13 Φεβ 2017

Η Universal Music Group ανακοίνωσε μία νέα μακροχρόνια συμφωνία με τον πιανίστα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, Lang Lang.

Η Universal Music Group (UMG), ανακοίνωσε μία νέα μακροχρόνια συμφωνία με τον πιανίστα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, Lang Lang. Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή του Lang Lang στο δυναμικό της UMG, με τα επόμενα άλμπουμ του να κυκλοφορούν από την Deutsche Grammophon, με την οποία είχε συμβόλαιο ως και το 2010.
Ο Lang Lang, που χαίρει παγκόσμιας εκτίμησης, έχει πουλήσει εκατομμύρια άλμπουμ σε όλον τον κόσμο με τα κομμάτια του να σκαρφαλώνουν στα charts σημειώνοντας ταυτόχρονη ευτυχία τόσο στην κλασική όσο και στη mainstream σκηνή. Το 2007 προτάθηκε για Grammy, κι έγινε έτσι ο πρώτος Κινέζος καλλιτέχνης υποψήφιος στην κατηγορία Best Instrumental Soloist. Την περασμένη δεκαετία ο Lang Lang έπαιξε μπροστά σε fans της κλασικής μουσικής, ηγέτες, μονάρχες και αξιωματούχους ανάμεσα στους οποίους ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama, ο Πάπας Φραγκίσκος και η Βασίλισσα Ελισάβετ II, αλλά και σε τηλεοπτικό κοινό δισεκατομμυρίων όταν έπαιξε στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και στην Τελετή Λήξης του 2014 FIFA World Cup στο Rio de Janeiro.

 
Κάνοντας την ανακοίνωση, ο Sir Lucian Grainge, Chairman και  CEO της UMG δήλωσε: «Πρόκειται για τεράστια τιμή να καλωσορίζουμε τον Lang Lang στη UMG και τη Deutsche Grammophon. Ο Lang Lang συνδυάζει καλλιτεχνική υπεροχή και καινοτόμο επιχειρηματικότητα για να δώσει εκπληκτική νέα μουσική στους εκατομμύρια fans του. Ως κάποιος που τον θαυμάζει τόσο καλλιτεχνικά όσο και προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος που η UMG θα συμβάλει στο επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα του Lang Lang.”

Ο Lang Lang είπε: “Όταν γνώρισα τον Lucian και την ομάδα έμεινα έκπληκτος από το πόσο ανοιχτόμυαλοι και παθιασμένοι με την καινοτομία  είναι. Αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα που πρέπει να προωθήσουμε στην κλασική μουσική τον 21ο αιώνα. Το όνειρό μου ήταν ανέκαθεν να μπορώ να μοιράζομαι τη μουσική μου με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, και ανυπομονώ να δουλέψω με τις ομάδες της Universal σε όλον τον κόσμο.”

Η Michele Anthony, Executive Vice President του Universal Music Group, είπε: “Ο Lang Lang είναι ένα από τα πιο σεβαστά, ξακουστά και πρωτοπόρα ονόματα της μουσικής. Είναι ένας superstar και η μουσική και το ταλέντο του έχουν ασκήσει μεγάλη επιρροή στον πολιτισμό, προσελκύοντας πολύ κόσμο στις παραστάσεις του, στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και στα social media. Η συνεργασία μαζί του σε συνδυασμό με όλες τις άλλες υπηρεσίες της UMG όπως οι ταινίες, η τηλεόραση, το θέατρο, το merchandising και τα brand sponsorships, οι δυνατότητες είναι άπειρες.”
Ο Dickon Stainer, President and CEO του  Global Classics at Universal Music Group, είπε: “Ο Lang Lang χάραξε ένα μονοπάτι από την Κίνα στον υπόλοιπο κόσμο. Ως καλλιτέχνης αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς νέους ακροατές της κλασικής μουσικής, από τότε που έγινε γνωστός ήδη ως έφηβος. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφει στη Deutsche Grammophon και τη UMG.”

Ο Frank Briegmann, Universal Musics President of Central Europe and Deutsche Grammophon, πρόσθεσε, “Ο Lang Lang είναι ένας μοναδικός καλλιτέχνης και άνθρωπος. Ως performer, πάντα μαγνητίζει το κοινό του, στο οποίο ανήκω κι εγώ. Έχουμε μοιραστεί πολλές ωραίες εμπειρίες και τον εκτιμώ βαθιά ως μουσικό. Ο Lang Lang επαναπροσδιορίζει συνεχώς το τι είναι εφικτό και είναι πραγματικά υπέροχο ότι ξανασυμπορευόμαστε.” 

