6 Νοε 2018

Το θρυλικό Μπαράκι του Μάριου ανοίγει στο "PΕΤROGAZI" (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ)



 PΕΤROGAZI
Το μπαράκι του Μάριου
Ξεκινάμε…
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου
Kάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι
Ο συνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος είχε την ιδέα ! Ο Παύλος Χαικάλης, η Τάνια Τρύπη ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Θάνος Κοντογιώργης την πίστεψαν. Το θρυλικό Μπαράκι του Μάριου, ο χώρος που άφησε εποχή κι έγραψε τη δική του μουσική ιστορία γιατί έγινε τόπος συνάντησης μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού έγινε πράξη.

Το  PΕΤROGAZI είναι έτοιμο να αναβιώσει μια μεγάλη σελίδα της ελληνικής μουσικής.
Γιατί Το μπαράκι του Μάριου είναι η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
Με τραγούδια, αστεία και μια ατμόσφαιρα παρέας  έγινε η παρουσίαση της μουσικό θεατρικής παράστασης Το μπαράκι του Μάριου στο PΕΤROGAZI


Ο Παύλος Χαικάλης στο ρόλο του Ζαμπέτα, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σε εκείνον του πατέρα του, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ως Στέλιος Καζαντζίδης, η Τάνια Τρύπη μοναδική κυρία της παρέας, ο Θάνος Κοντογιώργης ως Τσιτσάνης και ο Χρήστος Παπαδόπουλος – Μανώλης Χιώτης ανέλαβαν με τραγούδια και πρόζα να μας μεταφέρουν στην δεκαετία του '50 και του '60, στο ιστορικό Καφενείο των μουσικών ή αλλιώς Το μπαράκι του Μάριου.


Για να ονειρευτούμε μαυρόασπρα όπως σημείωσε η Αναστασία Κορινθίου η οποία επιμελήθηκε τα κείμενα στη συνέντευξη τύπου ενώ η Τάνια Τρύπη πρόσθεσε: Η συνέρευσή μας είναι πολύ σημαντική.  Είμαστε μια παρέα που νοιώθει αγάπη και νοσταλγία για την εποχή αυτή και τα τραγούδια της» ενώ λίγο πριν με την εξαιρετική της φωνή τραγούδησε το υπέροχο και μοναδικό «Πέτρα την πέτρα» που είχε ερμηνεύσει η Βίκυ Μοσχολιού στην ταινία «Λόλα», το ’64.
Και τι δεν ακούσαμε στη συνέντευξη τύπου από τους συντελεστές της. Όλοι μαζί στο πάλκο αντάλλαξαν ατάκες και αστεία και τραγούδησαν τον  Αράπη του Ζαμπέτα ο Χαικάλης ο οποίος ανάμεσα σε άλλα μας θύμισε ότι όταν ο Χιώτης και ο Ζαμπέτας πήγαν στο Αλμπέρ Χωλ για μια συναυλία, είδαν τα όργανα μιας πολυμελούς κλασσικής  ορχήστρας που έδινε συναυλία μια ημέρα. «Ρε Μανώλη που πάμε με τα ζητιανόξυλα μας; είπε ο Ζαμπέτας στον Χιώτη εννοώντας τα μπουζούκια τους. Την άλλη μέρα το μπουζούκι θριάμβευσε ξεσηκώνοντας το Λονδίνο»
Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ερμήνευσε το εξαιρετικό «Γεννήθηκα για την καταστροφή… θυμίζοντας  μας ότι ο πατέρας του ήταν θαμώνας στο Μπαράκι του Μάριου. Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με το μπαγλαμαδάκι του ερμήνευσε το «Σαν απόκληρος γυρίζω…» λέγοντας ότι λαϊκό τραγούδι είναι η ιστορία μας και τα τραγούδια αυτά μας συνοδεύουν όπου κι αν βρεθούμε.
Το θρυλικό Μπαράκι του Μάριου άνοιξε…
Με τραγούδια, ιστορίες, περιστατικά και στιγμές μιας άλλης αλλά τόσο οικείας και αγαπημένης σε όλους μας εποχής πρωταγωνιστούν στο Μπαράκι του Μάριου.
Μέσα από τραγούδια-σταθμoύς στην ελληνική δισκογραφία - Περασμένες μου αγάπες… Σαν απόκληρος γυρίζω … Ρίξε μια ζαριά καλή… Κοντά στα ξημερώματα… Μάλιστα κύριε … Αρχόντισσα …. Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω... – τραγούδια μεγάλων συνθετών που ερμήνευσαν ιδανικές φωνές, παραγγελιές και τσαμπουκάδες, αγωνίες και δυσκολίες ανθρώπων αλλά και χαρές και λύπες θα τραγουδήσουμε, θα συγκινηθούμε και θα νοσταλγήσουμε.
Και για να θυμηθούμε…
Το μπαράκι του Μάριου
γεύση νοσταλγίας, με νότες από το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι
Στη συμβολή Ίωνος και Σατωβριάνδου, στην Ομόνοια, γύρω στο ’46, ο Μάριος ο Συριανός, μέσα σε ένα στενόμακρο ημιφωτισμένο χώρο με πατάρι, έφτιαξε το δικό του Μπαράκι.
Συριανός στην καταγωγή, ο Μάριος Δαλέζιος, όμορφος, πανύψηλος και εύσωμος καθώς ήταν δέσποζε στην περιοχή με την προσωπικότητα και το μπρίο του. Παντρεμένος με την όμορφη και εντυπωσιακή χορεύτρια και αργότερα τραγουδίστρια Άννα Γκαλ (Μπινοπούλου) ρουφούσε τη ζωή με το κουτάλι.
Το μπαρ του, το Μπαράκι του Μάριου ανοιχτό μέρα – νύχτα ήταν ναός της διασκέδασης και ταύτισε στα 16 περίπου χρόνια λειτουργίας του, το όνομά του με την ιστορία του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.
Βαμβακάρης, Διονυσίου, Τσιτσάνης, Χιώτης, Καλδάρας, Μητσάκης, Βίρβος, Παπαγιαννοπούλου, Ζαμπέτας, Χατζιδάκις, Νίνου, Μπέλου, Μπιθικώτσης…
Συνθέτες, στιχουργοί, μπουζουξήδες και τραγουδιστές, ένας κόσμος ολόκληρος, μαζευόντουσαν στο Μπαράκι του Μάριου και γύρω από το πικ απ και το τζουκ μποξ αργότερα, για να ακούσουν τραγούδια πριν τα πάνε για εγγραφή στο στούντιο της Columbia στην Ριζούπολη ή να διορθώσουν στίχους και νότες.
Το Μπαράκι του Μάριου ήταν το σπίτι τους.«Όποιος δεν ήπιε ούζο στου “Μάριου” δεν λογίζεται μπουζουξής, δεν έχει θέση στην οικογένειά μας», έλεγε ο Μάρκος Βαμβακάρης ενώ για τον Τάκη Μπίνη ήταν «το στέκι μας, το δικό μας στρατηγείο».
Όσο για τον Βασίλη Τσιτσάνη, τραγούδησε με τον δικό του τρόπο το μπαράκι του Μάριου στη Μαρίτσα του, που κυκλοφόρησε το 1952 «Πάρε βόλτα κι έλα απόψε στις οχτώμιση μ’ εννιά και στου Μάριου θα μ’ εύρεις, καθισμένο στη γωνιά. Ω, κοπελίτσα μου, καλέ Μαρίτσα μου, να σε κάνω πριγκιπέσα στο δικό μου τον οντά, με χανούμια να χορεύεις, κοπελίτσα μου γλυκιά· και θ’ ακούσεις του Τσιτσάνη την πλανεύτρα την πενιά.»
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ :
Ο μουσικοσυνθέτης:
Χρήστος Παπαδόπουλος

