26 Νοε 2016

Ο Περικλής Κανάρης μάγεψε το κοινό της Αθήνας στο Θέατρο Παλλάς


«ΑΟΡΑΤΟΣ»
Δύο Γενιές – Δύο Ήπειροι
Ο Περικλής Κανάρης μάγεψε το κοινό της Αθήνας στο Θέατρο Παλλάς

Με μεγάλη επιτυχία ο “Αόρατος” του Περικλή Κανάρη έγινε ορατός στο κατάμεστο Θέατρο Παλλάς, σε μια μοναδική σύμπραξη με τον κορυφαίο ποιητή και στιχουργόΜάνο Ελευθερίου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου  και την συμμετοχή των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Κώστα Μακεδόνα, Ρίτας Αντωνοπούλου και Λαμπρινής Καρακώστα. 


Το κοινό καταχειροκρότησε τόσο τον δυναμισμό όσο και την ευαισθησία της πολυμορφικής μουσικής του Περικλή Κανάρη, ενώ απόλαυσε τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Κώστα Μακεδόνα, Ρίτα Αντωνοπούλου και Λαμπρινή Καρακώστα που με το πάθος, το ταλέντο και την αυθεντικότητά τους παρέσυραν τον κόσμο σε μοναδικά συναισθήματα μέσα από ερμηνείες καινούριων αλλά και κλασσικών τραγουδιών.




Ανακαλώντας στιγμές-ορόσημα στη μακρά στιχουργική πορεία του Μάνου Ελευθερίου και με κοινό παρονομαστή τους στίχους του, παρουσιάστηκαν επίσης έργα 8 Ελλήνων συνθετών (Ανδριόπουλος, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Νικολόπουλος, Ξαρχάκος, Σπανός) μέσα από το πρίσμα αριστοτεχνικών ενορχηστρώσεων του Περικλή Κανάρη που εξέπληξαν το κοινό με ένα πρωτότυπο πάντρεμα ελληνικής μουσικής με διεθνή ηχοχρώματα και με συνεχείς εναλλαγές από ντουέτα και σόλο ερμηνείες.


Μερικές από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς αποτέλεσαν οι ερμηνείες του Περικλή Κανάρη σε συνθέσεις του για πιάνο-φωνή, ο θρυλικός Βασίλης Παπακωσταντίνου συνοδευόμενος από τον συνθέτη στο πιάνο στον “Αόρατο” και στην “Αυλή”,  η Ρίτα Αντωνοπούλου που καθήλωσε με τη “Μαρκίζα”, η εξαιρετική ανερχόμενη τραγουδίστρια Λαμπρινή Καρακώστα με το τραγούδι “Θυμώνεις μ’ότι κι αν σου πω”, ενώ ο αγαπημένος Κώστας Μακεδόνας ερμήνευσε με μοναδική δύναμη ψυχής το “Γι αυτούς που αγαπήθηκαν” και καταχειροκροτήθηκε. Παρέσυρε δε το κοινό σε μια θερμή συμμετοχή όταν ερμήνευσε το τραγούδι “Στων αγγέλων τα μπουζούκια”. Στο φινάλε εμφανίστηκαν όλοι μαζί στη σκηνή τραγουδώντας το “Ποιός τη Ζωή μου” σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.


Οι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό εντυπωσίασαν με τους αναπάντεχους αυτοσχεδιασμούς, όπως ο περίφημος Ben Butler στην κιθάρα, ο Gary Schreiner στη χρωματική φυσαρμόνικα, ο Giancarlo de Trizio στα κρουστά και ο Δημήτρης Ρέππας στο ούτι και στο μπουζούκι. Οι πέντε Νεοϋορκέζοι μουσικοί, που αποτελούν και τους μόνιμους συνεργάτες του Περικλή Κανάρη στην Αμερική, έχουν συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους Sir Elton John, Sting, Stevie Wonder, Bono & The Edge από τους U2, Annie Lennox,George Michael και Carlos Santana.

Η εξαιρετικής αισθητικής παρουσίαση είχε ως φόντο εικόνες ειδικά ζωγραφισμένες για την παράσταση από τη διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα Λυδία Βενιέρη σε καλλιτεχινκή επιμέλεια της Άννας Μαρίας Παλαιοκρασά (αμφότερες ζουν μόνιμα στη Νέα Υόρκη). Η σκηνοθεσία είχε την υπογραφή του Λευτέρη Γιοβανίδη


Στο κοινό που τους απόλαυσε επι σκηνής βρέθηκαν άνθρωποι από τον καλλιτεχινκό, επιχειρηματικό, και πολιτικό κόσμο. Ανάμεσά τους  ο Μάνος Ελευθερίου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Τόνια Δραγούνη, η Μαριάννα Λάτση, η Ελένη Κόκκαλη, ο Αντώνης Κομνηνός, ο Γιώργος Προβόπουλος, ο Γιώργος Χρυσικός με τη σύζυγό του, ο Νίκος Χατζηνικολάου με την Κρίστυ Τσολακάκη, η Έλλη Στάη, ο Γιώργος Λιάνης, ο Βασίλης Κικίλιας, η Νόνικα Γαληνέα, ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος, η καλλιτέχνις Λυδία Βενιέρη, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Αχιλλέας Κυριακίδης, ο Αλέξης Παπαδημητρίου με τη συζυγό του, ο Χρήστος Μπάρλας με τη σύζυγο του, ο δημοσιογράφος Νίκος Φρονιμόπουλος, ο Σπύρος Χαριτάτος, η δημοσίογράφος Ελλις Κις, ο Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αυστραλός διπλωμάτης Richard Butler κά. 


Οι Νεοϋορκέζοι:


Ben Butler (κιθάρα, μαντολίνο)
Gary Schreiner (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, πλήκτρα)
Richard Hammond (μπάσο)
Peter Douskalis (κιθάρα)
Giancarlo de Trizio (κρουστά)


Οι Αθηναίοι:


Γιώργος Κοντογιάννης (κρητική λύρα)
Μαρίνα Κολοβού (τσέλο)
Δημήτρης Ρέππας (ούτι/μπουζούκι)
Χρήστος Μπέκας (μπουζούκι)
Θόδωρος Λεμπέσης (τρομπέτα)


*Ο «Αόρατος» κυκλοφορεί στην Ελλάδα, από τις εκδόσεις Μετρονόμος.
* Photos By Σταύρος Χαρισόπουλος & Branco Peic