16 Οκτ 2017

Κατερίνα Στεφανίδη : Bραβείο της καλύτερης Ευρωπαίας αθλήτριας το 2017

Το βραβείο της καλύτερης Ευρωπαίας αθλήτριας έλαβε το βράδυ του Σαββάτου η Κατερίνα Στεφανίδη, από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.
Η Ελληνίδα επικοντίστρια επελέγη ως η καλύτερη γυναίκα αθλήτρια της Ευρώπης τόσο στην ψηφοφορία που προηγήθηκε στα social media, όσο και στη σχετική επιλογή από την επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, όπου οι εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών και οι δημοσιογράφοι συμφώνησαν με τη βράβευσή της.
Το βραβείο παρέδωσε στην αθλήτρια ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, Σβέιν Άρνε Χάνσεν.

«Το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμένα. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να συγχαρώ όλους τους νικητές, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές που ήταν υποψήφιοι. Το να είμαι συνυποψήφια με την Μαρίγια, την Τίαμ και την Ανίτα και να κερδίσω μάλλον θα πρέπει να μετρήσετε ξανά τις ψήφους», σημείωσε, χαριτολογώντας, κατά την απονομή
«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή του μου ο οποίος τυγχάνει να είναι και σύζυγος μου. Για όσους έχουν την περιέργεια πρώτα έγινε σύζυγός μου και μετά προπονητής μου. Το κάναμε με το λάθος τρόπο», συνέχισε.
Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που βραβεύεται με αυτή τη διάκριση και ελπίζει πως θα αποτελέσει αφορμή ώστε να μπουν αρκετά νέα παιδιά στον στίβο. Υποψήφιες για το βραβείο ήταν ακόμα η Μαρίγια Λασιτσκένε από την Ρωσία (επικοντίστρια), η Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο (έπταθλο) και η Ανίτα Βλόντατρσικ από την Πολωνία (σφυροβολία).
Μέσα στο 2017 η επικοντίστρια κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού), αναδείχθηκε νικήτρια στο Diamond League, και σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ (και κορυφαία επίδοση για φέτος) στο Λονδίνο, περνώντας τα 4,91 μέτρα.
Η αθλητική σεζόν έκλεισε με 14 σερί νίκες και μόλις μία ήττα, τον περασμένο Φεβρουάριο

Συγχαρητήρια Τσίπρα, Μητσοτάκη, Γεννηματά

Τα εύσημα στην Κατερίνα Στεφανίδη, για την ανάδειξή της ως, η κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017, απένειμε o Αλέξης Τσίπρας από τις ΗΠΑ , μέσω twitter. Ο Ελληνας πρωθυπουργός έγραψε: «Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την διάκριση της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς στην Ευρώπη!».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη μέσω Twitter, την Κατερίνα Στεφανίδη για την ανάδειξή της ως, η κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017: «Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη που αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη. Σε ευχαριστούμε που μας κάνεις υπερήφανους ξανά», έγραψε χαρακτηριστικά.
Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, έγραψε στο Twitter, για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια : «Κατερίνα, Συγχαρητήρια ! Με σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή κατέκτησες την κορυφή. Είσαι μέσα στις καρδιές μας. Πρότυπο για τα νέα παιδιά».