20 Οκτ 2016

Το Hotel Living είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Ιωάννη Πάππου

«Tο Hotel Living θα μπορούσε να είναι Ο Mεγάλος Γκάτσμπι μετενσαρκωμένος σε μια σύγχρονη κόλαση πέρα και από τη φαντασία του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Είναι οδυνηρό· είναι ευφυές και σέξι· είναι αστείο και τραγικό. Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα τρομακτικά όμορφο βιβλίο».
–Μάικλ Κάνιγχαμ, μπεστ σέλερ συγγραφέας, βραβευμένος με Πούλιτζερ για το μυθιστόρημα Οι Ώρες
Το Hotel Living είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Ιωάννη Πάππου, του Έλληνα μηχανικού και συμβούλου επιχειρήσεων που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη αλλά έχει καταγωγή από το Πήλιο. Εκδόθηκε αρχικά στις ΗΠΑ από τον HarperCollins και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.
Σ’ αυτό το λογοτεχνικό του ντεμπούτο που θα το λάτρευε η μπίτνικ γενιά του Κέρουακ και ταυτόχρονα οι τεχνοκράτες του Λύκου της Γουόλ Στριτ, ο Πάππος κάνει ζουμ σ’ έναν κόσμο με χλιδάτα ξενοδοχεία, custom made κοστούμια, insider trading, εθισμούς και άφθονο σεξ.
Το Hotel Living είναι μια ιστορία αγάπης και οδυνηρής υπαρξιακής αναζήτησης, αλλά και μια αιχμηρή κοινωνική κριτική, γραμμένη από κάποιον που βίωσε τα ιλλιγιώδη χάι των επιχειρήσεων στα ‘00ς και-ευτυχώς-επέζησε για να πει την ιστορία από μέσα.
Hotel Living Φιναλίστ για τα βραβεία Lambda και Edmund White Debut Fiction Συγγραφέας: Ιωάννης Πάππος Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης και Ιωάννης Πάππος Εκδόσεις: Λιβάνη Σειρά: Ξένη Λογοτεχνία Σελίδες: 376 Κυκλοφορία: Οκτώβριος 2016
AS IP1 LOW
Photo by: ALEXANDRA STONEHILL
Η ιστορία
Ο Στάθης Ρακής αφήνει το χωριό του στο Τρικέρι, για να βρεθεί στην Καλιφόρνια την εποχή της φούσκας των dot-coms. Επιστρέφει στην Ευρώπη για MBA και στη συνέχεια πιάνει δουλειά σε «γαλαζοαίματη» εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων γεμάτη golden boys, που τον οδηγεί από πελάτη σε πελάτη και από πόλη σε πόλη. Ερωτευμένος με κάποιον που είναι το άκρως αντίθετό του, περνάει τον περισσότερο χρόνο του σε σουίτες ξενοδοχείων, δικαιολογώντας τις επιλογές του, παλεύοντας με την αϋπνία και παραγγέλνοντας- τα πάντα- μέσω ρουμ σέρβις.
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, και καθώς η οικονομία καλπάζει ξέφρενα προς την επόμενη φούσκα, ο Στάθης γίνεται μάρτυρας της παρακμής και των χρηματιστηριακών οργίων που θα οδηγήσουν στην κρίση του 2008. Σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο διαπλεκόμενους –από συγχωνεύσεις και εξαγορές μέχρι πολεμικούς ανταποκριτές και σταρ του Χόλιγουντ–, ο Στάθης παραμένει ο αιχμάλωτος αουτσάιντερ: υπερβολικά Έλληνας για να μείνει, υπερβολικά κυνικός για να φύγει…
Ioannis Pappos LOW
Photo by ΚΟΡΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 
Pappos by Miriam Berkley Low
Photo by MYRIAM BERKLEY
Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Ιωάννης Πάππος είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας, με καταγωγή από το Πήλιο. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και του INSEAD, και έχει εργαστεί τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Το Hotel Living είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Ζει στη Νέα Υόρκη.
Έγραψαν για το βιβλίο
Το Hotel Living είναι ένα αριστούργημα. Με άγγιξε και συνεχίζει να με αγγίζει σε επίπεδα που δεν μπορούσα να φανταστώ για μια ιστορία γραμμένη τόσο απλά, καθαρά και αφοπλιστικά. Αναγνώστες και κριτικοί θα μιλάμε για χρόνια με θαυμασμό για το Hotel Living».
–Αύγουστος Κορτώ, συγγραφέας
«Το Management Consulting δεν ήταν ποτέ πιο σέξι απ’ ό,τι σε αυτή την ιστορία ενός Έλληνα μπίζνεσμαν που η ζωή του κατρακυλά στα ναρκωτικά, τις ξεπέτες και την οικονομική κρίση του 2008». –Περιοδικό Entertainment Weekly
Διαβάστε όλες τις κριτικές για το βιβλίο κάνοντας κλικ εδώ.