί της εκπομπής «Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ» κος Κώστας & κα Ελένη Φιλιούση, ο σκηνοθέτης κος Στάθης Ρέππας, η ιδιοκτήτρια του Signature Travel κα Μαρία Αλιφραγκή, ο κος Ιωάννης Φωτεινιάς του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, ο ερμηνευτής & παραγωγός κος Σταύρος Αβράμογλου, ο τραγουδοποιός κος Νίκος Βολάκος, ο κος Χρήστος Κουτσάφτης του Συλλόγου Καζαντζίδη Χαλκίδας, ο κος Ιωάννης Καγιούλης από τον Σύλλογο Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Ελασσόνας, η κα Τατιάνα Κόγια από τον χώρο των δημοσίων σχέσεων, η κα Κατερίνα Μαρινάκη με την οικογένεια της, ο ηθοποιός Αντώνης Τζαμαλούκας, κ.ά..
Δείτε φωτό από την πρεμιέρα εδώ
( Photos by Dimitrios Karvountzis )
Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει το αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη «την Ουράνια Φωνή του Λαού» με κουαρτέτο εγχόρδων & εκλεκτούς guest, στο El Convento del Arte, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (Παρ. 31/01 – Σάβ. 08/02 – Παρ. 21/02 – Παρ. 28/02) με την έμπειρη σκηνοθετική ματιά του Μάνου Αντωνίου.
Η Ζωή Τηγανούρια
παρουσιάζει
« Στέλιος Καζαντζίδης:
H ουράνια φωνή του λαού »
Τηλ. κρατήσεων: 2105200602
ώρα προσέλευσης 21:30

Είσοδος: 12€
(για την ενίσχυση των σκοπών των Εν.Π.Αν.)
Συντελεστές:
Ζωή Τηγανούρια - Συνθέσεις/Ακορντεόν
Sergiu Nastasa - 1ο Βιολί
Βασίλης Κατσούλης - 2ο Βιολί
Larisa Vylegzhanina - Βιόλα
Θοδωρής Καζάνης - Βιολοντσέλο
Μιχάλης Βερβελάκης - Κλασσική Κιθάρα
Γιάννης Γρηγορίου - Μπάσο
Στέλιος Γενεράλης - Κρουστά
Λουίζα Αντύπα/Ζωή Τηγανούρια - Ενορχηστρώσεις/Μεταγραφές
Ο Θοδωρής Κορόζης εμψυχώνει τον «Σαμ»
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου