8 Ιουν 2017

Η Ίντερ κέρδισε στο γήπεδο, η Εθνική Ελλάδος στην εξέδρα

Σε ένα σπουδαίο φιλικό που διεξήχθη στην Κρήτη για φιλανθρωπικό σκοπό, η Ίντερ "πήρε" την αναμέτρηση, στην διαδικασία των πέναλτι με 4-2, μετά την ισοπαλία στη κανονική διάρκεια (1-1). Η Εθνική Ελλάδος κέρδισε στην εξέδρα, με περισσότερους από 15.000 φιλάθλους να δίνουν το παρών στο Παγκρήτιο.
Σε έναν αγώνα σπάνια υπάρχουν δυο νικητές. Και όμως, στο φιλικό που διεξήχθη στην Κρήτη ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος 2004 και την Ίντερ Forever νικήτριες ήταν και οι δυο ομάδες.
Η Ίντερ εντός του αγωνιστικού χώρου επικρατώντας στα πέναλτι με 4-2, η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 1-1, και η Εθνική Ελλαδος κέρδισε στην εξέδρα.

Αυτό καθώς περισσότεροι από 15.000 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά βρέθηκαν στο Παγκρήτιο και στήριξαν τη φιλανθρωπική προσπάθεια για την οποία έγινε το φιλικό συγκεντρώνοντας αρκετά χρήματα.
Είχαν την ευκαιρία μάλιστα να δουν από κοντά τους σπουδαίους παίκτες των δυο ομάδων, να τους χειροκροτήσουν και σε διαστήματα να δουν και σπουδαίο ποδόσφαιρο.



ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Η Εθνική παρατάχθηκε με τον Κώστα Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Σεϊταρίδης, αριστερό ο Φύσσας, με στόπερ Δέλλα και Νταμπίζα. Αμυντικά χαφ οι Ζαγοράκης και Μπασινάς, μπροστά τους ο Τσιάρτας, δεξιά ο Παπαδόπουλος, αριστερά ο Καραγκούνης και κορυφή ο Χαριστέας.
Η Ίντερ με Τόλντο στα γκολπόστ. Δεξί μπακ ο Κολονέζε, αριστερό ο Γεωργάτος, στο κέντρο της άμυνας οι αριστεροπόδαροι Κίβου - Ματεράτσι. Αμυντικά χαφ οι Ντακούρτ - Σανέτι, ο Καρμπόνε επιτελικός μέσος, αριστερό χαφ ο Καλόν, δεξί ο Μπιάνκι και κορυφή ο Σουάζο.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΠΕΡ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ

Η Εθνική μας ομάδα του 2004 πολύ πιο φρέσκια στα πρώτα λεπτά, απόλυτα κυρίαρχη στο παιχνίδι - γιορτή του Παγκρητίου σταδίου. Ο κόσμος έδινε τον παλμό και οι παίκτες της "γαλανόλευκης" επιχειρούσαν να "τρυπήσουν" τα ιταλικά μετόπισθεν. Στο 10' το βολέ του Χαριστέα από δεξιά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, το ίδιο και αυτό του Καραγκούνη, αλλά από την αριστερή πλευρά! Και ενώ οι "νερατζούρι" είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, στο 16' ο Σουάζο βρέθηκε απέναντι από τον Χαλκιά, τον πλάσαρε εύστοχα, αλλά ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ! Στο 18' ο Νταμπίζας ανέτρεψε τον Καλόν, όμως ο Κερκυραίος ρέφερι δεν καταλόγισε πέναλτι!


  Έξαλλος ο φορ της Ίντερ με την απόφαση, δεν σταμάτησε να φωνάζει για 20 δευτερόλεπτα... Ο Χαριστέας ένιωσε ενοχλήσεις στο 20' και έγινε αλλαγή από τον Ότο. Στη θέση του ο Καφές, στην κορυφή ο Παπαδόπουλος. Ο Καλόν απείλησε και στο 20', όταν το σουτ που εξαπέλυσε, εξουδετερώθηκε από τον κίπερ της Παναχαϊκής. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 24' ο "Παπ" δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την κάθετη πάσα του Τσιάρα.
Ο "El Mago" με το "φαρμακερό" πόδι εκτέλεσε φάουλ στο 32', αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τόλντο! Μετά το ημίωρο ο Καραγκούνης πέρασε δεξιά, αριστερά ο Τσιάρτας, ενώ υπήρξαν στιγμές που ο προπονητής της Ίντερ, Λουτσιάνο Καστελίνι, περνούσε τον Κολονέζε στόπερ και οι Μιλανέζοι έπαιζαν με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

ΕΝΑ ΚΑΙ... ΚΑΛΟΝ

Τη διαφορά στο πρώτο μέρος έκανε ο Μοχάμεντ Καλόν. Ο πρώην φορ της ΑΕΚ ήταν ορεξάτος και στο 38' "εκτέλεσε" τον Χαλκιά. Αξιοποίησε την ασίστ του Σουάζο και με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-0 στο Παγκρήτιο! Τα 'βαλε με την άμυνά του ο Ζαγοράκης, αλλά η... ζημιά είχε γίνει. Μόλις το χρονόμετρο έδειξε 40', ο Κάκος σφύριξε τη λήξη του πρώτου μέρους. Χωρίς να είναι καλύτερη η Ίντερ, ο επιθετικός από τη Σιέρα Λεόνε έκανε τη διαφορά...


