10 Νοε 2017

Οι ΕΤEΡΟΝΗΜΙΣΥ παρουσίασαν τον καινούργιο τους δίσκο στον "Σταυρό του Νότου"


Είδαμε τους ΕΤΕΡΟΝΗΜΙΣΥ
στον "Σταυρό του Νότου" στην παρουσίαση του νέου τους
cd



Είδαμε στον "Σταυρό του Νότου Plus" τους ΕΤΕΡΟΝΗΜΙΣΥ στην επίσημη παρουσίαση του καινούργιου τους δίσκου την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου. Οι ΕΤEΡΟΝΗΜΙΣΥ επιστρέφουν δισκογραφικά με ένα πολυσυλλεκτικό - ως προς τις συμμετοχές καλλιτεχνών - cd με τίτλο "Έτερονήμισυ" το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Panik Records και δείχνει να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.









 Με κανονάκι, λύρα, λαούτο, μαντολίνο, κοντραμπάσο, κιθάρα, κρουστά, τύμπανα, πλήκτρα, ακορντεόν και γκάιντα, η ορχήστρα στ’ αλήθεια εντυπωσίασε με το δέσιμο που έδειξε επί σκηνής. Παραδοσιακοί και ταυτόχρονα μοντέρνοι, με τραγούδια που φλερτάρουν με το έντεχνο και το έθνικ στοιχείο, κρατώντας πάντα ως βάση και ορμητήριο την παραδοσιακή μουσική απ’ όπου ξεκίνησαν, οι ΕΤΕΡΟΝΗΜΙΣΥ έδειξαν από την αρχή την διάθεση να ξεσηκώσουν τον κατάμεστο "Σταυρό του Νότου" και να ταξιδέψουν τους παρευρισκομένους στους τόπους καταγωγής τους και τις καταβολές τους, απ’ όπου εμπνεύστηκαν τις μουσικές τους.


 Η δημιουργική ομάδα αποτελείται από καλλιτέχνες διαφόρων μουσικών ειδών και ακουσμάτων, ενώ η τραγουδίστρια τους Μυρτώ Καμβυσίδη, ορμώμενη από την Καλαμάτα και έχοντας στις αποσκευές της σημαντική πορεία και συνεργασίες στον χώρο, ολοκληρώνει ως...έτερον ήμισυ το σχήμα.


 Η ποιοτική συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες σε αυτόν τον δίσκο, μερικοί εκ των οποίων με μακρά πορεία στον χώρο και άλλοι νέοι αλλά πολλά υποσχόμενοι, φάνηκε και επί σκηνής. 

Οι Σταύρος Σιόλας, Ματθίλδη Μαγγίρα, Σαββέρια Μαργιολά, Ανατολή Μαργιόλα, Μάγδα Βαρούχα, Χρήστος Νινιός, Αργύρης Λούλατζης, Λευτέρης Ελευθερίου, Νίκος και Γιώργος Στρατάκης και Γιάννα Βασιλείου, τίμησαν τα παιδιά που τους κάλεσαν στην μουσική τους γιορτή και μίλησαν με λόγια θερμά, δίνοντας βαρύτητα στη φιλία και ταυτόχρονα στον επαγγελματισμό που τους χαρακτηρίζει. 



Την ενδιαφέρουσα αυτή βραδιά ακούσαμε σχεδόν όλα τα κομμάτια του δίσκου καθώς και τραγούδια των καλεσμένων τους.
Να αναφέρουμε πως ήδη έχουν ξεχωρίσει και οπτικοποιηθεί τα τραγούδια "Στα σύννεφα" με τη φωνή του Σταύρου Σιόλα (σε στίχους της Μαρίτας Αλημίση), "Να 'ξερα που κοιμάσαι" (σε στίχους του Σπύρου Μέντη) με τη φωνή της Μάγδας Βαρούχα και "Τίποτα δεν απέμεινε" (σε στίχους του Σπύρου Μέντη) που ερμηνεύει η τραγουδίστριά των ΕΤΕΡΟΝΗΜΙΣΥ, Μυρτώ Καμβυσίδη. Στο cd συμμετέχουν επίσης οι Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Σκουλάς και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.



Λίγα λόγια για τους "ΕΤΕΡΟΝΗΜΙΣΥ"

Οι "Έτερονήμισυ" είναι μια ομάδα φίλων, μουσικών και όχι μόνο, που καταπιάνονται με διάφορα μουσικά είδη.
 Το πρώτο τους δισκογραφικό βήμα “Η στράτα που βαδίζω” ήταν ένα cd εμπνευσμένο από την κουλτούρα της Κρήτης, με συνοδεία τις μοναδικές φωνές του Βασίλη Σκουλά, του Ψαραντώνη και άλλων καλλιτεχνών ενώ αμέσως μετά ακολούθησε και το μουσικό παραμύθι της Γωγώς Σούρλα"Όταν αρρώστησε ο Ήλιος", με αφηγητή τον Γιάννη Ζουγανέλη και πλήθος αγαπημένων ερμηνευτών και ηθοποιών (Παντελής Θαλασσινός, Λευτέρης Ελευθερίου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Πάνος Μουζουράκης, Θοδωρής Μαραντίνης, Μελίνα Μακρή, Zeraw (Vegas), Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παντελής Καναράκης, Αλεξάνδρα Ούστα, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αδάμαντας (Prof. Sinnerz), Μαρίνα Δακανάλη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Νίκος & Γιώργος Στρατάκης).

Η σύνθεση των "Έτερονήμισυ" είναι:

Μυρτώ Καμβυσίδη: τραγουδίστρια

Ανετάκης Κώστας: συνθέτης, στιχουργός, κιθάρες

Σπύρος Μέντης: συνθέτης, στιχουργός, λαούτο

Γωγώ Σούρλα: στιχουργός, συγγραφέας, σεναριογράφος

Μαρίτα Αλημίση: στιχουργός, σεναριογράφος

Γιούλη Δανιγγέλη: πιάνο, ακορντεόν, φωνητικά

Γιώργος Σκορδαλός: λύρα, λαούτο, μαντολίνο, φωνητικά

Χρήστος Τζελεπόπουλος: κοντραμπάσο

Βασίλης Γιασλακιώτης: τύμπανα

Ηλίας Μαντικός: κανονάκι

Χαρίτωνας Χαριτωνίδης: φλογέρες, γκάιντα

Γιάννης Συράγας: συνθέτης, λαούτο, μαντολίνο

Γιάννης Δασκαλάκης: συνθέτης, κιθάρα

Νίκος Καραβυράκης: συνθέτης, λαούτο, μαντολίνο

Ζαχαρίας Αλ Χασάν: συνθέτης, μπουζούκι

Χάρης Ανδρουλάκης: συνθέτης, μπάσο

Κώστας Καλατζής: συνθέτης, κρουστά

Θανάσης Καλουτζής: συνθέτης, πιάνο

Ζέτα Μομπάρακ, Πάλο Ρόμνικ: video producers & animation production

Μαρία Κρέζου: γραφίστρια ομάδας