4 Φεβ 2017

Σεμινάρια Δημιουργικής Φωτογραφίας

Εργαστήρια Δημιουργικής Φωτογραφίας


Έναρξη εγγραφών για τους νέους κύκλους μαθημάτων


Το πρόγραμμα των σεμιναρίων – εργαστηρίων Δημιουργικής Φωτογραφίας διαρθρώνεται σε δύο κύκλους. Κάθε κύκλος περιλαμβάνει 15 εβδομαδιαίες τρίωρες απογευματινές συναντήσεις (45 ώρες) και θέτει στο επίκεντρο την καλλιτεχνική, τη θεωρητική και την τεχνική παράμετρο της φωτογραφικής εικόνας, μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρουσιάσεις φωτογράφων, πρακτική εφαρμογή, ανάθεση ασκήσεων και διαρκή παρακολούθηση και κριτική των φωτογραφικών εργασιών των συμμετεχόντων.

Δημιουργική Φωτογραφία Ι

1o ΤΜΗΜΑ Διδάσκων: Κώστας Γουδής Έναρξη: 28 Φεβρουαρίου Ημέρα διεξαγωγής: Τρίτη, 18.30 – 21.30
2ο ΤΜΗΜΑ Διδάσκουσα: Ηώ Πάσχου Έναρξη: 2 Μαρτίου Ημέρα διεξαγωγής: Πέμπτη, 18.30 – 21.30
Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων σποσκοπεί στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με την αισθητική και πρακτική της σύγχρονης φωτογραφίας καθώς και με τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που θα βοηθήσoυν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης και εξερεύνησης, αναδεικνύοντας την προσωπική τους δημιουργική προσέγγιση.
Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα: το πρώτο κάθε Τρίτη από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 13 Ιουνίου (18.30 – 21.30) και το δεύτερο κάθε Πέμπτη από τις 2 Μαρτίου έως τις 15 Ιουνίου (18.30 – 21.30).
Περισσότερα

Δημιουργική Φωτογραφία ΙΙ

1o ΤΜΗΜΑ Διδάσκουσα: Νατάσσα Μαρκίδου Έναρξη: 6 Μαρτίου Ημέρα διεξαγωγής: Δευτέρα, 18.00 – 21.00
2ο ΤΜΗΜΑ Διδάσκουσα: Ελένη Μαλιγκούρα Έναρξη: 1 Μαρτίου Ημέρα διεξαγωγής: Τετάρτη, 18.30 – 21.30
Ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων αποσκοπεί στη διερεύνηση σε βάθος της αισθητικής και της πρακτικής της σύγχρονης φωτογραφίας καθώς και στην εξέλιξη σε τεχνικό και δημιουργικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες μέσω της διδασκαλίας ωθούνται να αναπτύξουν περαιτέρω τα δικά τους φωτογραφικά ενδιαφέροντα και το προσωπικό τους ύφος. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ανάπτυξη της ικανότητας επιλογής και της συγκρότησης μιας φωτογραφικής σειράς. Στον κύκλο αυτό μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο ή όσοι διαθέτουν πρότερη εμπειρία.
Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα: το πρώτο κάθε Δευτέρα από 6 Μαρτίου έως 26 Ιουνίου (18.00 – 21.00) και το δεύτερο κάθε Τετάρτη από 1 Μαρτίου έως 14 Ιουνίου (18.30 – 21.30).
Περισσότερα

Bασικές Πληροφορίες


Μεθοδολογία
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που επιτρέπει τον πειραματισμό και αποβλέπει στην καλλιέργεια της φωτογραφικής αντίληψης και την εξάσκηση του κριτικού βλέμματος, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν ενεργά μέρος σε μια συνεχή δημιουργική διαδικασία, επισημαίνοντας και αναλύοντας βασικά αισθητικά και τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν. Τελικός στόχος η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης σειράς φωτογραφιών (portfolio) που θα διέπεται από συνοχή.

Χώρος Διεξαγωγής
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 (πλησίον σταθμού Συγγρού-Φιξ).

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις
Tο πρόγραμμα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας με κριτική ανάλυση των φωτογραφικών έργων.

Προσκεκλημένοι Ομιλητές
Πέρα από το βασικό πρόγραμμα, προσκεκλημένοι φωτογράφοι και επιμελητές θα κληθούν να συνεισφέρουν στο εργαστήριο με παρουσιάσεις και διαλέξεις.

Έκθεση Φωτογραφίας Σπουδαστών
Στο τέλος του σεμιναρίου προτείνεται προαιρετικά η συμμετοχή στην ετήσια έκθεση που παρουσιάζει έργα σπουδαστών του δεύτερου κύκλου.

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθούν στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
Επικοινωνία
Τ: 210 9211750 (Δευτ-Παρ. 11:00-16:00)

E: contact@hcp.gr