 

"ΚΑΤΣΟΥΡ" ΚΑΙ 1-1

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε καλά για την Εθνική μας. Η μπάλα στρώθηκε στον Καραγκούνη, αλλά το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε κόντραρε! Ο "Ρεχακλής" προχώρησε σε αλλαγές. Εκτός ο Γιούρκας, εκτός ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας Νταμπίζας, εκτός ο διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού Φύσσας, εκτός ο Ευρωβουλευτής Ζαγοράκης!
Φρέσκα πνευμόνια με Γεωργιάδη, Καψή, Λάκη και Κατσουράνη. Ο τελευταίος, τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής Συμμαχίας, ήταν ο παίκτης που λίγα λεπτά μετά, τέσσερα για την ακρίβεια, ισοφάρισε. Ο Παπαδόπουλος είδε τον Φρέι να διώχνει το πλασέ του, αλλά ο "Κατσούρ" πήρε το ριμπάουντ και από κοντά ευστόχησε με πλασέ (1-1), στο 56'.



Ο... ΒΑΡΥΣ ΦΡΕΪ ΤΑ 'ΠΙΑΝΕ ΟΛΑ

Μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο το δεύτερο μισό, η "γαλανόλευκη". Ο Τσιάρτας το 'ψαχνε το γκολ από εκτέλεση φάουλ, αλλά δεν του βγήκε ούτε στο 48', ούτε στο 58'. Στο 66' ο Καραγκούνης άλλαξε φανέλα! Φόρεσε αυτή της Ίντερ, από την οποία πέρασε από το 2003 μέχρι το 2005! Καταχειροκροτήθηκε ο "Κάρα" όταν αντικατέστησε τον Ντακούρτ. Στο 69' ο Τσιάρτας δοκίμασε για άλλη μια φορά το πόδι του από μακριά. Ο Φρέι, παρότι είχε βάλει μπόλικα κιλάκια, μπλόκαρε σταθερά. Και νέα μεγάλη επέμβαση του κίπερ της Ίντερ μετά την απευθείας εκτέλση κόρνερ του Τσιάρτα.



SURVIVOR ΧΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σπουδαία φάση για την Ελλάδα η γυριστή κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 73'. "Άγαλμα" ο Φρέι, αλλά η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Το κοινό ξέσπασε σε ενθουσιασμό μόλις μπήκε στο παιχνίδι ο Survivor Λάμπρος Χούτος. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με την Εθνική να έχει σχεδόν διπλάσια κατοχή μπάλας, χωρίς όμως να σημειώνει και δεύτερο τέρμα. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν αμέσως στα πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ματεράτσι 1-0

Μπασινάς 1-1

Ντακούρ 2-1

Γεωργιάδης, έπιασε ο Φρέι

Καρμπόνε 3-1

Παπαδόπουλος 3-2

Κίβου 4-2

Καφές, άστοχος

LEGENDS 2004 (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σειταρίδης (50' Γεωργιάδης), Νταμπίζας (51΄Καψής), Δέλλας, Φύσσας (51' Λάκης), Μπασινάς, Ζαγοράκης (52' Κατσουράνης), Χαριστέας (20' Καφές), Τσιάρτας, Καραγκούνης (62' Ζαγοράκης), Παπαδόπουλος.
ΊΝΤΕΡ FOREVER (Λουτσιάνο Καστελίνι): Τόλντο (46' Φρέι), Ζανέτι, Μπιάνκι, Καλόν, Καρμπόνε, Ντακούρ, Ματεράτσι, Κίβου, Σουαζό, Γεωργάτος, Κολονέζε. Έπαιξαν και οι: Κριστιάνο Ζανέτι, Μπέργκομι, Πίτσι, Χούτος.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η στιγμή κατά την οποία ο Καραγκούνης φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ και πέρασε στο ματς. Αγαπητός ο "Κάρα", δέχτηκε το ζεστό χειροκρότημα των Ηρακλειωτών. Μέσα στο παιχνίδι είχε την ίδια... τρέλα, όπως τότε που έπαιζε. Πάθος και αγάπη για αυτό που υπηρέτησε επαγγελματικά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μια χαρά μας πήγε ο Κάκος! Τα έδωσε τα... σφυριγματάκια του στην Εθνική μας, αλλά δεν πειράζει. Αυτά όμως στο πρώτο μέρος, αφού στο δεύτερο δεν υπήρξε καμία δύσκολη φάση στις δύο εστίες...

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ο κόσμος που έδωσε το παρών στο Παγκρήτιο. Αγκάλιασε την προσπάθεια, τη στήριξε και του αξίζουν πολλά μπράβο. Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα. Η εικόνα στο φιλικό των Legends 2004 με την Ίντερ Forever ήταν αξιέπαινη και αξιοθαύμαστη.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Ελλάδα! Μας θύμισε τα παλιά. Η ψυχή του "Κάρα", το πόδι του Τσιάρτα, το στυλ του Δέλλα, το δίδυμο Ζαγοράκη - Μπασινά και τα άλλα παιδιά. Μας άρεσε που είδαμε αυτή την Εθνική να παίζει και πάλι μαζί. Αυτή η φοβερή παρέα που πριν από 13 χρόνια μας έστειλε στους ουρανούς. Όπως τότε, έτσι και τώρα το διασκέδασε.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Όλα ήταν καλά. Μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο Παγκρήτιο στάδιο. Μια αληθινή γιορτή, για καλό σκοπό. Δύο κορυφαίες ομάδες συναντήθηκαν, έπαιξαν και θυμήθηκαν κάτι από τα παλιά. Μια θαυμάσια πρωτοβουλία, που είχε ανταπόκριση από τον κόσμο.
  Πηγή sport24.gr