27 Ιαν 2017

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ όσα μας είπαν στην πρόβα | Έναρξη Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Γυάλινο



Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
και η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ
θα μας ταξιδεύουν τα Σαββατόβραδα,
στη δική τους, μοναδική και απρόβλεπτη,
«Χώρα των θαυμάτων»
στο
Γυάλινο Μουσικό Θέατροαπό το
Σαββατο 28 Ιανουαρίου
Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος και η Μαριάννα Πολυχρονίδη καλωσόρισαν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, τους δημοσιογράφους δίνοντας μια μικρή αλλά ουσιαστική γεύση, όσων θα συμβαίνουν κάθε Σάββατο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, από τις 28 Ιανουαρίου και μετά.
Με απίστευτη διάθεση, ενωμένοι σαν γροθιά, πανέτοιμοι για πρεμιέρα, ανέβηκαν στη σκηνή και απέδειξαν με μια αγκαλιά αγαπημένα τραγούδια πως «Στην ομίχλη των καιρών» ακόμα και σε ένα «Σιδερένιο νησί» γίνονται απρόβλεπτα ...θαύματα.
Ο Θάνος Μικρούτσικος στο πιάνο έδωσε την πρώτη νότα και το στίγμα του από τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τη Μαριάννα Πολυχρονίδη να ανοίγει την πρόβα τους με το «Αμάν στην τρέλα», και ο αστείρευτος Χρήστος Θηβαίος με την κιθάρα του τραγούδησε τις «Περικοπές» από τις δικές του «Αδέσποτες μέρες» αλλά και τον «Άμλετ της Σελήνης», τραγούδι που σφράγισε τη συνεργασία του με τον Θάνο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, παίρνοντας πρώτος το λόγο, χειμαρρώδης όπως πάντα και ουσιαστικός, έδωσε μεμιάς το στίγμα της παράστασης:
«Με τον Χρήστο έχω μια προϊστορία που φτάνει τα 17 χρόνια. Πρωτοσυνεργαστήκαμε το 2000 και το 2002, οι παλιότεροι από εσάς ξέρουν ότι κάναμε μια δουλειά που είχε πολύ μεγάλη απήχηση και ουσία, τον «Άμλετ της Σελήνης». Μέχρι το 2010 και 2011 δουλεύαμε συχνά μαζί αλλά, από τότε έχουμε να βρεθούμε. Όταν το καλοκαίρι άκουσα τον τελευταίο του δίσκο «Σιδερένιο νησί» εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι, κατά τη γνώμη μου, έχει κάνει το σημαντικότερο έργο που έχουν κάνει Έλληνες τραγουδοποιοί της μετά από μένα γενιάς. Προσέξτε, έχουν δώσει οι Έλληνες τραγουδοποιοί μεγάλα τραγούδια και σπουδαίους κύκλους τραγουδιών, εννοούσα ένα ολοκληρωμένο έργο με αρχή, μέση και τέλος. Αυτό δεν είχε γίνει από τους τραγουδοποιούς και έγινε από τον Θηβαίο. Και του είπα ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνουμε κάτι μαζί αλλά δεν προχώρησε παραπέρα γιατί ακόμα δεν είχα μπει στο στούντιο για το δίσκο μου, την «Ομίχλη των καιρών», που έκανα με την Μαριάννα. Όταν μπήκα στο στούντιο και άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το δικό μου έργο, διαπίστωσα μια συνάφεια με το έργο του Χρήστου, σαν από το ένα έργο να βγαίνει το άλλο, χωρίς να έχουν καμία σχέση τα τραγούδια σαν φόρμα, σαν μουσική... και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να παρουσιαστούν σε ένα χώρο όπως είναι το Γυάλινο - γιατί το Γυάλινο λειτουργεί μεν σαν μουσική σκηνή αλλά είναι, το λέει και το όνομα του, Γυάλινο Θέατρο, δηλαδή είναι πολύ διαφοροποιημένο, μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις σε άλλες μουσικές σκηνές»... και συνέχισε λέγοντας...



«..και έτσι είπαμε να παρουσιάσουμε, στο πρώτο μέρος, τα δύο καινούργια έργα, που αυτό είναι τόλμημα για μουσική σκηνή, την «Ομίχλη των καιρών» με τη Μαριάννα και το «Σιδερένιο νησί» με τον Χρήστο. Το ένα έργο να μπαίνει μέσα στο άλλο ή από το ένα να βγαίνει στο άλλο... Και φυσικά, στο δεύτερο μέρος, τραγούδια που έχει αγαπήσει πάρα πολύ ο κόσμος, τουλάχιστον δύο ή και μερικές φορές και τρείς γενιές. Τραγούδια δικά μου, Καββαδίας, Αλκαίος, Ρόζες, Πιρόγες, Πάντα γελαστοί, τραγούδια του Χρήστου, από την πρώτη του δουλειά, που έχουν γίνει κλασικά πια, που έπαιξε πριν τις Περικοπές, αλλά έχει και τη Βροχή, το Ημερολόγιο, πολλά σπουδαία τραγούδια, τραγούδια άλλων συνθετών. Ο Χρήστος έχει κάνει μια δύο επιτυχίες άλλων συνθετών πολύ μεγάλες όπως το, Πόσο πολύ σ'αγάπησα και τη Μικρή πατρίδα, τραγούδια που έχουν αγαπηθεί πάρα πολύ, ευρύτατα, τα παίζουμε όλοι μας, επειδή τα επέβαλε ο Χρήστος και βεβαίως, τον Άμλετ της Σελήνης. Με τη Μαριάννα κάνουμε αρκετό Καββαδία, γιατί τη Μαριάννα τη γνώρισα στο Badminton πέρυσι όταν κάναμε τον Καββαδία και με ενθουσίασε η σκηνική της παρουσία, η σκηνική της στάση και μετά, όταν της ζήτησα να έρθει σπίτι να κάνουμε πρόβες με ενθουσίασε το γεγονός ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορούσε να καλύψει πράγματα που άλλοι θα χρειάζονταν χρόνια. Και έτσι κάναμε το δίσκο αυτό. Έτσι έχω δύο συμπαραστάτες και εγώ τρίτος και οι μουσικοί, βέβαια, που είναι εκπληκτικοί. Θέλω να μείνω σε αυτό. Μουσική κάνουμε παιδιά και δεν έχουμε πίσω μας κάποιους ανθρώπους απλώς καλούς επαγγελματίες, έχουμε δημιουργικά πρόσωπα, πρόσωπα που τα δίνουν όλα στην πρόβα, που είναι πολύ σημαντικό για έναν καλλιτέχνη... Είμαστε ευτυχείς που σε πολύ δύσκολους καιρούς ξεκινάμε αυτή την παράσταση που νομίζω, από ένστικτο σας το λέω αυτό, δε ξέρω το αποτέλεσμα, ότι θα έχει πολύ δρόμο μπροστά της και παραπέρα και πέρα από το Γυάλινο».