Οι Τραγουδιστές:
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Οι ηθοποιοί:
Παύλος Χαϊκάλης
Τάνια Τρύπη
Θάνος Κοντογιώργης

Moυσικοί:
Χρήστος Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Κωνσταντίνος Σταμελάκος: μπουζούκι
Σταμάτης Χρήστου: πιάνο-ακορντεόν
Bαγγέλης Κονταράτος: κιθάρα
Γιώργος Μπαιρακτάρης: μπάσο
Κωσταντίνος Ρήγας: τύμπανα-κρουστά
Ηχολήπτης: Άγγελος Σταβέρης
Φωτιστής: Κώστας Μαραγκός
Κείμενo: Αναστασία Κορινθίου
Ιστορική έρευνα: Κώστας Μπαλαχούτης
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος                                                                    
Eπιμέλεια Παραγωγής: Απόηχος Δημόσια Θεάματα

Info:
PETROGAZI
«Το μπαράκι του Μάριου»
Βουτάδων 8, Γκάζι
Τηλ. Κρατήσεων: 2130185101
Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Ημέρες Λειτουργίας: Σάββατο βράδυ στις 23:00 και Κυριακή μεσημέρι στις 14:00

Τιμές
Σάββατο βράδυ:
απλή φιάλη: 120 € / special φιάλη: 140 €
απλή φιάλη κρασί: 60 € / special φιάλη κρασί: 70
Τιμή εισιτηρίου για bar με ποτό: 10 €


Κυριακή μεσημέρι:

φαγητό: 30 € / άτομο μενού με μισή φιάλη κρασί λευκό ή κόκκινο

απλή φιάλη: 120 € / special φιάλη: 140 €

απλή φιάλη κρασί: 60 € / special φιάλη κρασί: 70
Τιμή εισιτηρίου για bar με ποτό: 10 €

Προπώληση εισιτηρίων: TICKET SERVICES
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39  
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr
- Καταστήματα PUBLIC