20 Δεκ 2016

«Τίποτα κακό δε θυμάμαι» Γιώργος Δημητριάδης και Οι Μικροί Ήρωες



«Τίποτα κακό δε θυμάμαι»

Γιώργος Δημητριάδης και Οι Μικροί Ήρωες

Κυκλοφορεί από την Όγδοο Music Group


«Σα να μην πέρασε μια μέρα» από το «Ξύπνα φτάσαμε» και σήμερα, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το πολύπαθο 2016, ο Γιώργος Δημητριάδης «Τίποτα κακό δε θυμάται».

Το 2014, έκλεισε τα είκοσί του χρόνια στη δισκογραφία ως δημιουργός, συνθέτης, τραγουδιστής και στιχουργός.

Πέρυσι τα γιόρτασε με ένα εκπληκτικό Best Of – 20 Χρόνια δισκογραφίας. Όμως ήδη, ένας μεγάλος κύκλος είχε κλείσει κι ένας άλλος θα άνοιγε, με την κυκλοφορία ενός νέου album, που φέρει τον τίτλο «Τίποτα κακό δε θυμάμαι».


Ο Γιώργος Δημητριάδης με την μπάντα του, τους Μικρούς Ήρωες, παρουσιάζεται ανανεωμένος, γεμάτος εκπλήξεις στους τρόπους με τους οποίους γράφει τα τραγούδια του, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο φτιάχνει τον ήχο του, κάθε φορά.

Ένας δίσκος, δέκα νέα τραγούδια. Κάθε ένα και μία ανθρώπινη ιστορία, ένα πάθος, μια ανάμνηση, ο νόστος μιας χαμένης νιότης, ένας έρωτας, ο φόβος, η τόλμη, η ζωή κι ο θάνατος, η ελπίδα, η αυτοθυσία και στο τέλος η ελευθερία και η αγάπη για αληθινή ζωή. Η γραμμή του ταξιδιού από τραγούδι σε τραγούδι, από μουσική σε μουσική, στο τέλος διαγράφει ανάγλυφα το πρόσωπο του δημιουργού. Δίσκος με πρόταση, ταυτότητα, ήχο κι αυθεντικότητα κι ένα βήμα παραπέρα για τον Γιώργο Δημητριάδη.

Αυτός είναι ο δίσκος «Τίποτα κακό δε θυμάμαι». Ένα αριστούργημα μέσα σε πολύ άσχημους καιρούς.

 

«Σκουριά»

Το 1ο single στον αέρα!



«Κάτω απ΄ το χιόνι η φωτιά,

πάνω απ’ τις λέξεις η σκουριά.

Σα χελιδόνι γυρίζω ξανά,

πάλι θα ψάξω την ίδια αγκαλιά.»



Το πρώτο, δυναμικό single, που αποτέλεσε τον προάγγελο του νέου, μεγάλου δίσκου, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο.

Η ανάγκη της φυγής, το τίναγμα της σκουριάς και το πέταγμα σε άλλο ουρανό. Η μαγνητική δύναμη του βάλτου που σε κρατάει σε όσα έχεις συνηθίσει, αλλά και σε όσα αγαπάς, όσο κι αν λες πως τα μισείς. Οι δύο όψεις μας, οι δύο εαυτοί μας και η πάλη τους.

Ο Γιώργος Δημητριάδης, υπογράφει τη μουσική, και τον στίχο ο εξαιρετικός  τραγουδοποιός και φίλος του, Κώστας Τηλαβερίδης.



«Τίποτα κακό δε θυμάμαι». Μια νέα περιπέτεια. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, αυτές τις γαλανές, αλλά ψυχολογικά μαύρες κι άραχλες, που ένας δημιουργός επωμίζεται όλο το πόνημα, όχι μονάχα σαν δημιουργός ,αλλά και σαν «εκτέλεση» παραγωγής, όχι στα 6, αλλά από τα 11 μέτρα, εκεί όπου στήνεται για να βαρέσει το πέναλτι, με στόχο να σκοράρει και να πάρει το κύπελλο και με ρίσκο φυσικά, να πάρει και κάτι άλλο, που το ήθος εμού, ημών αλλά και υμών δεν επιτρέπει να πούμε! Ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε τον περασμένο Δεκέμβρη. Η συνεργασία ήταν εξαιρετικά αποδοτική αλλά και αρμονική, μπολιασμένη από τη νοοτροπία της σύνθεσης κι όχι της κόντρας. Η αγάπη ξεχειλίζει μέσα από τις νότες και τα παιξίματα σε αυτόν τον δίσκο.

Τελειώσαμε 1η Ιουνίου με 10 νέα τραγούδια, όλα δικές μου συνθέσεις, υπογράφοντας τον στίχο σε 4 από αυτές κι έχοντας την συνεργασία στα υπόλοιπα των φίλων στιχουργών, όπως οι Κώστας Τηλαβερίδης, Δημήτρης Λαμπρινός, Χριστίνα Καλογεροπούλου, Ανδρέας Καραγιαννίδης, Αμίρα Πουλχερία Φράνη.

Ναι, τόσο θέλει για να γίνει ένας καλός δίσκος, ίσως και παραπάνω. Οφείλω να το μοιραστώ μαζί σας,  γιατί αν δεν το έκανα θα σας υποτιμούσα. Η νέα μου δουλειά κυκλοφόρησε μέσα στο φθινόπωρο, αφού πρώτα αμολήσαμε στα ουράνια ένα πρώτο single τη «Σκουριά», να παιανίσει την κυκλοφορία του μεγάλου album! Φυσικά και θα σας ενημερώνω. Επί του πιεστηρίου όπως λέγαμε παλαιά. Ας ετοιμαστούμε όμως τώρα! Έχουμε κι έναν νέο χρόνο να υποδεχτούμε! Τι λέτε; Ασπασμοί!



Γιώργος Δημητριάδης