20 Φεβ 2019

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος μόδιστρος Karl Lagerfeld!


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Karl Lagerfeld! 
Ο μόδιστρος, ο οποίος ήταν ο δημιουργικός διευθυντής της Chanel, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.
 Οι φήμες για την κακή κατάσταση της υγείας του ξεκίνησαν όταν ο Karl Lagerfeld απουσίαζε από τις δύο τελευταίες επιδείξεις της Chanel, με τον οίκο να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση αναφέροντας οτι απλά ένιωθε μια κούραση και ζήτησε από τη Virginie Viard να τον αντικαταστήσει .
Λίγα λόγια για τον αγαπημένο σχεδιαστή:


Ο Karl Lagerfeld γεννήθηκε το 1933 και ήταν γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα.
Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα «The World According to Karl».
Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου Tiziani, ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο Chloe.
Ακολούθησαν οι Οίκοι Fendi (1965) και Curiel (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός Chanel (από το 1983).
Ο Lagerfeld, που δεν έκρυψε την ομοφυλοφιλία του, διατηρούσε προσωπικό, πολυετή δεσμό με τον Jacques de Bascher, έως το θάνατό του τελευταίου, στα 1989.