20 Δεκ 2016

Η νέα συνεργασία του τραγουδοποιού Νικόλα Λειβαδίτη(nL) με την ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου και τον ηθοποιό Θανάση Αλευρά


Η νέα συνεργασία του τραγουδοποιού Νικόλα Λειβαδίτη(nL) με την ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου και τον ηθοποιό Θανάση Αλευρά, έκαναν το «Έλα και πάμε» να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 10 μουσικές ιστορίες, γεμάτες αλήθεια και φως.

Πρόκειται για τον προάγγελο του ολοκληρωμένου υλικού του Νικόλα Λειβαδίτη(nL) με γενικό τίτλο «7 + ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ».
Ένα υλικό που, σίγουρα, θα εντυπωσιάσει αλλά και θα σηματοδοτήσει μια νέα, εναλλακτική και ξεχωριστή μουσική ρότα, τόσο για τον ίδιο  όσο και για την ελληνική μουσική σκηνή.
Στο υλικό συμμετέχουν επίσης οι: Μαρία Καλούδη, Γιάννης Μήτσης, Πάνος Μουζουράκης και ο Λάκης Χαλκιόπουλος.
Κυκλοφορεί από την POLYMUSIC.







Νικόλας Λειβαδίτης Portrait:      



Ο Νικόλας Λειβαδίτης, γνωστός και με το καλλιτεχνικό προσωνύμιο nL, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ζει μέχρι σήμερα.

       Σε ηλικία 12 ετών ξεκινάει σπουδές κλασικής κιθάρας και θεωρίας και αργότερα εντάσσεται στο Μουσικό Όμιλο Αρσακείου.

     Τρία χρόνια αργότερα, μεταπηδά σε σπουδές ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, ενώ παράλληλα ξεκινά να γράφει τους πρώτους του στίχους.

       Καταξιωμένοι κιθαρίστες όπως ο  Άκης Τουρκογιώργης, o Αποστόλης Γκόλιας και ο Μιχάλης Κιταψιδάκης, πέρασαν από τη θέση των δασκάλων του στην ηλεκτρική κιθάρα.

       Τα live γίνονται άμεση επιθυμία έκφρασης κι έτσι ξεκινάει να παίζει σε μουσικές σκηνές και συνοικιακά, μουσικά στέκια.

       Το 2003, συμμετέχει, ως μουσικός, σε τηλεοπτικές εκπομπές στο πλευρό του Γιάννη Ζουγανέλη καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού. 
       Δείχνοντας μεγάλο ζήλο για τις μουσικές σπουδές στο ευρύτερο φάσμα τους, ολοκληρώνει σπουδές ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας και απασχολείται σε διάφορες μουσικές σκηνές, εταιρείες διοργάνωσης συναυλιών, θέατρα καθώς και σε ηχητικές εγκαταστάσεις συνεδριακών χώρων. 
       Καθ' όλη τη διάρκεια των χρόνων, δεν παύει να γράφει στίχους και μουσική και το 2010 υπογράφει με τη δισκογραφική εταιρεία
Legend.

       Το 2011, παρουσιάζεται στα ελληνικά ραδιόφωνα, ως νέος συνθέτης και στιχουργός, με το πρώτο του digital single με τίτλο “Σημεία των Καιρών”, σε ερμηνεία Δήμητρας Σταθοπούλου και Μανώλη Μπρίμπου.

     Την ίδια χρονιά συνεργάζεται με τον Φώτη Ανδρικόπουλο και τη παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρού και κυκλοφορει το τραγούδι “Ένα παιδί” .

       Από το 2011 μέχρι το 2014  συνεργάζεται με την ερμηνεύτρια Κρίνθη Ζήρα και κυκλοφορούν τα κομμάτια “Ψάξε με” (2012), “Κρυμμένες Ευχές” (2013)  και “Νανούρισμα” (2013). Το video clip του τελευταίου, είναι εξ’ ολοκλήρου στην Ελληνικά Νοηματική Γλώσσα, γεγονός που το έκανε να κερδίσει μία θέση στα 10 καλύτερα video clips για Α.ΜΕ.Α.

       Το 2012, συμμετέχει στο δεύτερο 7 Festival, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, ανοίγοντας μουσικά τη συναυλία των Μπλε, της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Μπάμπη Στόκα κάνοντας τον γνωστό στο ευρύ κοινό.     

       Το 2014, εγκαινιάζει μία, νέα δημιουργική περίοδο για τον ίδιο, ως τραγουδοποιό, και ξεκινά να ερμηνεύει τις δικές του «ιστορίες», όπως τις αποκαλεί, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο στίχο. Πρόζα που συνοδεύεται από λυρικά φωνητικά, από τη σοπράνο Κατερίνα Θεοδοσίου, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ενορχηστρώσεών του.

       Από το 2014 μέχρι σήμερα  πραγματοποιεί Lives σε ολόκληρη την Ελλάδα, παρέα με τη Μαρία Καλούδη και ένα χρόνο αργότερα της υπογράφει το κομμάτι “Για πόσο ακόμα;”.

       Τον Μάιο του 2014  συμμετέχει στη συναυλία «Η Μουσική κατά της Βίας», στη Δ.Ε.Θεσσαλονίκης, και ενώνει τη φωνή του παρέα με τους Φοίβο Δεληβοριά, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Θέμη Καραμουρατίδη, Κίτρινα Ποδήλατα, Πάνο Μουζουράκη και Σπύρο Γραμμένο για φιλανθρωπικό σκοπό.

       Το καλοκαίρι του 2014, ο συνθέτης Γιάννης Σπανός, τον εμπιστεύεται να διασκευάσει μερικά από τα κομμάτια του και πραγματοποιούν μία, από κοινού, συναυλία. Είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Γ. Σπανός, βρίσκεται στο πιάνο, επί σκηνής κατά την παρουσίαση διασκευών των κομματιών του.

       Τον Δεκέμβριο του 2016, υπογράφει συμβόλαιο με την POLYMUSIC για να κυκλοφορήσει την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο «7 + τρείς ιστορές ενός Τρελού», με συμμετοχές των: Θ. Αλευρά, Ρ. Αντωνοπούλου, Μ. Καλούδη,  Γ. Μήτση,  Π. Μουζουράκη και Λ. Χαλκιόπουλου.      

       Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο Α. Ιωαννίδης, η Τ. Τσανακλίδου, ο Γ. Ανδρέου, ο Γ. Κότσιρας, τα Κίτρινα Ποδήλατα κ.α., τον εμπιστεύτηκαν για τα μουσικά «ανοίγματα» των συναυλιών τους.
       Με moto του το: Δεν θέλω άτομα να με υπο-στηρίζουν αλλά άτομα να με πιστεύουν, το ανήσυχο και δημιουργικό του πνεύμα μας εγγυάται πως έχουμε ακόμα πολλά να περιμένουμε. 

       Περισσότερες πληροφορίες, στη μουσική του σελίδα στο Facebook: Nicolas Livaditis nL