17 Οκτ 2016

Προσκλητήριο Πεσόντων Αεροπόρων της 335Μ στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Αράξου.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, παρουσία του Υπαρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών-Χαράλαμπου Ψιμούλη, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση της 335 Μοίρας (335Μ), στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Αράξου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο Πεσόντων Αεροπόρων της 335Μ, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της Μοίρας, Αντισμήναρχο (Ι) Σπυρίδων Αθανασόπουλο, στατική έκθεση αεροσκαφών και έκθεση φωτογραφίας.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, αντιπροσωπείες των στρατιωτικών Αρχών της περιοχής, διατελέσαντες Διοικητές της 335Μ, εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο έχει υπηρετήσει στη Μοίρα, Ενώσεις Αποστράτων, o ΠΑΣΥΒΕΤΑ, καθώς και μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων.
Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βετεράνων Αεροπορίας εκπροσώπησαν τα μέλη το ΔΣ ο Ασμχος εα Αχιλλέας Αυδής, ο Γιάγκος Βουτσινάς και ο Νίκος Τζάντας. 
Στον εορτασμό παραβρέθηκε ο Γιώργος και η Στέλλα Λάιτμερ  συγγενείς του πεσόντος Μαυρίκιου Λάιτμερ καθώς και  ο Υπνχος ΠΝ εα Μάρκος Μάστρακας αδελφός του πεσόντος Υπγου της 335 Μίμη Μάστρακα 
Πίνακας πεσόντων της 335 Μ 




Η εκδότης του " ΝΥΧΤΟΣΚΟΠΙΟ" Στέλλα Λάιτμερ και ο  αδελφό της Γιώργο Λάιτμερ παραλαμβάνουν τιμητική πλακέτα για τον θείο τους  Μαυρίκιο Λάιτμερ πεσόντα το 1943  σε αεροπορική αποστολή στην Κρήτη