6 Απρ 2017

Η ηρωίδα του RED X, στο οποίο πρωταγωνίστησε η Πολύνα Γκιωνάκη, είναι υποψήφια για Βραβείo


Η Αλεξάνδρα κέρδισε μια θέση στην καρδιά του θεατρόφιλου, αλλά και του αναγνωστικού κοινού και τώρα βάζει πλώρη για την πρώτη της διάκριση, καθώς είναι υποψήφια στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» των φετινών Βραβείων Βιβλίου Public.
Ποια είναι όμως η Αλεξάνδρα; Η ηρωίδα του RED X, του αυτοβιογραφικού θεατρικού μονολόγου για την βία κατά των γυναικών που υπογράφει η Πολύνα Γκιωνάκη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα που εμπνέει και αφυπνίζει, καλώντας όλες τις γυναίκες να σπάσουν τα δεσμά τους, βάζοντας ένα μεγάλο κόκκινο x σε ό,τι (και όποιον) βιάζει το κορμί και την ψυχή τους.
Αν θέλετε να βοηθήσετε την Αλεξάνδρα να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη φωνή ενάντια στην έμφυλη βία, ψηφίστε το RED X πατώντας εδώ:

Λίγα λόγια για το RED X
Παράλληλα με την έκδοσή του, ο αυτοβιογραφικός μονόλογος RED X παρουσιάστηκε με επιτυχία για τρεις μήνες στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού, με την Πολύνα Γκιωνάκη να υποδύεται την Αλεξάνδρα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Εύας Μπενέτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση που τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, θα επαναληφθεί του χρόνου.
ImageHandler
Λίγα λόγια για την Πολύνα Γκιωνάκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μαθήτευσε στο θέατρο κοντά σε καταξιωμένους ηθοποιούς με πρώτο τον πατέρα της Γιάννη Γκιωνάκη. Έπαιξε πολλούς ρόλους στο νεοελληνικό θέατρο και σταθμό θεωρεί τη μαθητεία της με τη Μαριέτα Ριάλδη, καθώς και την ερμηνεία της στο «Γεύση από Μέλι» στο θέατρο Πορεία, έργο που της είχε εμπιστευθεί ο Αλέξης Δαμιανός. Ύστερα από απουσία μερικών ετών επανήλθε στο θέατρο ερμηνεύοντας την "Blanche Du Bois" σε σκηνοθεσία Χρήστου Τσάγκα, καθώς και μερικές ιδιαίτερες προσωπικότητες όπως η Amy Winehouse και η Γαβριέλα που της έδωσαν το κίνητρο να γράψει γι’ αυτές και να τις ερμηνεύσει επί σκηνής. Μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία ήταν το έργο «Η γυναίκα της Γκουέρνικα»,σε κείμενο της ίδιας, όπου ερμήνευσε τη μούσα του Πικάσο, Dora Maar. Από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «Λόγια που άργησαν να ’ρθουν». Ο αυτοβιογραφικός θεατρικός μονόλογός της RED X κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017 από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.