22 Απρ 2019

O Θάνος Μικρούτσικος στο Μέγαρο Μουσικής 11 και 15 Μαΐου 2019


O Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάσει τους κύκλους «Σταυρός του Νότου» & «Γραμμές των οριζόντων», δηλαδή τη ματιά του στο έργο του Νίκο Καββαδία στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής  11 και 15 Μαΐου 2019 στις 20:30 στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικά Πορτρέτα.

Δύο δισκογραφικές δουλειές με διαφορά δώδεκα ετών, όπου η δεύτερη περικλείει και εξελίσσει την πρώτη. Η ζωή απ’ τη σκοπιά του ναυτικού ξαναζεί μέσα από τις εμβληματικές μελοποιήσεις του μεγάλου μας συνθέτη. Συγκλονιστική ποίηση, συγκλονιστική περιήγηση: απ’ τα λιμάνια της Σαλονίκης και του Βόλου, στο Αλγέρι και στη Μασσαλία, την Ταϊτή και τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Παρέα, ο θερμαστής και ο λοστρόμος, η γάτα και ο παπαγάλος, οι αστερισμοί και τα θαλάσσια ρεύματα. Και πίσω μένουν οι πατρίδες και οι έρωτες. Μια μαγική «συνομιλία» της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου με την ποίηση του Νίκου Καββαδία, με ανεξάντλητο ακροατήριο κάθε ηλικίας, κάθε γενιάς.
Ο πρώτος του δίσκος γιορτάζει τα σαράντα του χρόνια (κυκλοφόρησε το 1979) και σημείωσε περισσότερες από 2 εκατομμύρια πωλήσεις. Είχαν συμμετάσχει οι Γιάννης Κούτρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Αιμιλία Σαρρή. Οι Γραμμές των Οριζόντων, κυκλοφόρησαν δώδεκα χρόνια μετά, το 1991 και αποτύπωσαν με έναν πολύ δυνατό τρόπο τον βαθύτερο δεσμό του συνθέτη με την ποίηση του Νίκου Καββαδία. Τα τραγούδια είχαν ερμηνεύσει οι Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Θάνος Μικρούτσικος.
Ερμηνεύουν:
Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου
Παίζουν: 
Θοδωρής Οικονόμου – Πιάνο, Μάξιμος Δράκος – Πιάνο, Θάνος Μικρούτσικος – Πιάνο, Θύμιος Παπαδόπουλος – Πνευστά


Πιάνο, Θύμιος Παπαδόπουλος – Πνευστά