14 Φεβ 2017

Όμορφες μουσικές βραδιές "Στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» 14-19 Φεβρουαρίου


Τρίτη 14 Φεβρουαρίου: «ORIENT EXPRESS: Από την Κωνσταντινούπολη στο Παρίσι»
 Ένα ρομαντικό «δρομολόγιο» με βαγόνια τις μουσικές του κόσμου και «ατμομηχανή» την ακωδικοποίητη μαγεία της Ανατολής, θα πραγματοποιηθεί στις «ράγες» της μουσικής σκηνής του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στις 21.30.
Το πρόγραμμα επιμελείται ο σολίστας του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας. «Συνεπιβάτες» του ο Γιάννης Τσέρτος στο ακορντεόν και το πιάνο, η Εύη Μάζη στο φλάουτο και το τραγούδι και οι «Βιολιστές της στέγης του κόσμου». 
Ο Κυριάκος Γκουβέντας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στη μακρόχρονη πορεία του έχει μελετήσει σε βάθος την ελληνική παραδοσιακή μουσική, με αποτέλεσμα να μπορεί να την προσφέρει πλουσιοπάροχα στο κοινό ως μουσικός και στους μαθητές και φοιτητές του ως δάσκαλος. Συνεργάζεται με τους πιο σημαντικούς μουσικούς και διδάσκει την ελληνική παράδοση του βιολιού σε Τ.Ε.Ι., ωδεία, αλλά και σε μεγάλα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο. 
 

Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, μεσημέρι: Τάσος Παπαδημητρίου-Ράνια Γκικοπούλου-Θοδωρής Πετρόπουλος «Ρίξε μου μια γλυκειά πενιά»
Την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 16.00, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» μας προσκαλεί να περάσουμε ένα όμορφο απομεσήμερο με αγαπημένα ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά τραγούδια, ακούγοντας τις πενιές των μπουζουκιών του Τάσου Παπαδημητρίου (Τασέα) και του Θοδωρή Πετρόπουλου. Μαζί τους στην κιθάρα και το τραγούδι η Ράνια Γκικοπούλου.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο. (Παιδιά έως 12 ετών χωρίς επιβάρυνση εισιτηρίου.)
 
Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, βράδυ: Γιώργος Κουτουλάκης «Από το ρεμπέτικο στο λαϊκό»
Tο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 22.30,  μας καλεί  σε μια βραδιά με ρεμπέτικα, λαϊκά και σκωπτικά τραγούδια, όπως η μέρα επιβάλλει, για ένα γλέντι με γέλιο και χορό μέχρι… όσο αντέξουμε…
Ο Γιώργος Κουτουλάκης επιμελείται το μουσικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τα πιο γνωστά κι αγαπημένα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, μαζί με τους: Μαρία Δεναξά στο τραγούδι, Φώτη Τσορανίδη στην κιθάρα και Σπύρο Νίκα στο ακορντεόν.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο. 
 

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου: Γιώργος Ξηντάρης – Κατερίνα Τσιρίδου «Γκελ, γκελ, καϊξή»
Από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, και κάθε Παρασκευή, στις 23.00, στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» σμίγουν δυο εξαιρετικοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες, ο αυθεντικός κι ανεπηρέαστος από τάσεις και μόδες Γιώργος Ξηντάρης και η μελωδική και γνήσια Κατερίνα Τσιρίδου, για να μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι σε ρεμπέτικα και λαϊκά μονοπάτια, με τραγούδια που δε χορταίνουμε να ακούμε και να χορεύουμε.
 Μαζί τους ο Αντώνης και ο Θοδωρής Ξηντάρης (μπουζούκι-φωνή) και ο Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα-φωνή).
Ηχοληψία: Λευτέρης Τσουκαλάς.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.  
 
 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: Γιώργος Κουτουλάκης «Γλέντι, τραγούδι και χορός»
Από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, και κάθε Σάββατο, στις έντεκα το βράδυ, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» μας προσκαλεί σε ένα γλέντι με ελληνικά και τούρκικα τραγούδια, παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά, με πολύ κέφι και χορό.   
Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Κουτουλάκης –γνωστός, κυρίως, από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Ελλάς»- και οι: Ροδή Γκιούλ - τραγούδι, Ρία Ελληνίδου - τραγούδι, Ανδρέας Ανδρέου - ούτι/μπαγλαμάς/τραγούδι, Ηλίας Μαντικός - κανονάκι/τραγούδι, Ορέστης Μαυρόπουλος – βιολί, Απόστολος Καρποντίνης - λαούτο/κιθάρα/τραγούδι, Λουκάς Μεταξάς – κρουστά/κοντραμπάσο, μας ταξιδεύουν στη ζεστασιά και την ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών με ένα εξαιρετικά ενορχηστρωμένο, πολυδιάστατο μουσικό πρόγραμμα.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο. 
 

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου: Λάκης Ορφανίδης – Χριστιάνα Γαλιάτσου  «Ρεμπέτικα και Λαϊκά»
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 21.30, συναντιούνται στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του τρίχορδου μπουζουκιού Λάκης Ορφανίδης και η νέα λαϊκή ερμηνεύτρια Χριστιάνα Γαλιάτσου, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κλασικά, γνωστά τραγούδια από τις αρχές του ρεμπέτικου έως τα «χρυσά» λαϊκά της δεκαετίας του ’60, αλλά και άγνωστα, αλιευμένα με πολύ μεράκι μέσα από το θησαυρό του λαϊκού μας πολιτισμού. Στην κιθάρα και το τραγούδι ο Βασίλης Κωτσόβολος. 
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
 
«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
Λεωφόρος  Δεκελείας 20,  Νέα Χαλκηδόνα