20 Ιαν 2017

"ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ αγαπημένη" η επιτυχία συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη



Η επιτυχία συνεχίζεται!
Το έργο της Μιμής Ντενίση,
μία παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
συνεχίζει τις παραστάσεις στο
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου
Τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα, ο ενθουσιασμός και η τεράστια προσέλευση του κοινού της συμπρωτεύουσας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι συγκινητική και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης. Λόγω της τεράστιας επιτυχίας λοιπόν, η παραγωγή αποφάσισε την παράταση των παραστάσεων μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.

Η παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε κείμενο και σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση και μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών (Βουτσάς, Χαλκιάς, Μητρούσης, Νούσιας, Αλεξανιάν, Ζαχαράκος, Μακαλιάς, Γερονικολού κ.α.) με τη ζωντανή μουσική συνοδεία της Εστουδιαντίνας και του Μπάμπη Τσέρτου μάγεψε το κοινό της Θεσσαλονίκης και απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται στην απόλυτη αιχμή του δόρατος, προκαλώντας στους θεατές  συγκίνηση, χαρά, αλλά και νοσταλγία.
Για δύο συνεχόμενες χρονιές, στην κατάμεστη αίθουσα «Αντιγόνη», χωρητικότητας 1.000 θέσεων, οι θεατές βίωσαν μια μοναδική εμπειρία και έγιναν μάρτυρες της αυθεντικής ζωής της Σμύρνης: Οι χοροί, τα τραγούδια, η ξένοιαστη και κοσμοπολίτικη ζωή της πόλης, αλλά και λεπτό προς λεπτό τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην οδυνηρή καταστροφή και τον ξεριζωμό.
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υλοποίησε την παράσταση με ένα επιτελείο εξαίρετων ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, ζωντανή μουσική, πλούσια σκηνικά, κοστούμια εποχής και αυθεντικό φωτογραφικό υλικό με τρισδιάστατες προβολές από τη θρυλική πόλη, πιστό πάντα στην προσπάθειά του να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική – Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφίες: Mάρω Μαρμαρινού
Ερμηνεύουν:
Μιμή Ντενίση, Κώστας Βουτσάς, Tάσος Χαλκιάς, Μιχάλης Μητρούσης Τάσος Νούσιας,  Χριστίνα Αλεξανιάν, Μάνος Ζαχαράκος, Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Σκοπελίτη, Μαρία Εγγλεζάκη, Νέλη Αλκάδη
Συμμετέχουν επίσης : Χρήστος Γεωργελής, Χρήστος Βελιάνο, Μαριλένα Δήμα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη, Ηλίας Νομικός, Νικόλας Γκιούλης, Μαριλένα Κάραλη, Φίλιππος Ζαρφειάδης.

Συμμετέχει ζωντανά η ορχήστρα Εστουδιαντίνα με τον Μπάμπη Τσέρτο και την Σοφία Μέρμηγκα
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 19:00
Πέμπτη 19:00
Παρασκευή  20:00
Σάββατο 20:00
Κυριακή 18:30
Διάρκεια παράστασης:
2 ώρες και 50 λεπτά με το διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων:

35€ (29€*/28€**/12€***)
29€(24€*/23€**/12€***)
24€(19€*/18€**/12€***),
19€ (14€*/14€**/12€***)
14€ (12*/12€**/12€***)
* Φοιτητικό-νεανικό / ** Ανέργων / *** Παιδικό (έως 15 ετών)
Παραγωγή:

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Μέγαρο Μουσικής Τηλ. 2310 895 938-9
Εκδοτήρια Πλ. Αριστοτέλους