23 Ιουν 2017

Σοφία Στρατή "Λέγεται Ζωή" τη μουσική υπογράφει ο Χρήστος Δάντης και τους στίχους η Ελεάνα Βραχάλη.

Η Σοφία Στρατή επιστρέφει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα με το ολοκαίνουργιο τραγούδι της που φέρει τον τίτλο «Λέγεται Ζωή".
Τη μουσική υπογράφει ο Χρήστος Δάντης και τους στίχους η Ελεάνα Βραχάλη.
Μέσα από την αμεσότητα των στίχων, τη δυνατή μελωδία, αλλά και την φρέσκια ενορχηστρωτική ποπ προσέγγιση, η Σοφία ερμηνεύει με τον πιο αληθινό τρόπο και μας εξηγεί τι σημαίνει για την ίδια η λέξη «ζωή» στην σύγχρονη πραγματικότητα, χωρίς όμως να αποκλείει και τη μεταφορική ερμηνεία ενός ερωτικού κομματιού.
Με την ιδιαίτερη χροιά της η Σοφία Στρατή μας προτρέπει να την ακούσουμε τραγουδώντας:
«Πάμε απ’ την αρχή, έλα να χαρείς
Λέγεται ζωή μόνο αν τη ζεις…»




H Σοφία Στρατή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Τα blues, jazz, neo soul, r’n’b μουσικά της ακούσματα της έδωσαν ένα ιδιαίτερο ύφος στην ερμηνεία της. Ξεκίνησε με τους Downtown Beat και συνέχισε με εμφανίσεις στο πλευρό πολλών διαφορετικών διακεκριμένων Ελλήνων τραγουδιστών. Έχει κάνει support συμμετοχές στις αθηναϊκές συναυλίες των Pet Shop Boys, Εric Burdon και Ηooverphonic.
Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά albums με το ντεμπούτο single της «Μια πεταλούδα» να έχει σημειώσει τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία.
Τον Μάιο του 2016 Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε μία και μοναδική συναυλία με τη Big Band του Δήμου, όπου η Σοφία Στρατή τραγούδησε μαζί με την Έλενα Παπαρίζου και τον Ησαΐα Ματιάμπα αγαπημένες επιτυχίες από το χώρο της διεθνούς pop, rock και soul σκηνής, στο θέατρο Παλλάς. Παράλληλα εδώ κ 5 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της Αθηναϊκής Jazz σκηνής με τους “The Jazz Company” που δημιουργήθηκαν από την ίδια και από μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών.