11/3/17

Αργατεία η σημαντική μουσική ομάδα της Θεσσαλονίκης 12/3 στην ΒΕΝΤΕΤΑΑΡΓΑΤΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΒΕΝΤΕΤΑ (live stage)
Η Αργατεία είναι μια μουσική ομάδα της Θεσσαλονίκης που με αφετηρία και έμπνευση την ιστορική μουσική δημιουργία των ελληνικών κοινοτήτων του Ευξείνου Πόντου και των λαών της Μαύρης θάλασσας αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες με μουσικούς, από διάφορες χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Αργατεία στην ελληνική διάλεκτο του Πόντου σημαίνει  αλληλεγγύη και  αλληλοβοήθεια μέσω της εθελοντικής εργασίας.
Η Αργατεία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 από τον Φίλιππο Κεσαπίδη, και στα δύο χρόνια ύπαρξης της  έχει πλούσια καλλιτεχνική δράση με εμφανίσεις σε διάφορα φεστιβάλ και μουσικές σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

 Στόχος της ομάδας μας είναι η καλλιέργεια και ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας που στηρίζεται σε τοπικά ηχοχρώματα, καθώς και η μέσω της μουσικής  αλληλοκατανόηση, προσέγγιση και συνεργασία διαφορετικών ομάδων και ατόμων από τις γειτονικές μας χώρες. Χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα που έχουν τις ιστορικές αναφορές τους στο Βυζάντιο και στη Δυτική Ευρώπη καθώς και σύγχρονα μουσικά όργανα και μέσα, χτίζουμε μοναδικές ηχητικές συνέργειες και μελωδίες που απευθύνονται σε ευρύτερα ακροατήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Φέτος η Αργατεία ξεκίνησε να εργάζεται για την δημιουργία της πρώτης της δισκογραφικής δουλείας, η οποία θα είναι έτοιμη τον προσεχή χειμώνα 

Η ομάδα μας αποτελείται από τους εξής βασικούς μουσικούς:
Έλσα Μουρατίδου, τραγούδι
Kαλούσης Κώστας    τραγούδι
Φίλιππος Κεσαπίδης  ποντιακή λύρα
Στέλλα Καμπουρίδου, φλογέρες
Κουλεντιανός Θανάσης , κανονάκι
Καρακαλπακίδης Γιάννης, ηλεκτρικό μπάσο, λαούτο, κιθάρες
Τάσσιος Χρήστος,  ντραμς κρουστά
Onur senturk,  γκάιντα, τραγούδι, λύρα
Η ομάδα εμπλουτίζεται με διάφορους μουσικούς και όργανα από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανάλογα με τις ανάγκες και το concept  της συναυλίας. 
Με εκτίμηση
Την Κυριακή 12 Μαρτίου  στη μουσική σκηνή ΒΕΝΤΕΤΑ
LINK


INFO
 Βεντέτα
Εθνικής Αμύνης 3
Τηλέφωνο Kρατήσεων:  6949950530, 2310 234973
Ώρα έναρξης: 22:30