6 Ιουν 2017

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017 –ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ βαδίζοντας προς την Ελευσίνα ‘21 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης




Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου των Αισχυλείων 2017 στον Ιανό.
Μίλησαν ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Τσουκαλάς, η πρόεδρος της ΚΕΔΕ
κ. Κωνσταντίνα Μαρούγκα, υπεύθυνη των Αισχυλείων,  καθώς και η κ. Μαρία Βασιλείου πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΑΚΚΠΑ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής), που παρουσίασε το πρόγραμμα.
Επίσης για πρώτη φορά μίλησε η κ. Μαρία Φιλιππή διευθύνουσα σύμβουλος  της Ελευσίνα 21, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η οποία ανέλαβε μόλις τα καθήκοντα της και έκανε την σύνδεση του  Ελευσίνα 21 με το θεσμό των Αισχυλείων.
Τέλος η εικαστικός  κ. Δανάη Στράτου που παρουσίασε την εγκατάσταση της
"Πάνω στη γη κάτω από τα σύννεφα".
Τοποθετήθηκαν οι καλλιτέχνες Μάρθα Φριντζήλα, Ανδρονίκη Χριστάκη,
Αιμιλία Μπουρίτη.

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017

Εισαγωγή Δημάρχου Γιώργου Τσουκαλά



    Η Ελευσίνα συνεχίζει σταθερά στο δρόμο του πολιτισμού. Φέτος με τον άνεμο της ανάληψης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021 για 42η συνεχή χρονιά τα Αισχύλεια έρχονται να δώσουν τη δική τους δροσερή πνοή στα πολιτιστικά πράγματα της πατρίδας μας.


    Τα Αισχύλεια ενηλικιώθηκαν. Διατηρούν όμως τη νεανική φρεσκάδα μαζί με την σοφία που απέκτησαν στο πέρασμα του χρόνου. Για άλλη μια χρονιά είναι εδώ. Η πόλη μας διεκδικεί δυναμικά τη φυσιογνωμία της. Ο μύθος, η ιστορία, ο πολιτισμός της δεν μπορούν και δεν πρέπει να σβήσουν.
Τα Αισχύλεια από το 1975 που πρωτοξεκίνησαν, αξιοποιήθηκαν από όλες τις μέχρι τώρα Δημοτικές Αρχές για να προβάλλουν την άλλη εικόνα της πόλης, αυτήν που δεν βλέπει όποιος την προσπερνά με ταχύτητα από την εθνική Οδό. Οι ομορφιές της βρίσκονται στην καρδιά της, στον Αρχαιολογικό χώρο, στον πεζόδρομο που οδηγεί παράλληλα με τον ιερό χώρο στην παραλία, στα ανενεργά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και το παλαιό Ελαιουργείο, που θα φιλοξενήσει για μια ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις των Αισχυλείων και θα προβάλλει την πολιτιστική δημιουργία που παράγεται στην πόλη μας και στην χώρα μας.
     Η καθιέρωση και η αναγνώριση των Αισχυλείων μας επιφορτίζει κάθε χρόνο με την ευθύνη να γινόμαστε καλύτεροι, να βελτιώνουμε τις συνθήκες για τους χιλιάδες επισκέπτες μας από το Θριάσιο, το λεκανοπέδιο της Αττικής και από το εξωτερικό. Δεν είναι κομπασμός αλλά νομίζουμε πως η προσπάθεια τόσων χρόνων και τόσων ανθρώπων για την προώθηση του πολιτισμού μας επιτρέπουν να ελπίζουμε στην προσέλευση όλο και περισσότερων ευρωπαίων και όχι μόνο πολιτών.
     Η Επιτροπή Αισχυλείων για φέτος επεξεργάστηκε και προτείνει ένα πρόγραμμα με πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων και καλούμε τους πολίτες και τους επισκέπτες μας να το απολαύσουν.
    Περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων που προβάλλουν την νέα καλλιτεχνική παραγωγή, την ντόπια ερασιτεχνική δημιουργία μαζί με τους «φτασμένους» καλλιτέχνες. Αρχαία δράματα, σύγχρονο Θέατρο, μουσική, χορός, αγώνας δρόμου, εικαστικές παρεμβάσεις, συνέδριο για την πολιτιστική κληρονομιά απαρτίζουν το πρόγραμμα  που αρχίζει από τον Ιούνιο και τελειώνει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ιδιαίτερη μνεία, επιτρέψτε μου, θα ήθελα να κάνω στην επανάληψη για 2η χρονιά - με βελτιώσεις και προσθήκες - της έκθεσης «Βιομηχανική Ελευσίνα – Άνθρωποι και Εργοστάσια». 
    Θεωρούμε πως είναι μια σημαντική προσπάθεια και ζητούμε την υποστήριξη τόσο της Πολιτείας και των άλλων φορέων όσο και την βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά στα πλαίσια της Επιτροπής Αισχυλείων και θα συνεχίσουν να το κάνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και των εκδηλώσεων. Ακόμη θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου Ελευσίνας και κυρίως τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στις φετινές μας εκδηλώσεις. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εθελοντές – αγόρια και κορίτσια – που πέρσι έδειξαν το πιο όμορφο πρόσωπο της φιλοξενίας της Ελευσίνας και να τους καλέσω στο φετινό ραντεβού. 


