19 Οκτ 2019

EL CONVENTO DEL ARTE : Σήμερα 19/10 «Έρωτας είναι θαρρώ» με τον Βασίλη Πορφυράκη- 21/10 Λίνα Ροδοπούλου «Oh mon amour…» - 25/10 “El Tango de Roxanne”





«Προσωπικά» του Πάνου Αμαραντίδη
«Έρωτας είναι θαρρώ...»
με τον Βασίλη Πορφυράκη






Στο El Convento del Arte  
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
Ο Βασίλης Πορφυράκης μας ταξιδεύει σε ένα λαϊκό ερωτικό μονοπάτι γεμάτο χρώματα μυρωδιές και εικόνες βγαλμένες μέσα από την μουσική...!!!

Ο Βασίλης Πορφυράκης συστήνεται:
Γεννήθηκε στην Βέροια και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη απο μουσική οικογένεια. Σπούδασε μουσική στο Κρατικό Ωδείο της Θεσσαλονίκης -τρομπέτα και θεωρητικά - αλλά η μεγάλη του αγάπη ήταν και είναι η ερμηνεία και το λαϊκό τραγούδι. Σπούδασε 2 χρόνια φωνητική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και 3 χρονια με τον Χρήστο Λυριτζή. Το 2008 στον Φεστιβάλ Λαϊκής Μουσικής Θεσσαλονίκης κατέκτησε την πρώτη θέση. Συνεργάστηκε με: • Νατάσα Θεοδωρίδου (στο Όραμα Θεσσαλονίκης 2009) • Αντύπα – Βαλάντη (στο Ρόδον το 2009) • Γιαννη Πλούταρχο (στο Φιξ το 2010 ) • Γιώργο Γιαννιά – Θανο Πετρέλη (στο Όραμα το 2010) • Ηλία Βρεττό -Γιώργο Τσαλίκη - Αγγελική Ηλιάδη (στο Όραμα το 2011) κ.α Το 2017 συμμετείχε στο Χ FACTOR, στην ομάδα του Γιώργου Μαζωνάκη, στον SKAI και έφτασε μέχρι την τελική τετράδα, διαγράφοντας μια εξαιρετική πορεία και κερδίζοντας την αγάπη του κοινού με τις ερμηνείες του.

Συντελεστές:
Ερμηνεία:   Βασίλης Πορφυράκης
Πιάνο:   Μάριος Καραμπότης

Μπουζούκι:   Σταύρος Παπαγιαννακόπουλος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πάνος Αμαραντίδης

Πού: El Convento Del Arte
Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα
Μουσική Παράσταση: «Έρωτας είναι θαρρώ...»
Ημερομηνία: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα
Ώρα προσέλευσης: 21:30 – Ώρα έναρξης: 22:00
Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για φαγητό και ποτό.
Πληροφορίες – Κρατήσεις: El Convento Del Arte - τηλ. 2105200602 –email: arttankltd@gmail.com
Είσοδος:  10,00

Ελάχιστη κατανάλωση: 5,00€




«Όλες του κόσμου οι μουσικές»
του Πάνου Αμαραντίδη
Ένα μουσικό & γευστικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου…
“Γαλλία”
 «Oh mon amour…»
με την Λίνα Ροδοπούλου
στο EL CONVENTO DEL ARTE
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019




 Μουσική και τραγούδια με άρωμα Γαλλίας τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο EL CONVENTO DEL ARTE στα πλαίσια της ενότητας «Όλες του κόσμου οι μουσικές...» του Πάνου Αμαραντίδη. Ένα «ταξίδι» στην μαγεία της γαλλικής μουσικής μέσα από διάσημα τραγούδια τα οποία τραγούδησε, χόρεψε και ερωτεύτηκε ολόκληρος ο πλανήτης με «ξεναγό» την Λίνα Ροδοπούλου.
Ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Πάνος Αμαραντίδης που υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης και η ερμηνεύτρια επέλεξαν αξέχαστα και λατρεμένα τραγούδια από την κλασική, την ποπ και την  σύγχρονη γαλλική μουσική σκηνή. 
Ο Chef Μιχάλης Ντουνέτας, που όπως πολλοί σεφ θεωρεί την Γαλλία «Μέκκα» της γεύσης, επιλέγει και δημιουργεί το μενού της βραδιάς και προτείνει τα κρασιά που θα το συνοδεύσουν.
«Το Γαλλικό ρεπερτόριο αποτελεί μεγάλη μου αδυναμία χρόνια τώρα, και δε λείπει σχεδόν ποτέ από τις ζωντανές εμφανίσεις μου. Προϋπήρχαν βέβαια, η αγάπη μου για τη Γαλλική γλώσσα την οποία μάθαινα ως παιδί και τα ταξίδια μου στο Παρίσι τα οποία διαμόρφωσαν αρκετά την αισθητική μου. Όλες αυτές τις εικόνες και τους ήχους λοιπόν, θα επιχειρήσω να σας μεταφέρω τη βραδιά αυτή μέσα από το Γαλλικό τραγούδι. Σκοπός μου να αποδώσω το ρομαντισμό και την αισθαντικότητα που αυτό αποπνέει. Δε θα λείψουν βέβαια από το βράδυ αυτό και οι μελωδίες γνωστών Ελλήνων συνθετών αυτή τη φορά ντυμένες και με γαλλικό στίχο... γιατί η μουσική είναι μια…» Λίνα