Οι πρώτες νέες ηχογραφήσεις θα είναι το 'The Piano Book' – ένα άλμπουμ δημοφιλούς μουσικής πιάνο, που θα αντανακλά  το αφοσίωσή του στη μουσική παιδεία και την επιθυμία του να ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να μάθουν πιάνο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το Bachs Goldberg Variations.
 
Σχετικά με τον Lang Lang
Λίγοι καλλιτέχνες μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν την ίδια επιρροή με τον Lang Lang στο χώρο της μουσικής. Ως πιανίστας, εκπαιδευτής και φιλάνθρωπος, ο Lang Lang έχει αγκαλιάσει την τεχνολογία και την καινοτομία, ανοίγοντας το δρόμο για να φέρουμε τη κλασική μουσική στον 21ο αιώνα. Είτε παίζει για δισεκατομμύρια θεατές στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, είτε για μερικές εκατοντάδες παιδιά σε σχολεία, ο Lang Lang είναι εξίσου χαρούμενος.
Με τους New York Times να τον χαρακτηρίζουν ως τον «πιο hot καλλιτέχνη της κλασικής μουσικής», ο Lang Lang δίνει sold-out κονσέρτα σε όλες τις ηπείρους. Έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με συνθέτες όπως οι Sir Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Daniel Barenboim και Christoph Eschenbach και έχει παίξει με τις καλύτερες ορχήστρες. Ο Lang Lang φημίζεται για τον αντισυμβατικό τρόπο σκέψης του, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που περιπλανιέται σε άλλους μουσικούς κόσμους, πέρα του κλασικού. Οι εμφανίσεις του στα βραβεία GRAMMY μαζί με τους Metallica, τον Pharrell Williams ή τον θρύλο της jazz Herbie Hancock γνώρισαν την αποθέωση εκατομμυρίων θεατών.
Εδώ και μία δεκαετία  ο Lang Lang συμβάλλει στην μουσική εκπαίδευση σε όλον τον κόσμο. Το 2008 ίδρυσε το Lang Lang International Music Foundation με στόχο την καλλιέργεια και ανάδειξη των κορυφαίων πιανιστών του μέλλοντος, την εξέλιξη στην διδασκαλία της μουσικής μέσω της τεχνολογίας και στη δημιουργία ενός νεανικού κοινού μέσω ζωντανών μουσικών εμπειριών. Το 2013, ο Lang Lang χρίστηκε από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ως «Αγγελιαφόρος της Ειρήνης» με επίκεντρο την παγκόσμια μόρφωση.
Lang Lang ξεκίνησε να παίζει πιάνο όταν ήταν τριών ετών, και έδωσε το πρώτο του δημόσιο recital πριν από την ηλικία των πέντε ετών. Έγινε δεκτός στο Central Music Conservatory του Πεκίνου όταν ήταν εννέα χρονών, και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι Νέων Μουσικών στα 13 του. Στη συνέχεια πήγε στη Φιλαδέλφεια για να σπουδάσει με τον θρυλικό πιανίστα Gary Graffman στο Curtis Institute of Music. Ήταν δεκαεπτά, όταν ήρθε η μεγάλη ευκαιρία, αντικαθιστώντας τον André Watts στο Gala of the Century, και παίζοντας Πρώτο Κοντσέρτο για Πιάνο του Tchaikovsky με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγο, υπό τη διεύθυνση του Christoph Eschenbach: και δημιούργησε τέτοιο εντυπωσιακό ‘ντόρο’ που άρχισαν αμέσως να έρχονται οι προσκλήσεις.
Η απεριόριστη ορμή του Lang Lang να προσελκύσει νέο κοινό στην κλασική μουσική του έφερε τεράστια αναγνώριση: τιμήθηκε με το Crystal Award στο Νταβός (2010) και επιλέχθηκε ως ένας από τους 250 Young Global Leaders για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Έγινε επίσης επίτιμος διδάκτορας του Royal College of Music, του Manhattan School of Music και του New York University. Τον Δεκέμβριο του 2011 τιμήθηκε με το υψηλότερο βραβείο που απονέμεται από το υπουργείο Πολιτισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και έλαβε τις υψηλότερες πολιτικές τιμές στη Γερμανία (Merit of the Federal Republic of Germany) και την Γαλλία Medal of the Order of Arts and Letters).  Το 2016 ο Lang Lang είχε προσκληθεί στο Βατικανό για να δώσει παράσταση για τον Πάπα Francis. Έχει επίσης δώσει παράσταση για πολλούς άλλους διεθνείς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ και μονάρχες από πολλά έθνη.