Ομιλία Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε.  και μέλους της Επιτροπής Αισχύλεια

Κωνσταντίνας Μαρούγκα

Το φεστιβάλ Αισχύλεια από το 1974 που χαράζει την πολιτιστική στρατηγική της πόλης , απέδειξε την αντοχή του στο χρόνο. Σημαντική και κοινά παραδεκτή διαπίστωση, στην οποία δεν θέλουμε να σταθούμε απλά.
Ούτε να τονίσουμε, ότι το Φεστιβάλ είναι βιώσιμο  και αντέχει να διατηρεί την ποιότητα και το ήθος του ενάντια στις αντιξοότητες που δημιουργεί η σημερινή κρίση.
Το Φεστιβάλ Αισχυλείων αυτές τις 4 δεκαετίες και πλέον, έχει μεγαλώσει.. έχει ωριμάσει..έχει τη μοναδική ταυτότητά του..το κυριότερο, δεν έχει παρακμάσει! Έχει αναδείξει διαχρονικά τον πολιτισμό της Ελευσίνας, όπως αυτός έχει ανταποκριθεί στα χρόνια, και στην πορεία του αυτή έχει αλληλεπιδράσει με το σύγχρονο Ελληνικό πολιτισμό.
Στη διαδρομή των 43 χρόνων το Φεστιβάλ Αισχυλείων βρίσκει τρόπους να ανανεώνεται.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Εδώ θέλουμε να σταθούμε και να το τονίσουμε.
Το Φεστιβάλ Αισχυλείων στην Ελευσίνα, ξεκινά από ανθρώπους που συμμετέχουν στη διοργάνωση νιώθοντας αγάπη, μεράκι ίσως και έρωτα με τον πολιτισμό...για να είμαστε ακριβείς, με τον πολιτισμό της Ελευσίνας, όπως η ίδια η πόλη τον εμπνέει. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του σε σχέση με άλλα Φεστιβάλ ή άλλες πολιτιστικές διοργανώσεις.
Κύτταρο δημιουργίας αυτού του Φεστιβάλ είναι η Επιτροπή διοργάνωσης, ή όπως ονομάζεται στην πόλη μας,  "Επιτροπή Αισχυλείων". Η οποία απαρτίζεται από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, διαφόρων ηλικιών. Φέτος συγκεκριμένα, ενισχύθηκε με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, από άλλες περιοχές εκτός της Ελευσίνας, που ενδιαφέρθηκαν να συμμετέχουν και να δούνε από κοντά τον τρόπο επιλογής και υλοποίησης ενός από τα μεγαλύτερα Πολιτιστικά Φεστιβάλ της χώρας. Όπως επίσης, σε αυτή φέτος συμμετέχουν νέα παιδιά που έχουν τα προηγούμενα χρόνια βοηθήσει στην εξυπηρέτηση & διοργάνωση των παραστάσεων και του Φεστιβάλ γενικότερα.
Η επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από ανθρώπους της πόλης-εθελοντές  που έχουν σχέση με διάφορες μορφές τέχνης (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος , εικαστικά κ.ά.), μέλη της ομάδας εθελοντών του φεστιβάλ, μέλη του γραφείου διοργάνωσης αλλά και φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών οι οποίοι βοηθάνε εθελοντικά.  Σκοπός είναι η συμμετοχή ενεργών πολιτών γύρω από τα καλλιτεχνικά ζητήματα, να υπάρχει συλλογική έκφραση ώστε να υλοποιείται το φεστιβάλ που έχει ανάγκη η πόλη. Επίσης το μεγαλύτερο μέρος στην υποστήριξη της διεξαγωγής του ,οι θεατρικές παραστάσεις, οι μουσικές παραστάσεις, οι εκθέσεις, τα εικαστικά,  γίνονται με τη συνδρομή μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών!
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο πολιτισμός γίνεται στην πόλη της Ελευσίνας τρόπος ζωής και δεν βρίσκεται απλά στον πυρήνα κάθε προσπάθειας, αλλά κινητοποιεί, συνενώνει για να συνυπάρξουν ετερόκλητα στοιχεία,  διαμορφώνοντας έτσι στο χρόνο τη νέα Ελευσίνα. Κι αυτό επιδιώκουμε να μεταβιβάζεται στις γενιές που έρχονται.
Ο κόσμος που συσπειρώνεται γύρω από το θεσμό και η βαρύτητα που διαχρονικά του δίνουν όλες οι Δημοτικές Αρχές, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις τα Αισχύλεια να πραγματοποιήσουν ένα ποιοτικό και ποσοτικό άλμα.
Τί πιο αποτελεσματικά θετικό..
Αυτό να επιτυγχάνεται με την ευγένεια που έχει ο πολιτισμός.
Ο πολιτισμός να γίνεται ο μηχανισμός, το εργαλείο για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση. Ο πολιτισμός να σου προσφέρει την εξωστρέφεια και την Εθνική και Διεθνή προβολή σαν πόλη.
Αυτή είναι η  άυλη επιτυχία που καρπώνεται η Πόλη της Ελευσίνας.
Το άυλο πολλές φορές δεν μπορεί να αποτιμηθεί, μπορεί να είναι αόριστο ή συγκεχυμένο εκείνη τη στιγμή για να το αποτιμήσεις. Έρχεται η σωστή στιγμή και με κάποιον τρόπο αποτιμάται.

