13 Οκτ 2017

Ο Γιώργος Σαρρής έφυγε με την ...νταλίκα του για ταξίδι μακρινό . Καλό ταξίδι φίλε μας


Έφυγε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον ύπνο του  από την ζωή ο καλός μας φίλος και σημαντικός λαϊκος τραγουδιστής Γιώργος Σαρρής. 
Ο Γιώργος Σαρρής αδελφός της Χάρις Αλεξίου  γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1948 στη Θήβα και στην καλλιτεχνική του πορεία μας χάρισε τις μοναδικές  διαχρονικές επιτυχίες.







Το 1982 ερμήνευσε τη μεγάλη μουσική επιτυχία «Οι νταλίκες», σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Μανώλη Ρασούλη, του Λευτέρη Χαψιάδη και σε ποίηση του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. 



Σε δύο τραγούδια – επιτυχίες του συγκεκριμένου δίσκου («Καλύτερα παράφωνος» και «Με ιπτάμενο δίσκο») συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου.
 Το ομότιτλο τραγούδι που έγινε πολύ μεγάλο σουξέ και το σήμα κατατεθέν του Σαρρή, προέρχεται από τον δίσκο των Νικολόπουλου – Ρασούλη «Παίξε Χρήστο επειγόντως» (1982) και λόγω της τεράστιας επιτυχίας του «βάφτισε» και τον πρώτο αυτόν προσωπικό δίσκο του Γιώργου Σαρρή.
Στα 1985, κυκλοφορεί τον δίσκο «Η αγάπη είναι το θέμα», σε μουσική του Τάκη Σούκα και σε στίχους των Βασίλη Παπαδόπουλου, Νίκου Λουκά και Γιώργου Βρούβα. Και σε αυτό το δίσκο, συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου με το «Μια ζωή μέσα στους δρόμους», και μαζί ερμηνεύουν το τραγούδι «Όλα για μένα είσαι εσύ».
Το 1987, ο Σαρρής ερμηνεύει το «Και μόνο που με κοιτάς λιώνω», σε ένα δίσκο με τον Τάκη Μουσαφίρη, ο οποίος έγινε μεγάλη επιτυχία το ομότιτλο τραγούδι.
Ακολουθούν:
- 1990 «Τρελός από αγάπη». Σε μουσική του Σπύρου Παπαβασιλείου και σε στίχους του Βασίλη Παπαδόπουλου.
- 1992 «Όλα παίζονται απόψε», σε μουσική του Τάκη Σούκα.
- 1993 «Για θυμήσου», σε μουσική και στίχους διαφόρων.
- 1997 «Φταίνε οι άπονοι καιροί». Ο τελευταίος προσωπικός δίσκος του Γιώργου Σαρρή. Τον έχει επιμεληθεί ο Κώστας Χατζηδουλής, ο οποίος συγκέντρωσε τα μόλις 8 κομμάτια του δίσκου, σε μουσική, όμως, του Μιχάλη Γενίτσαρη, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Θάνου Μικρούτσικου, της Χαρούλας Αλεξίου και του Νίκου Καρανικόλα και σε στίχους του Κώστα Βίρβου, του Μιχάλη Γενίτσαρη, της Βούλας Γκίκα, της Λίνας Νικολακοπούλου και της Χαρούλας Αλεξίου. Σε τρία τραγούδια συμμετέχει η Δέσποινα Ολυμπίου.