Η Λίνα Ροδοπούλου συστήνεται:
Γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια έδειξε ιδιαίτερη κλίση στη μουσική και τις τέχνες. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Τοπογράφος Μηχανικός σπούδασε μουσική (κλασσική κιθάρα και Δίπλωμα Μονωδίας) καθώς και χορό, με δίπλωμα των τριών αστεριών στη jazz. Έχει διδάξει τραγούδι στην παιδική και μικτή χορωδία του δήμου Βριλησσίων και Μαρκόπουλου καθώς και στη χορωδία Ν. Ερυθραίας και Μαρκοπούλου, έως και σήμερα, όπου είναι βοηθός του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Έχει εμφανιστεί ως χορωδός και ως υπεύθυνη διδασκαλίας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς και στο μέγαρο μουσικής για την παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» 2017. Ως σολίστ, συμμετείχε στο ΟΑΚΑ σε αφιέρωμα στον Γ. Χατζηνάσιο μαζί με τον ίδιο, ενώ έχει επίσης συμπράξει με χορωδίες σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές (Ιανός, Caminitto, Piedra, Altamira music restaurant, Μακάρι, Δίπλα στο Ποτάμι, Ciocondart, Cabaret Voltaire κ.α.) με ποικίλο διεθνές (jazz, ethnic, musical κ.α.), καθώς και Ελληνικό ρεπερτόριο (συνθέτες από την αρχή του 20ου αιώνα και μεταγενέστερους όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη κ.α.) Αυτήν την εποχή κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό της δίσκο «nouvelle passion» με γαλλικά τραγούδια, και  με τη μουσική επιμέλεια και τις κλασσικές κιθάρες του Παναγιώτη Μάργαρη.
Συντελεστές 
Ερμηνεία: Λίνα Ροδοπούλου
Κιθάρα: Κώστας Παρισιάδης
Ακορντεόν: Δημήτρης Κούστας
Κόντρα μπάσο: Λουκάς Γιαννακίτσας
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πάνος Αμαραντίδης


Πού:
El Convento Del Arte
Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα
Μουσική Παράσταση: ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ - Γαλλία «Oh mon amour»
Ημερομηνία: Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019
Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα
Ώρα προσέλευσης: 21:30 – Ώρα έναρξης: 22:00
Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για φαγητό.
Πληροφορίες – Κρατήσεις: El Convento Del Arte - τηλ. 2105200602 –email: arttankltd@gmail.com
Είσοδος: 10,00€
Ελάχιστη κατανάλωση: 5,00€





Cinema Paradiso Project

“El Tango de Roxanne”
στο EL CONVENTO DEL ARTE
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019
Η Ροξάνη των Sting και των Police, σε ένα παράξενο παιχνίδι του χρόνου τρυπώνει στο Moulin Rouge, το περιβόητο Παρισινό Cabaret του περασμένου αιώνα και γίνεται η τραγική ηρωίδα της ομώνυμης ταινίας του  Baz Luhrmann. O rock ήχος παντρεύεται με τη θρυλική “tanguera” για να μετουσιωθεί στο θυελλώδες “El tango de Roxanne”. Είναι η μαγεία του σινεμά, είναι οι ήχοι που έντυσαν τα κινηματογραφικά μας όνειρα, είναι αυτό που εμπνέει τους Cinema Paradiso Project στις μουσικές τους περιπλανήσεις. “El Tango de Roxanne” είναι ο τίτλος της παράστασής τους στο El Convento del Arte, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου σε ένα πρόγραμμα που αποκαλύπτεται μέσα από ήχους από κόσμους διαφορετικούς που μαγεύουν. Ένα κοσμοπολίτικο ταξίδι μέσα από soundtracks του Ευρωπαϊκού, Αμερικανικού και Ελληνικού σινεμά!

Συντελεστές 
Σουζάνα Γιαννακοπούλου: τραγούδι
Σοφία Ροσμαράκη: πιάνο
Ευαγγελία Λοφίτου: ακκορντεόν, επικοινωνία
Γκαλίνα Μπράτουσκα: βιολί
Έλσα Παπέλη: τσέλο
Eυγένιος Μπράτουσκα: κοντραμπάσο
Δημήτρης Παππάς: κλασική κιθάρα
Χριστίνα Κατσιάρη: ακουστική κιθάρα, επιμέλεια προγράμματος, κείμενα, videos
Δημήτρης Αραπαντελής: ηλεκτρική κιθάρα, ενορχηστρώσεις, τραγούδι
Σωκράτης Γανιάρης: κρουστά

Πού: El Convento Del Arte
Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα
Μουσική παράσταση: El Tango de Roxanne
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019
Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα
Ώρα προσέλευσης: 21:45 – Ώρα έναρξης: 22:30
Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:45 για ποτό και φαγητό
Πληροφορίες – Κρατήσεις: El Convento Del Arte - τηλ. 2105200602 –email: arttankltd@gmail.com
Είσοδος: 12,00€
Ελάχιστη κατανάλωση: 5,00€