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη με τη σειρά της σχολίασε για τη συνεργασία τους...
«Από την περσινή παράσταση με τον Καββαδία και μετά, δουλεύαμε κάθε εβδομάδα στο σπίτι του κου Μικρούτσικου και από αυτό γεννήθηκε η «Ομίχλη των καιρών». Μεσολάβησε ένα διάστημα, σχεδόν ενός χρόνου που εγώ δεν ξαναδούλεψα στο θέατρο συνειδητά, γιατί ήθελα να ρίξω μεγαλύτερη βαρύτητα στο δίσκο. Τελείωσε, λοιπόν, βγήκε και τα μηνύματα που παίρνουμε είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά και ξεκινώντας τις πρόβες εδώ είχα μεγάλη αγωνία γιατί ναι μεν έχω ξαναβρεθεί σε μουσικές σκηνές, αλλά ποτέ ξανά δεν είχα τόσο μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο τρόπος, που αυτοί οι δύο άνθρωποι, ο Θάνος και ο Χρήστος, στέκονται απέναντι μου είναι τόσο συγκινητικός, που δεν έχω λόγια... με κάνουν να νιώθω πάρα πολύ ασφαλής και ανυπομονώ να έρθει το Σάββατο.»
...τέλος ο Χρήστος Θηβαίος πρόσθεσε και τόνισε ...
«Χαίρομαι πολύ που συνεργαζόμαστε με τη Μαριάννα και να της απαντήσω ότι, εάν δεν υπάρχει αύριο δεν υπάρχει σήμερα. Για αυτό είμαστε ευτυχισμένοι και εγώ και ο Θάνος που συνεργαζόμαστε ξανά και είναι μαζί μας η Μαριάννα Πολυχρονίδη. Να πω επίσης ότι ήταν καταλυτικό αυτό το καλοκαίρι γιατί τελείωσα και εκπλήρωσα το όνειρο μου, που το είχα εδώ και 8 χρόνια, να κάνω αυτή τη δουλειά πάνω στην εξέγερση των μεταλλωρύχων της Σερίφου, της 21ης Αυγούστου του 1916 για τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα και για μια καλύτερη κοινωνία. Και όταν μιλήσαμε με το Θάνο, άκουσα μετέπειτα τα τραγούδια της «Ομίχλης των καιρών» και ... είμαστε εδώ ολόψυχα, όλοι μαζί, όλο το «Σιδερένιο νησί» στην «Ομίχλη των καιρών», ο Θάνος, η Μαριάννα, εγώ και σας περιμένουμε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.»
Κλείνοντας ο Θάνος Μικρούτσικος μας αποκάλυψε...
«Θα ήθελα να προσθέσω κάτι. 13 Απριλίου κλείνω τα 70...ως εκ τούτου δεν έχω κανένα λόγο ούτε διαφημιστικό ούτε κανέναν άλλο να πω πόσο ενθουσιασμένος είμαι με αυτή τη δουλειά γιατί διαφορετικά δεν θα είχε νόημα να την κάνω. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Σας λέω ότι το μυστικό είναι να κάνεις πράγματα που δεν είναι προβλέψιμα, να κάνεις πράγματα απρόβλεπτα. Να κερδίζεις ένα νέο χώρο, είτε είσαι 22 και ξεκινάς τώρα, είτε 40. Δεν μπορώ τις επαναλήψεις. Αυτό εδώ είμαστε έτσι, μια γροθιά, πάνω στη σκηνή, αυτό έχει νόημα. Δεν έχει κάτι άλλο νόημα στη δουλειά μας. Αλλιώς θα έπρεπε να κάνουμε άλλες δουλειές. Τελεία και παύλα.»
Ώρα έναρξης: 22:30
Τιμές
13 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
15 ευρώ με ποτό στο bar
Φοιτητές - Άνεργοι, 10 ευρώ
Τραπέζι
65 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
125 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα
ελάχιστη κατανάλωση στο τραπέζι 20 ευρώ
ΑΜΕΑ: 20% έκπτωση
Προπώληση εισιτηρίων
www.viva.gr
11876
σε όλα τα καταστήματα
Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315 600
www.gialino.gr
Καλλιτεχνική Διεύθυνση για το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: Άγγελος Σφακιανάκης