6/6/17

Θέατρο " ΠΟΡΤΑ" κύκλος Θερινών Σεμιναρίων 2017Κύκλος Θερινών Σεμιναρίων 2017
Με τον Θωμά Μοσχόπουλο,
τη Σοφία Πάσχου
και τον Κορνήλιο Σελαμσή
Συνεχίζεται και το καλοκαίρι στο ΠΟΡΤΑ ο κύκλος σταθερών σεμιναρίων με σκοπό την πιο άμεση και συστηματική επικοινωνία του θεάτρου με νέους καλλιτέχνες, ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Διδάσκουν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου, Θωμάς Μοσχόπουλος, καθώς και οι σταθεροί συνεργάτες του θεάτρου, Σοφία Πάσχου και Κορνήλιος Σελαμσής.

Με βασικό άξονα την υποκριτική αλλά όχι μόνο, τα Σεμινάρια στοχεύουν στην αποκρυπτογράφηση του κώδικα που διαμορφώνει το χαρακτήρα του θεάτρου, προσφέροντας, ταυτόχρονα, μια ευκαιρία γνωριμίας με την προσωπική δουλειά και το στίγμα νέων καλλιτεχνών, ηθοποιών και σκηνοθετών. Με πολλές και διαρκώς αυξανόμενες στον αριθμό μορφές άμεσης και έμμεσης συνεργασίας που χαρακτήρισαν τη φετινή χρονιά, ζητούμενο για το θέατρο παραμένει, τα Σεμινάρια να αποτελέσουν τη βάση μιας σταθερής μες στο χρόνο εξέλιξης και όχι απλώς το πεδίο μιας χρήσιμης αλλά ευκαιριακής συνάντησης
Φέτος η προσπάθεια του ΠΟΡΤΑ βρίσκει αρωγό το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, το οποίο αναγνωρίζοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των Σεμιναρίων, παρέχει υποτροφίες σε σπουδαστές, οι οποίοι είχαν συμμετοχή σ’ ένα δωρεάν Masterclass, το οποίο και ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με στόχο τη μελλοντική συνεργασία με το ΠΟΡΤΑ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟ
Ο κύκλος μαθημάτων σκηνοθεσίας θα περιοριστεί σε έναν στενό κύκλο ενδιαφερόμενων που θα επιλεγεί βάσει βιογραφικού από τον Θωμά Μοσχόπουλο. 
Ημερομηνίες: 22, 28  Ιουνίου και 1, 5, 6, 7, 8 Ιουλίου
Ώρες:
10.00 – 15.00
Διάρκεια:
35 ώρες (σε επτά 5ωρες συναντήσεις)
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6  μέγιστος 10
Κόστος συμμετοχής:
300 ευρώ + ΦΠΑ