Αυτό απέδειξε πέρσι το Νοέμβριο το Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ Αισχύλειων έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021!
Διεκδικήσαμε  δυναμικά και πήραμε τον τίτλο Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
Το έτος 2017, με την εξέλιξη αυτή, ορίζει πλέον με διαφορετικό τρόπο, όσα σήμερα υλοποιούνται και όσα προγραμματίζουμε να υλοποιηθούν, όσα προκαλέσαμε και όσα θα προκύπτουν καθημερινά στην Ελευσίνα.
Η πόλη μας εξακτινώθηκε στην Ευρώπη και όχι μόνο. Έτσι, ότι δεν πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια, τώρα που έχουμε συσσωρεύσει δυνάμεις και ενέργεια, είναι η μεγάλη ευκαιρία να το επιτύχουμε μέσα στα επόμενα πέντε.
Το στερεότυπο της υποβαθμισμένης πόλης "πίσω από τους καπνούς και τις σκουριές" παραμερίζεται με τη δυναμική παρουσία της Ελευσίνας, μίας πόλης που ξέρει, θέλει και μπορεί να μεταμορφωθεί σε βιώσιμη και δημιουργική οντότητα, πρότυπο προς μίμηση.
Μια πόλη με ένδοξο παρελθόν και σημαντικό μέλλον!
Το Φεστιβάλ, με το κύρος του, ανέδειξε και χάραξε τη διαδρομή ώστε να μπορούμε να συμφιλιωθούμε με το παρελθόν, να υπερβούμε το σήμερα με τον πιο δημιουργικό τρόπο.
Τα Αισχύλεια είναι ο θεμέλιος λίθος που πάνω του οικοδομείται αυτό που οι Ελευσίνιοι θέλουμε για την πόλη μας. Είναι το μονοπάτι που χαράζεται από πολλά βήματα που πλέον έχουν προσανατολισμό ένα καλύτερο αύριο!



ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017 –ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ

Βαδίζοντας προς την Ελευσίνα ‘21 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης



Ιούνιος-Νοέμβριος 2017

Έναρξη 9 Ιουνίου: Δανάη Στράτου "Πάνω Στη Γη Κάτω Από τα Σύννεφα"

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος: 1-10 Ιουλίου 2017

Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία: 12-23 Ιουλίου 2017

Κυρίως πρόγραμμα: 18 Αυγούστου -2 Οκτωβρίου 2017

Κινηματογραφικές προβολές: 19 Αυγούστου- 7 Σεπτεμβρίου 2017

Μουσικοί κύκλοι: 22 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2017



Με σταθερά και δυναμικά βήματα βαδίζει η Ελευσίνα στο ραντεβού της με την σύγχρονη ιστορία, τη μετάβαση της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Σ αυτήν τη σταθερή και αδιασάλευτη πορεία το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017, που διοργανώνει με συνέπεια ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και 43 χρόνια, γίνεται η προμετωπίδα του πολιτισμού και εντάσσεται αρμονικά στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού οράματος για την πόλη.

Γι’ άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ φιλοξενεί εκδηλώσεις ευρωπαϊκού χαρακτήρα, που καταργούν τα στερεότυπα και μεταμορφώνουν την πόλη σε μια πρωτεύουσα του πολιτισμού που αποδεικνύει ότι δίκαια κατέκτησε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός είναι για την Ελευσίνα τρόπος ζωής και ότι αποτελεί όχημα για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση.

