22 Φεβ 2017

Η Λίνα Νικολακοπούλου στη Σφίγγα "Βραδιές λόγου και μουσικής"

Η Λίνα Νικολακοπούλου στη Σφίγγα

"Βραδιές λόγου και μουσικής"

Τετάρτη 1, 8, 15, 22 και 29 Μαρτίου

Μαζί της η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη

Τραγουδούν οι Αργυρώ Καπαρού και Θοδωρής Βουτσικάκης

Συζητούν μαζί τους οι:

1/3 Φωτεινή Τσαλίκογλου

8/3 Νίκος Σιδέρης

15/3 Γιώργος Βέης

22/3 Θάνος Μικρούτσικος / Μυρσίνη Ζορμπά

29/3 Μάρω Δούκα


 

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη θα συνομιλούν με καλεσμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στο μουσικό χώρο Σφίγγα, στις 8 μ.μ. κάθε Τετάρτη καθ' όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Η βραδιά όμως δεν θα τελειώνει εκεί. Στη συνέχεια θα ακολουθεί μια μουσική πρόταση που έχει επιμεληθεί η Λίνα Νικολακοπούλου για τις ωραίες φωνές της Αργυρώς Καπαρού και του Θοδωρή Βουτσικάκη. Παίζουν οι μουσικοί Παντελής Ντζιάλας (κιθάρες, ενορχήστρωση), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν) και Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο).

Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων έχει τον τίτλο" Λάμπα θυέλλης", σαν μια συμβολική έννοια και πρόθεση. Μαζί μας θα είναι η Φωτεινή Τσαλίκογλου (συγγραφέας - καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο) (1/3) με αφορμή το βιβλίο της "Η μετακόμιση", ο Νίκος Σιδέρης (ψυχίατρος - συγγραφέας) (8/3) με θέμα τις προκλήσεις και τους κινδύνους από τη χρήση των νέων τεχνολογιών από ανηλίκους και ενηλίκους, ο Γιώργος Βέης (ποιητής - διπλωμάτης) (15/3) σε μία κουβέντα για την ποίηση, ο Θάνος Μικρούτσικος (συνθέτης) (22/3) με τη Μυρσίνη Ζορμπά (συγγραφέας - Επικεφαλής του δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού) (22/3) σε μία συζήτηση για τον πολιτισμό και η Μάρω Δούκα (συγγραφέας) (29/3) με θέμα συζήτησης "Πεζός λόγος εφ' όλης της ύλης".

Για να υπάρχει πάντα ένα αναμμένο φώς στη σκέψη μας κι ένα σημείο συνάντησης γύρω από πρόσωπα, λόγια και τραγούδια που μάς δίνουν χαρά και δύναμη.
8 μ.μ. με 9.15 μ.μ. θα γίνεται η συνομιλία με τον καλεσμένο και 9.30μ.μ μέχρι 11μ.μ θα ακούμε μουσική και τραγούδια.

Λόγος και μουσική για τις Τετάρτες του Μαρτίου στην Σφίγγα
με την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου.


Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845


Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμή εισόδου: 10  ευρώ με μπύρα ή κρασί