31 Μαρ 2017

“Διάλογοι Αθήνας 2017,το Ελληνικό Αντιπαράδειγμα"


 Η Βlender Gallery συμμετέχει στην εκδήλωση:
Διάλογοι Αθήνας 2017
 "Το Ελλαδικό Αντιπαράδειγμα"
Επιμέλεια Θανάσης Μουτσόπουλος
 6-12 Απριλίου 2017, Διπλάρειος Σχολή, Αθήνα
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Kωνσταντίνος Πάτσιος, Διονύσης Φραγκιάς και Τζόνστον Φόστερ.
Διοργάνωση εκδήλωσης: EuroMare



Η εκδήλωση “Διάλογοι Αθήνας 2017” με τίτλο "Το Ελληνικό Αντιπαράδειγμα" επιμελείται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Θανάση Μουτσόπουλο. Θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 6 Απριλίου έως την Τετάρτη 12 Απριλίου, στη Διπλάρειο Σχολή, στην Πλατεία Θεάτρου.
 Αυτό το εξαιρετικό κλασικό κτίριο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, φιλοξένησε, μεταξύ άλλων, την Μπιενάλε της Αθήνας το 2011.
Η εκδήλωση χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται σημαντικοί καλλιτέχνες από πρωτοποριακές γκαλερί της Αθήνας και του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται μία θεματική ενότητα με έμφαση στο Ελλαδικό αντιπαράδειγμα που χωρίζεται στην "Ανώνυμη Τέχνη" (επιμέλεια Μαρία Νικολακάκη) και στην "Τέχνη του Περιθωρίου : η περίπτωση του Πέτρου Τεζαψίδη" (επιμέλεια Παναγή Κουτσοκώστα). Οι δύο εκθέσεις παρουσιάστηκαν στην Πάτρα το τέλος του 2016, αποφεύγοντας την έμφαση στο μοντέρνο, νέο, πολιτικά ορθό, αλλά επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον σε θέματα της τέχνης που έχουν παρακαμφθεί χωρίς λόγο, θέματα που ενοχλούν διαχρονικά και στα οποία αξίζει μία καλύτερη κατανόηση.

Πέμπτη 6 Απριλίου έως Κυριακή 9 Απριλίου 
12:00 – 20:00:  Λειτουργία έκθεσης για το κοιν
 Δευτέρα 10 Απριλίου έως Τετάρτη 12 Απριλίου 
12:00 – 18:00:  Λειτουργία έκθεσης για το κοινό