30 Νοε 2017

Στη Χώρα του Γιατί! Για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 7 ετών



Στη Χώρα του Γιατί!
Μια παράσταση αυτοσχεδιασμού με χορό και μουσική
Για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 7 ετών και τους συνοδούς τους
Κυριακή 17 & 24 Δεκεμβρίου 2017, 7 & 14 Ιανουαρίου 2018

Η Έκπληξη μετακομίζει για τέσσερις μόνο Κυριακές μέσα στον Κινητήρα με το αυτοσχεδιαστικό έργο Στη Χώρα του Γιατί! Ένα μαγικό ταξίδι για μικρούς θεατές και τους συνοδούς τους σε μια χώρα, όπου η περιέργεια και οι αισθήσεις ξυπνούν και παρασύρονται από τη μουσική και το χορό! Οι χτύποι της καρδιάς και ο εσωτερικός ρυθμός, οι κινήσεις και οι εικόνες θα κεντρίσουν τα γιατί των παιδιών και τα γιατί όχι των μεγάλων, ώστε να δημιουργήσουν όλοι μαζί μια μοναδική και περιπετειώδη ιστορία. Μια παράσταση αυτοσχεδιασμού με οδηγούς τρεις χορεύτριες και δυο μουσικούς για θεατές που θέλουν να σηκωθούν, να κινηθούν, να πλησιάσουν τη δράση, να διαλέξουν τι θα παρακολουθήσουν και να επηρεάσουν την εξέλιξη του έργου. Γιατί κάθε φορά θα γεννιέται μια διαφορετική ιστορία, μια ΈΚΠΛΗΞΗ για όλους!

Συντονίζει η Σάνια Στριμπάκου*
Χορεύτριες: Κατερίνα Γεβετζή, Ανθή Θεοφιλίδη, Ευγενία Σιγαλού, Λία Χαμηλοθώρη
(τρεις ανά παράσταση).
Μουσικοί: Joe Tornabene (φλάουτο), Σόλης Μπάρκη (κρουστά)

* Η Σάνια Στριμπάκου είναι χορεύτρια και δασκάλα χορού, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2000), υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση για μετεκπαίδευση στον αυτοσχεδιασμό και το σύγχρονο χορό στη Νέα Υόρκη. Έχει χορέψει με πολλές ομάδες χορού στην Ελλάδα και το Άμστερνταμ. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά κι εφήβους. Καθοδηγεί το εργαστήριο Συναισθημάτων για βρέφη και γονείς στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάζεται με το Καλλιτεχνικό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών Κινητήρας για το επιτυχημένο kinitiras-family για παιδιά νηπιακής ηλικίας και τους γονείς τους.

Λίγα Λόγια για τον Κινητήρα

Ο Κινητήρας είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο καλλιτεχνικό δίκτυο που συνδέει επαγγελματίες κι ερασιτέχνες μέσα από τις παραστατικές τέχνες. Ξεκίνησε το 1995-96 ως ομάδα χορού με την ονομασία Κινητήρας Χοροθέαμα. Ο Κινητήρας έχει δημιουργήσει τη δράση ΕΚΠΛΗΞΗ με την οποία ο χορός μπήκε μέσα στο σχολείο και ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2010 έχει θεσμοθετήσει το In Progress-Feedback Festival για νέους δημιουργούς, καθώς και διαγωνισμό περφόρμανς μέσα από τα οποία έχουν αναδειχθεί νέοι καλλιτέχνες με σημαίνουσα συνεισφορά στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας. Τέλος, το Kinitiras Choreography Lab, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, αποτέλεσε από το 2011 έως το 2015 μία σημαντική καινοτομία στον κλάδο του χορού στην Ελλάδα.
Στη Χώρα του Γιατί
Μέρες και ώρα παραστάσεων:
 17 & 24 Δεκεμβρίου 2017, 7 & 14 Ιανουαρίου 2018 στις 17:30
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 8€ ενήλικες, 5€ βρέφη και παιδιά, 20€ οικογενειακό (δυο ενήλικες, δυο παιδιά)
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη |Τηλ.: 210 9248328