Στο πλαίσιο αυτού του οράματος εντάσσονται και τα Αισχύλεια 2017 που φιλοξενούν εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Συγκεκριμένα από τις 9 Ιουνίου ως τις 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν περί τις 60 εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, διεθνές συνέδριο, περφόρμανς, διαλέξεις, ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, πάρτυ. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων πραγματοποιείται στο Παλαιό Ελαιουργείο, εκτός αν αναφέρεται άλλο σημείο διοργάνωσης. Να σημειώσουμε ότι εντός του προγραμματισμου του Φεστιβάλ ενυπάρχουν και φέτος εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε μια προσπάθεια ο πολιτισμός να ανήκει σε όλους.

Η έναρξη του φεστιβάλ γίνεται εντυπωσιακά στις 9 Ιουνίου στο Παλαιό Ελαιουργείο με τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης της Δανάης Στράτου "Πάνω στη γη κάτω από τα σύννεφα», σε επιμέλεια της Αλεξάνδρας Κοροξενίδη. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30 Ιουλίου και από τις 19 Αυγούστου - 15 Οκτωβρίου.  

Πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας in situ εγκατάσταση, ειδικά φτιαγμένη για το Παλαιό Ελαιουργείο και την Ελευσίνα. Με βασικά υλικά το χώμα και το νερό, και με κυρίαρχο μορφολογικό στοιχείο το πήλινο αγγείο, το έργο έρχεται σε διάλογο με την πλούσια ιστορική διαστρωμάτωση της Ελευσίνας από την αρχαιότητα ως τη μακροχρόνια βιομηχανική ιστορία της πόλης και τη δομή της σήμερα. Εμπλέκει στην «αφήγησή» του τον μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης, τη θνητότητα, την έννοια του ταξιδιού, την υπαρξιακή αναζήτηση ενός προορισμού και τη μετανάστευση ως φαινόμενο που καθόρισε την ιστορία της περιοχής αλλά που επίσης επαναλαμβάνεται σε όλη την διάρκεια της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Ακολουθεί το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος- Baumstrasse  από την 1-10 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάζεται, κάτω από την γενική εποπτεία της Μάρθας Φριντζήλα, μια σειρά παραστάσεων, διαλέξεων, περφόρμανς, και ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ στο Παλαιό Ελαιουργείο. Η είσοδος για το κοινό, πλην της πρώτης εκδήλωσης, είναι  ελεύθερη. Οι εργασίες του 5ου Αττικού Σχολείου είναι επικεντρωμένες στον μεγάλο τραγικό ποιητή Σοφοκλή.

Στο πλαίσιο της Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας από τις 12-23 Ιουλίου 2017 παρουσιάζονται, επίσης στο Παλαιό Ελαιουργείο, παραστάσεις που αναδεικνύουν τις νέες τάσεις στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο σε επίπεδο συγγραφής και παρουσίασης. Είσοδος 5 ευρώ.

Το κύριο μέρος του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017 ξεκινά την Παρασκευή 18 Αυγούστου, με μαγευτική βραδιά πανσελήνου με τους Μάριο Φραγκούλη και Γιώργο Περρή, οι οποίοι θα δώσουν συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ακολουθεί στις 23 Αυγούστου συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα, ενώ στις 25 Αυγούστου η Μάρθα Φριντζήλα παρουσιάζει τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή, μια τραγωδία για τον άνθρωπο. Την Κυριακή 27 Αυγούστου η κινεζική όπερα Anhui Huangmei Opera Theater φέρνει χρώμα από την Ανατολή με την παράσταση Goddess marriage, σε σκηνοθεσία Qiao Zhiliang.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη δίνει συναυλία με τίτλο "Δεύτερη Ζωή" στις 28 Αυγούστου. Την σκυτάλη παίρνει στις 30 Αυγούστου η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη που παρουσιάζει το


Θέατρο Αιχμή, σε σκηνοθεσία  Γιάννη Νικολαΐδη. Ο Σεπτέμβριος ξεκινά (1/9) με την παιδική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» σε σκηνοθεσία/ διασκευή



Δημήτρη Αδάμη από την ομάδα Μαγικές Σβούρες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  Στο ίδιο πλαίσιο ακολουθεί στις 2 Σεπτεμβρίου εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού επίσης από την ομάδα Μαγικές Σβούρες  (ώρα 11:00 π.μ.). Είσοδος ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής. Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου έρχονται οι Βάκχες του Ευριπίδη από το Θεσσαλικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη θα πάρει η Μήδεια του Ευριπίδη που θα παρουσιάσει το Θέατρο Τέχνης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Κάτι ιδιαίτερο την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με την παράσταση  Επιτάφιος εν Ελευσίνι του Χρήστου Δήμα. Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης".

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Άλκηστη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.  Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου μουσική παράσταση του Κώστα Λειβαδά. Συμμετέχουν οι: Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βασίλης Σκουλας. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου συναυλία του Λεωνίδα Μπαλάφα στο γήπεδο μπάσκετ πλατεία Μαγούλας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Ειρήνη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, ενώ στις 18/9  το πρόγραμμα περιλαμβάνει την  Συναναστροφή της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Χριστάκη. Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και την  Κυριακή  24 Σεπτεμβρίου Ο Γάμος του Λεπρέντη του Μιλτιάδη Χουρμούζη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου, από την Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας.

