13 Ιαν 2020

Η Shakira κυκλοφορεί νέα συνεργασία με τον Anuel AA με τίτλο ME GUSTA


H GLOBAL SUPERSTAR SHAKIRA ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΝΕΟ SINGLE ΜΕ ΤΙΤΛΟ 
“ME GUSTA” ME TON ANUEL AA!
 
Η πολυπλατινένια, βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια/τραγουδοποιός, φιλάνθρωπος και παγκόσμιας φήμης καλλιτέχνιδα Shakira μόλις κυκλοφόρησε το νέο της single “Me Gusta”. Το καινούριο track είναι μία συνεργασία με τον ράπερ και τραγουδιστή από το Πουέρτο Ρίκο, Anuel AA. Η κυκλοφορία του ισπανόγλωσου τραγουδιού έρχεται λίγο πριν το πολυαναμενόμενο Super Bowl LIV halftime show της Shakira.


To “Me Gusta” ακολουθεί μερικούς συγκλονιστικούς μήνες για την Κολομβιανή superstar που έκλεισε το 2019 με ένα epic performance στο Davis Cup, όπου παρουσίασε ένα medley των επιτυχιών της. Επίσης, Τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το “Shakira in Concert: El Dorado World Tour”, ένα ντοκιμαντέρ γύρω από το επιτυχημένο El Dorado World Tour. Η ταινία συνοδεύθηκε από ένα live album.




Σχετικά με την Shakira
H Shakira είναι μία πολυβραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια-τραγουδοποιός από την Κολομβία. Έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία συμπεριλαμβανομένου 3 βραβεία Grammy, 11 βραβεία Latin Grammy, αρκετά World Music Awards, American Music Awards και Billboard Music Awards. Είναι η μόνη καλλιτέχνιδα από την Νότια Αμερική που έχει φτάσει τραγούδι της στο Νο1 στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει 4 από τα 20 hits με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της τελευταίας δεκαετίας, και είναι μία από τους Top 5 YouTube Artists όλων των εποχών.
Στην ηλικία των 18, ίδρυσε το “Pies Descalzos (Barefoot) Foundation” , το οποίο παρέχει εκπαίδευση και σίτιση για πάνω από 6,000 παιδιά στην Κολομβία και αυτή την στιγμή επεκτείνει το έργο του και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου της Αϊτής και της Νότιας Αφρικής.
Τον Οκτώβριο του 2011, η Shakira έγινε μέλος της Εκπαιδευτικής Κομισιόν για Ισπανόφωνούς του Προέδρου Ομπάμα. Η καλλιτέχνιδα συμμετείχε ως coach στην 4η και 6η σεζόν της Αμερικάνικης version του επιτυχημένου talent show “The Voice.
Το 10ο studio album της με τίτλο “Shakira” κυκλοφόρησε το 2014 και περιλάμβανε hits όπως το “Can’t Remember to Forget You” με την Rihanna και το “La La La (Brazil 2014)”, το οποίο και παρουσίασε στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου Fifa 2014 στην Βραζιλία. Το 2016, συμμετείχε με τον ρόλο της Gazelle στην ταινία της Disney που έσπασε τα ταμεία, “Zootopia”, καθώς ηχογράφησε και το τραγούδι “Try Everything” για το επίσημο soundtrack. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το τραγούδι “La Bicicleta” με τον επίσης Κολομβιανό καλλιτέχνη Carlow Vives και έσπασε κάθε ρεκόρ στην πατρίδα τους καθώς παρέμεινε στην Νο1 θέση για 18 συνεχόμενες εβδομάδες. Επίσης έμεινε για 13 εβδομάδες στο Νο1 της Ισπανίας και έφτασε στην πρώτη θέση του US Latin iTunes chart. To video, που γυρίστηκε στις γενέτειρες της Shakira (Barranquilla) και του Carlos (Santa Marta), έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο views στο Vevo. Ακολούθησε το σαγηνευτικό track “Chantaje” με την συμμετοχή του Maluma, το οποίο και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα Latin hits στην ιστορία του YouTube με πάνω από 2 δισεκατομμύρια views. Επιπλέον έφτασε στο Νο1 του “Latin Airplay” chart και έγινε 2 φορές πλατινένιο στην Ισπανία. Το τελευταίο studio album της Shakira “El Dorado” έφτασε στο Νο1 του iTunes 37 χωρών, κέρδισε το βραβείο Best Pop Vocal Album στα Latin Grammy  to 2017, και το βραβείο Best Latin Pop Album στα βραβεία Grammy το 2018. Έχει γίνει 14 φορές πλατινένιος στην Αμερική και με πάνω από 10 δισεκατομμύρια streams, είναι ένας από τους δίσκους γυναίκας καλλιτέχνιδας με τις περισσότερες αναπαραγωγές όλων των εποχών.
Τον Νοέμβριο του 2018 ολοκλήρωσε την επιτυχημένη περιοδεία της El Dorado World Tour, η οποία προβλήθηκε το 2019 στους κινηματογράφους μέσα από το ντοκιμαντέρ “Shakira in Concert: El Dorado World Tour”, που συνοδευόταν και από τον live δίσκο “El Dorado World Tour Live Album”. Αυτή την στιγμή δουλεύει πάνω σε καινούρια μουσική και στις 2 Φεβρουαρίου θα τραγουδήσει στο Super Bowl LIV στο Hard Rock Stadium στο Miami.

To "Me Gusta" κυκλοφορεί από την Panik Records και την Sony Music.