7/4/17

«Γράμματα σ’ έναν φίλο Γερμανό» θέατρο Επί Κολωνώ | Σκηνή Black Box«Γράμματα σ’ έναν φίλο Γερμανό»
Σκην: Σοφία Δερμιτζάκη, Στέλλα Κουφάκη

21, 22, 23 Απριλίου
Η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου (ΘΕ.Σ.Η.) σε συνεργασία με τους Stravaganti Nuovi, μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Κρήτη, παρουσιάζει την παράσταση “Γράμματα σ’ έναν φίλο Γερμανό” του Αλμπέρ Καμύ για τρεις μόνο παραστάσεις στο θέατρο Επί Κολωνώ από τις 21 έως τις 23 Απριλίου.


Η παράσταση στηρίζεται σε τέσσερις επιστολές του Αλμπέρ Καμύ σ’ έναν φανταστικό φίλο του Γερμανό, γραμμένες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι επιστολές αυτές εκδόθηκαν εκτός Γαλλίας, που βρισκόταν τότε υπό γερμανική κατοχή, σε λίγα αντίτυπα. Ο Καμύ, μετά την απελευθέρωση, αρνήθηκε να τις επανεκδώσει.

Τα “Γράμματα σ’ έναν φίλο Γερμανό” αποτελούν ένα άτυπο μανιφέστο του συγγραφέα, στο οποίο διακηρύττει τη δύναμη της ανθρωπιάς και του πνεύματος, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το παράλογο που φέρει ο πόλεμος, το μίσος και η αδιαλλαξία. Με γλώσσα ευγενή, που μετουσιώνεται θαυμαστά σε ένα αιχμηρό κατηγορώ, ο Καμύ μάς υπενθυμίζει πως σε περιόδους κρίσης ο αποπροσανατολισμός και η σύγχυση εύκολα κυριαρχούν. Διαχρονικές αξίες και υψηλά ιδεώδη όπως η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η ιδέα της ευτυχίας και του ανθρώπου τοποθετούνται σε άλλες βάσεις: οικτίρονται ή διαστρεβλώνονται.

Οι αντιστοιχίες ανάμεσα στο τότε και το σήμερα, πολλές· η κρίση αξιών δεδομένη. Μια γυναίκα αντιτάσσεται στον παραλογισμό της εποχής της, πολεμά και τελικά φυλακίζεται για τα πιστεύω της. Δεν παύει, όμως, να τα υποστηρίζει με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει.


Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη, Στέλλα Κουφάκη
Video παράστασης: Nikolai Dorowskin
Κινησιολογία: Μικαέλα Κεφαλογιάννη 
Κατασκευή σκηνικού/ Ενδυματολογική Επιμέλεια: Γιώργος Μανουσάκης
Επιμέλεια μουσικής/ Ήχου: Στέλλα Κουφάκη
Φωτογραφίες: Γιάννα Καράγιωργα- PHOTOPROFILE    
Φωτογραφία αφίσας: Mark Quigley
Επιμέλεια προγράμματος: Σοφία Δερμιτζάκη, Στέλλα Κουφάκη

Ερμηνεύει η Σοφία Δερμιτζάκη

Παραγωγή: Θεατρική συντροφιά Ηρακλείου - STRAVAGANTI NUOVI

Μέρες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 στις 21:30
Κυριακή 23 Απριλίου στις  19:00

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 10,00€, Φοιτητικό-Άνεργων: 8,00€

Διάρκεια: 60 λεπτά

Επί Κολωνώ | Σκηνή Black Box
Τηλ: 210 5138067 | φαξ: 210 5146169
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94
Κολωνός – Αθήνα (Μετρό: Στάση Μεταξουργείο)