Πλούσιο είναι το εικαστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Εκτός από την εικαστική εγκατάσταση της Δανάης Στράτου "Πάνω στη γη κάτω από τα σύννεφα" στο Παλαιό Ελαιουργείο  στο πλαίσιο των  Αισχύλειων πραγματοποιούνται  ακόμα οι εξής εικαστικές εκδηλώσεις.

-Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου: Εγκαίνια Έκθεσης Μουσείου Νεότερης Ελευσίνας ΄΄Γεώργιος Αμπατζόγλου΄΄ με το δεύτερο μέρος της έκθεσης «Βιομηχανική Ελευσίνα. Άνθρωποι και εργοστάσια 2»  που θα διαρκέσει ως τις 15 Οκτωβρίου (Διοικητήριο Παλαιό Ελαιουργείο). Είσοδος ελεύθερη. 

-Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου: Εγκαίνια έκθεσης "Στοιχεία" της Δανάης Στράτου. Διάρκεια ως τι 30 Νοεμβρίου.  Πολιτιστικό Kέντρο "Λεωνίδας  Kανελλόπουλος”. Είσοδος ελεύθερη.



Ιδιαίτερες στιγμές των φετινών Αισχυλείων:



-Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου μια μοναδική αναβίωση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών χώρων μέσω των οπτικοακουστικών τεχνών, θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο από τις 21.00 ως τις 7.00 το πρωί  της επόμενης μέρας. Πρόκειται για το Industrial Revival: See the sound / Feel the Space. Βιομηχανική Αναβίωση: Δες τον Ήχο / Νιώσε το Χώρο

Audiovisual Synergy Project by Monitors. Μια δυναμική εικαστική εγκατάσταση που περιλαμβάνει Video Mapping & Video Sculpture, Vjs & Djs, Live Video Performances.

-Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται ο 3ος ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού». Μια διαδρομή 21 χλμ. από την Αθήνα στην Ελευσίνα μέσω της Ιεράς Οδού.

-Από την Παρασκευή 22 ως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το 4ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (4th HMO Herma Conference International Conference in Heritage Management Initiative for Heritage Conservation) (IHC).

-Μουσικοί Κύκλοι: από τις 22 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου συναυλίες σε τζαζ, κλασικές,  έθνικ, ηλεκτρονικές και έντεχνες διαδρομές. Συμμετέχουν οι Les trois Femmes, Star Wound, String Demons, Theodore, Σtella , Απόστολος Ρίζος, Κατερίνα Μακαβού. Είσοδος 5 ευρώ.

-Κινηματογραφικές προβολές: από τις 19 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου στο θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας. Είσοδος 5 ευρώ.

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ2017

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ



Παρασκευή 9 Ιουνίου



Εγκαίνια Εικαστικής Εγκατάστασης

Δανάη Στράτου

"Πάνω στη γη κάτω από τα σύννεφα"

Επιμέλεια Έκθεσης:  Αλεξάνδρα Κοροξενίδη , ώρα 20:30

Διάρκεια έκθεσης 9 Ιουνίου - 30 Ιουλίου& 19 Αυγούστου - 15 Οκτωβρίου

Ώρες : 18:00- 23:00 *Κατά τη διάρκεια των μουσικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 20:30.

Παλαιό Ελαιουργείο

Είσοδος ελεύθερη για τα εγκαίνια/ Γενική είσοδος3 €

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος- Baumstrasse  1-10 Ιουλίου 2017

Ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων του Αττικού Σχολείου : 22:00, Είσοδος Ελεύθερη  πλην της πρώτης

Κυριακή 1 ΙΟΥΛΙΟΥ | Lapses of light - Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Κώστας Μακρυγιαννάκης (ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ- opening performance)

Γενική Είσοδος:10€

Δευτέρα 2 ΙΟΥΛΙΟΥ | ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΦΩΣ - Περικλής Μαθιέλλης (ΔΙΑΛΕΞΗ)

Τρίτη 3 ΙΟΥΛΙΟΥ | Σοφοκλή ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ, σκηνοθεσία Γιώργος Φριντζήλας (ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)

Τετάρτη 4 ΙΟΥΛΙΟΥ | Σοφοκλή ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ, σκηνοθεσία Φένια Τσάμη (ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)

Πέμπτη 5 ΙΟΥΛΙΟΥ | Διάλεξη με την Μιράντα Τερζοπούλου (ΔΙΑΛΕΞΗ)

Παρασκευή 6 ΙΟΥΛΙΟΥ | ΑΝΤΙΓΟΝΕΣ, σκηνοθεσία Μιχάλης Πανάδης (ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)

