4 Νοε 2016

To Ιnter-aman είναι η χώρα που συναντιούνται τα αμάν, τα πάθη, οι λυγμοί και τα “όπα” διαφορετικών λαών...

Μάνος Αχαλινωτόπουλος
Ηaig Yazdjian
Αλέξης Παρχαρίδης
Χρήστος Χαλκιάς
Γιάννης Κιριμκυρίδης
''ΙNTER-AMAN''
Για 2 Πέμπτες
10 Νοεμβρίου & 29 Δεκεμβρίου 2016
στο Σταυρό του Νότου Plus

To Ιnter-aman είναι η χώρα που συναντιούνται τα αμάν, τα πάθη, οι λυγμοί και τα “όπα” διαφορετικών λαών, προσώπων και ψυχών σε ένα κοινό νέο τόπο, φωτεινό και ουσιαστικό.

Ένα focus στο μεγαλείο της ανθρώπινης φωνής!
Ένας πολύ ξεχωριστός Αρμένιος, ένας εκρηκτικός Πόντιος, ένας τραγουδιστός κλαρινίστας, ένας σπουδαίος ψάλτης και ένας μοναδικός πιανίστας.
Το αμάν του κλαρίνου ενώνεται με τον Πόντο, την Αρμενία, τον βυζαντινό ήχο... Το ούτι και η φωνή του Ηaig Yazdjian, το κλαρίνο και η φωνή του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, η φωνή του σπουδαίου Πόντιου τραγουδιστή Αλέξη Παρχαρίδη, η φωνή του κορυφαίου πρωτοψάλτη Χρήστου Χαλκιά και το πιάνο του Γιάννη Κιριμκυρίδη, ενώνονται και ταξιδεύουν στο κοινό αμάν του ΙΝΤΕR-AMAN.
Ταξίδι intercultural σε τόπους και σε χρόνους παλιούς, νέους και μελλοντικούς, με όχημα και πυξίδα το αληθινό αίσθημα και χρώμα που βγαίνει από το τελειότερο μουσικό όργανο, την ανθρώπινη φωνή στις διάφορες εκδοχές της.
Πέρα από τους 4 που τραγουδούν, πρόκληση και στόχος είναι να γίνουν και τα όργανα -το ούτι, το κλαρίνο και το πιάνο- σαν φωνές, τραγουδιστά, σύμφωνα με τον πανάρχαιο νόμο της Ανατολής, που θέλει τα όργανα να μιμούνται την ανθρώπινη φωνή και να παίζουν άμεσα και ουσιαστικά, δίχως φιοριτούρες και περιφραστικά στολίδια.
Ένα intercultural ταξίδι με τρένο το ΙΝΤΕR-AMAN με τις συνθέσεις του Haig, του Μάνου, τις διασκευές και τους αυτοσχεδιασμούς, σαν ύμνος στην ανθρώπινη φωνή, στο μέλισμα και την ουσία!

Ώρα προσέλευσης: 21:30
Σταυρός του Νότου Plus – Φραντζή 14, Νέος Κόσμος - Τηλ. κρατήσεων: 2109226975