18 Φεβ 2017

ΤΡΑΓΟΥΔΩ... 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΚΗΣ ΣΟΥΚΑΣ : Τάκης Σούκας - Βασίλης Χαραλάμπους - Kαλλιρόη Σταματελάκη στις 1002 Νύχτες

ΤΡΑΓΟΥΔΩ... 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΚΗΣ ΣΟΥΚΑΣ
Τάκης Σούκας - Βασίλης Χαραλάμπους - Kαλλιρόη Σταματελάκη
Τα Σάββατα του Φεβρουαρίου στις 1002 Νύχτες μια μεγάλη μουσική γιορτή με επίκεντρο την διαδρομή, τα τραγούδια, τις μεγάλες στιγμές του Τάκη Σούκα στο ελληνικό τραγούδι.
Τα διαμάντια του, που ερμήνευσαν οι καλύτεροί μας, έχουν αφήσει εποχή: Έρωτα μου αγιάτρευτε, Βροχή τα παράπονα, Με λες αγάπη, Ταχεία, Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι, Τα χάρτινα, Βάρα μου το ντέφι, Ανοίχτε τα τρελλάδικα, Λείπεις εσύ, Δε μπορεί, Αν μ’ αγαπούσες λίγο, Εσύ μιλάς στην καρδιά μου, Μια ζωή μέσα στους δρόμους, Όλοι οι δρόμοι είσαι εσύ, Υποκρίνεσαι, Άκου βρε φίλε, Έι καπετάνιε, Άγιε μου Σώστη σώσε με, Ο λαός τραγούδι θέλει, Ποιος το είπε για τους μάγκες, Τραγουδώ κ.ά.
Ο Βασίλης Χαραλάμπους έχει τη δική του πορεία στο χώρο του τραγουδιού, μετρώντας επιτυχημένες συνεργασίες με ογκόλιθους της λαϊκής μας μουσικής, κλασικούς αλλά και νεότερους. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό ο Χαραλάμπους κυκλοφόρησε και ένα αρρενωπό ζεϊμπέκικο με τίτλο «Ξημερώνει με σκοτώνει» σε μουσική του Τάκη Σούκα και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.


Η Καλλιρόη Σταματελάκη έχει διαγράψει μία αξιοζήλευτη πορεία, με διαλεκτές επιλογές, με αξιοπρέπεια και σεβασμό, αλλά και σημαντικές συνεργασίες.
Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης, άριστος γνώστης της 50χρονης συνθετικής διαδρομής του Τάκη Σούκα, και όχι μόνο.
Συνθέσεις του Σούκα σε στίχους του Μπαλαχούτη έχουν ερμηνεύσει μεταξύ άλλων οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Σφακιανάκης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λένα Αλκαίου, Σοφία Παπάζογλου κ.ά.

Βαγγέλης Λιόλιος: μπουζούκι
Δημήτρης Μαρινόπουλος: κιθάρα
Νίκος Καρνάβας: τύμπανα

23:00 / €5


Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή
Αθήνα

Κλήση 21 0331 7293