Σάββατο 7 ΙΟΥΛΙΟΥ | Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΙΝΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΟΦΟΚΛΗ, σκηνοθεσία Θεανώ Μεταξά (PERFORMANCE)

Κυριακή 8 ΙΟΥΛΙΟΥ |  EDIPO RE Pier Paolo Pasolini  (ΠΡΟΒΟΛΗ)

Δευτέρα 9 ΙΟΥΛΙΟΥ | ΣΟΦΟΚΛΗ ΗΛΕΚΤΡΑ, σκηνοθεσία Γιώργος Βουρδαμής Μαυρογέννης (ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)

Τρίτη 10 ΙΟΥΛΙΟΥ | Αποχαιρετιστήριο Πάρτυ με εκπλήξεις



ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

12.07 | 23.07Γενική είσοδος: 5€κάρτα διαρκείας για όλες 20€ ώρα έναρξης παραστάσεων 21:15



Τετάρτη12 ΙΟΥΛΙΟΥ | "ГЛУМ"  - Βασισμένο στο έργο του Αλεξάντρ Οστρόφσκι "Ημερολόγιο ενός απατεώνα" - Ομάδα ΘεάτρουC. forCircus



Παρασκευή 14 ΙΟΥΛΙΟΥ | Αίας του Σοφοκλή - Σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη



Κυριακή 16 ΙΟΥΛΙΟΥ | Μία μέρα... όπως κάθε μέρα- Σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου & Γιάννη Κότσιφα



Τρίτη 18 ΙΟΥΛΙΟΥ | Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σύλληψη: ομάδα μήνυμαL

Σκηνοθετική καθοδήγηση: Σοφίας Κακαρελίδου



Παρασκευή 21 ΙΟΥΛΙΟΥ | Σημείο Β -  Σύλληψη :Παγώνης Δημήτρης                            Σκηνική σύνθεση- εγκατάσταση: Παγώνης Δημήτρης και Παυλίδης Παύλος





Κυριακή 23 ΙΟΥΛΙΟΥ | De Profundis: Η αγάπη που δε τολμά να πει το όνομα της  Μετάφραση/Διασκευή/ Σκηνοθεσία: Αθανασίας Καραγιαννοπούλου





Κυρίως Πρόγραμμα

Παρασκευή 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Βραδιά Πανσελήνου "ΚΙΒΩΤΟΣ" με τους Μάριο Φραγκούλη & Γιώργο Περρή
Συναυλία
Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας
Είσοδος Ελεύθερη   
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Γιάννης Αγγελάκας
Συναυλία
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, μια τραγωδία για τον άνθρωπο
Σκηνοθεσία: Μάρθας Φριντζήλα
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

ΚΥΡΙΑΚΗ 27ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Goddess marriage
AnhuiHuangmeiOperaTheaterΣκηνοθεσία: QiaoZhiliang
Παλαιό Ελαιουργείο
Γενική Είσοδος:5€

Δευτέρα  28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ελευθερία Αρβανιτάκη
"Δεύτερη Ζωή"
Συναυλία
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

Τετάρτη  30  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Φόνισσα του Παπαδιαμάντη
Θέατρο Αιχμή
Σκηνοθεσία: Γιάννη Νικολαΐδη
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Παρασκευή   1  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» σε σκηνοθεσία/ διασκευή Δημήτρη Αδάμη ομάδα Μαγικές Σβούρες
Παιδική Παράσταση
Παλαιό Ελαιουργείο

Είσοδος Ελεύθερη 
Σάββατο   2  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού από την ομάδα Μαγικές Σβούρες
ώρα 11:00 πμ
Παλαιό Ελαιουργείο

Είσοδος Ελεύθερη με δήλωση συμμετοχήςaisxylia.gr/alice (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Σάββατο   2  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Industrial Revival: See the sound / Feel the Space
Βιομηχανική Αναβίωση: Δες τον Ήχο / Νιώσε το Χώρο
Audiovisual Synergy Project by [ Monitors ]
Αναβίωση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών χώρων μέσω των οπτικοακουστικών τεχνών.
Video Mapping & Video Sculpture
Vjs&Djs
Live Video Performances
Eικαστική Εγκατάσταση
ώρα 21:00-07:00
Παλαιό Ελαιουργείο

Γενική Είσοδος 5€

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
Βάκχες του Ευριπίδη
Θεσσαλικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ
Σκηνοθεσία: Έκτορα Λυγίζου
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου
Διονύσης Σαββόπουλος
"Το Φορτηγό"
Συναυλία
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου
Μήδεια του Ευριπίδη
Θέατρο Τέχνης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
Σκηνοθεσία: Μαριάννας Κάλμπαρη
Παλαιό Ελαιουργείο
Είσοδος με πρόσκληση από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής   


Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
Επιτάφιος εν Ελευσίνι του Χρήστου Δήμα
Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης"
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Εγκαίνια Έκθεσης Μουσείου Νεότερης Ελευσίνας ΄΄Γεώργιος Αμπατζόγλου΄΄

Διάρκεια έκθεσης: 9 Σεπτεμβρίου- 15 Οκτωβρίου
Ώρες: 19.00- 23.00
Διοικητήριο Παλαιό Ελαιουργείο
Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
3ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού»διαδρομή Αθήνα - Ελευσίνα μέσω της Ιεράς Οδού
Αγώνας 21 km εκκίνηση Κεραμικός 08:30
Αγώνας 5 kmεκκίνηση Ελευσίνα 09:00
Δήλωση συμμετοχής: https://eleusisimimarathon.gr/

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου
Άλκηστη του Ευριπίδη
Εθνικό Θέατρο
Σκηνοθεσία: Κατερίνας Ευαγγελάτου
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου
Μουσική Παράσταση Κώστας Λειβαδάς
Συμμετέχουν: Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου
Βασίλης Σκουλας
Συναυλία
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Συναυλία
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου
Λεωνίδας Μπαλάφας
Συναυλία
Μαγούλα Αττικής γήπεδο μπάσκετ πλατεία Μαγούλας
Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου
Ειρήνη του Αριστοφάνη
Εθνικό Θέατρο
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου
Η Συναναστροφή της Λούλας Αναγνωστάκη
Σκηνοθεσία: Ανδρονίκης Χριστάκη
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
Εγκαίνια έκθεσης "Στοιχεία"της Δανάης Στράτου
Ώρα : 20:30
Διάρκεια: 20 Σεπτεμβρίου – 30 Νοεμβρίου
Καθημ: 18:00-21:00
Σ/Κ : 10:00-13:00 & 18:00-21:00
 Πολιτιστικό Kέντρο "Λεωνίδας  Kανελλόπουλος”
Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Σταύρου Τσακίρη
Παλαιό Ελαιουργείο
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

Παρασκευή  22 Σεπτεμβρίου
Les trois Femmes
Μουσικοί Κύκλοι
Αίθουσα Α Παλαιό Ελαιουργείο
 Γενική Εισ. 5$

Σάββατο  23 Σεπτεμβρίου
Star Wound
Μουσικοί Κύκλοι
Αίθουσα Α Παλαιό Ελαιουργείο
 Γενική Εισ. 5 €

Κυριακή  24 Σεπτεμβρίου
Ο Γάμος του Λεπρέντη του Μιλτιάδη Χουρμούζη
Σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου
Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας
Παλαιό Ελαιουργείο
 Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη  27 Σεπτεμβρίου
String Demons
Μουσικοί Κύκλοι
Αίθουσα ΑΠαλαιό Ελαιουργείο
 Γενική Εισ. 5 €

Παρασκευή  29 Σεπτεμβρίου
Theodore
Μουσικοί Κύκλοι
Αίθουσα ΑΠαλαιό Ελαιουργείο
 Γενική Εισ. 5 €


Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
Σtella
Μουσικοί Κύκλοι
Αίθουσα ΑΠαλαιό Ελαιουργείο
 Γενική Εισ. 5 €

Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Απόστολος Ρίζος
Μουσικοί Κύκλοι
Αίθουσα ΑΠαλαιό Ελαιουργείο
 Γενική Εισ. 5 €

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου
Κατερίνα Μακαβού
Μουσικοί Κύκλοι
Αίθουσα ΑΠαλαιό Ελαιουργείο
 Γενική Εισ. 5 €


Παρασκευή 22- Σάββατο 23- Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

4th HMO HermaConference
International Conference in Heritage Management

Initiative for Heritage Conservation (IHC)

Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

*οι εγγραφές είναι ανοιχτές μέχρι και τις ημέρες του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδαinherity.org




ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ  17



1. Εικαστική Εγκατάσταση

Δανάη Στράτου

"Πάνω στη γη κάτω από τα σύννεφα"

Επιμέλεια Έκθεσης:  Αλεξάνδρα Κοροξενίδη

Διάρκεια έκθεσης 9 Ιουνίου - 30 Ιουλίου & 19 Αυγούστου - 15 Οκτωβρίου

Ώρες : 18:00- 23:00 *Κατά τη διάρκεια παράλληλων μουσικών εκδηλώσεων η έκθεση δε θα είναι επισκέψιμη.

Παλαιό Ελαιουργείο

Είσοδος ελεύθερη για τα εγκαίνια/ Γενική είσοδος 3 €

2. Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Εικαστική έκθεση "Στοιχεία" της Δανάης Στράτου

Ώρα : 20:30


Καθημ: 18:00-21:00

Σ/Κ : 10:00-13:00 & 18:00-21:00

 Πολιτιστικό Kέντρο "Λεωνίδας  Kανελλόπουλος”

ΕίσοδοςΕλεύθερη



3. ΣάββατοΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Industrial Revival: See the sound / Feel the Space

Βιομηχανική Αναβίωση: Δες τον Ήχο / Νιώσε το Χώρο

Audiovisual Synergy Project by [ Monitors ]

Αναβίωση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών χώρων μέσω των οπτικοακουστικών τεχνών.

Video Mapping & Video Sculpture

Vjs&DjsLive Video Performances

Eικαστική Εγκατάσταση

ώρα 21:00-07:00

Γενική είσοδος 5€




Έκθεση Μουσείου Νεότερης Ελευσίνας ΄΄Γεώργιος Αμπατζόγλου΄΄

Διάρκεια έκθεσης: 9 Σεπτεμβρίου- 15 Οκτωβρίου

Ώρες: 18.00- 23.00

Διοικητήριο Παλαιό Ελαιουργείο

Είσοδος Ελεύθερη

 




ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  2017

Θερινός Κινηματογράφος - Παραλία Ελευσίνας

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισ. 5€

 19/8 Μαγικός Καθρέφτης- Χρήστου Δήμα

20/8 Chevalier- Αθηνας Ραχήλ Τσαγκάρη

21/8 Όντως Φιλιούνται - Γιάννη Κορρέ

22/8 Ρισάλτο- Βασίλη Βαφέα

24/8 Suntan- Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

26/8 5 Ταινίες Μικρού Μήκους:

Αλεπού- Ζακλίν Λέτζου

Limbo- Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Κύβος- Αλέξανδρου Σκούρα

AJobInterview -ΑΝΤΩΝΗΣΓΛΑΡΟΣ

ΙΚΑΡΟΣ -Γιώργος Φουρτουνης

29/8 & 31/8 Διήμερο Αφιέρωμα στον Ορέστη Λάσκο είσοδος ελεύθερη

7/9  Park- Σοφίας Έξαρχου





ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 12/07- 23/07 2017

Ώρα έναρξης: 21.15

Γενική είσοδος: 5€, κάρτα διαρκείας για όλες τις παραστάσεις: 20€

Χώρος διεξαγωγής: Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ / ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος: 12€ , μειωμένο: 5€

Κάρτες διαρκείας: Ομαδική (έως 4 άτομα):120€, Ατομική:40€, Μειωμένη 30€ και  ισχύουν από 23/08- 20/09 μόνο για τις αναγραφόμενες σε αυτήν παραστάσεις . Κάθε κάρτα παρέχει στον κάτοχό της το δικαίωμα διακεκριμένης θέσης. Το προνόμιο της διακεκριμένης θέσης δεν ισχύει αν προσέλθετε μετά τις 20.30

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Γενική είσοδος: 5€

κάρτα διαρκείας για όλες τις συναυλίες: 20€

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Α -Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ

Ώρα  Έναρξης: 21.30

Γενική είσοδος: 5€

Χώρος: Θερινός Κινηματογράφος, Παραλία Ελευσίνας

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ *

-Κ.Ε.Π. Ελευσίνας, Δευτ.-Παρ. 8.00-20.00 και Σαβ. 8.00-13.30.

-Διαδικτυακά μέσω viva.gr

-Κ.Ε.Δ.Ε., Παγκάλου & Κίμωνος 11, Δευτ.-Παρ. 8.00-14.00

- Παλαιό Ελαιουργείο, κατά τη διάρκεια των Αισχυλείων, 19.00-22.00.

Επισκεφθείτε τη σελίδα aisxylia.gr για περισσότερες πληροφορίες και επιβεβαίωση του οριστικού προγράμματος του Φεστιβάλ.



ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Η πρόσβαση στο χώρο μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

Προαστιακός: Αποβίβαση Σταθμός Μαγούλας και μετά επιβίβαση στα λεωφορεία Αρ. Γραμμής 879 ή 863 (Νοσοκομείο - Ελευσίνα).



Σταθμός Μετρό "Αγίας Μαρίνας": αποβίβαση στο Σταθμό "Αγίας Μαρίνας" και μετά επιβίβαση στο λεωφορείο της γραμμής 876 Σταθμός Μετρό Αγίας Μαρίνας



Λεωφορεία:

ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Μέγαρα- Αθήνα επιβίβαση από Θησείο

881 Ελευσίνα - Ασπρόπυργος -Ρουπάκι

861 Μάνδρα - Ελευσίνα

845 Πειραιάς - Ελευσίνα (μέσω Θηβών)

871 Πειραιάς - Ελευσίνα (μέσω Λ. Σχιστού)

Α16 Πλ. Κουμουνδούρου - Ελευσίνα (μέσω Ιεράς Οδού)

876 Σταθμός Μετρό Αγίας Μαρίνας – Ελευσίνα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ‘ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ’