11 Ιουλ 2016

"ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν.ΠΥΡΓΟΥ 2016 στην Εύβοια

"ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν.ΠΥΡΓΟΥ 2016
Οσο κι αν φυσάει.. κόντρα θα πετάμε... κόντρα και ψηλά.. μακριά από σκιές..!!
Το Φεστιβάλ Πολιτισμού είναι εδώ.. να μας χαρίσει στιγμές όμορφες, στιγμές που θα θυμόμαστε, στιγμές που θα γεμίσουν το νου και την ψυχή μας..!!
ΞΕΚΙΝΑΜΕ.. !!

15/07 Παρασκευή 21.30 Πλατεία Παραλίας Ν.Πύργου
ΧΟΡΟΣ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ Είσοδος Ελεύθερη
"Πόλη Σμύρνη Πειραιάς"
Ενα ταξίδι Μουσικής και Χορού στα λιμάνια της καρδιάς μας. Με εξαιρετικούς μουσικούς επι σκηνής, με εξαιρετικούς χορευτές, με ιστορικά κείμενα για την Μουσική Παράδοση της Ανατολίας, της Ελληνικής Ψυχής της Μικρασίας που ΓΕΝΝΗΣΕ το Ρεμπέτικο, τη μουσική των καημών και του πόνου.

23/07 Σάββατο 22.00 Δημ.Σχολείο Ν.Πύργου
Μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ "Ζηλεύει η Νύχτα"
ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ - ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ
Ο σημαντικότατος τραγουδοποιός με την γοητευτική μελωδικότητα στη φωνή και η εξαιρετική ερμηνεύτρια μοιράζονται τη σκηνή για να μας ξεσηκώσουν με "Φωτοβολίδες" σε μια 3ωρη συναυλία !!!
Προπώληση εισιτηριών από 10/07

29/07 Παρασκευή 21.00 Προαύλιο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου
Ιστορική Βραδιά με το ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
Είσοδος Ελεύθερη
"Τένεδος - Καστελλόριζο στην Ακρη του Αιγαίου"
Εχουμε την τιμή να φιλοξενούμε το βραβευμένο με το 1ο Βραβείο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ταινιών Λονδίνου 2016. Η κα Ειρήνη Σαρίογλου θα μας μιλήσει για την Ιστορία και τη Πολιτισμική Κληρονομιά των 2 νησιών.

26/07 και 31/07 στις 21.30 Δημ.Σχολείο Ν.Πύργου
Βραδιές ΘΕΑΤΡΟΥ με την Θεατρική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου
ΠΑΙΔΙΚΟ Θέατρο στις 26/07 "Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος" το αριστουργιματικό παραμύθι των Αδελφών ΓΚΡΙΜ, σε σκηνοθεσία ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ και μουσική Γιάννη ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ.
ΕΝΗΛΙΚΩΝ Θέατρο στις 31/07 "ΤΟ ΜΗΛΟ" με τους εξαιρετικούς ηθοποιούς Αντώνη ΛΟΥΔΑΡΟ και Ναταλία ΔΡΑΓΟΥΜΗ, και τις καταπληκτικές ΣΥΜΠΕΘΕΡΕΣ... Κώστα ΒΟΥΤΣΑ και Γιώργο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.. !!

31/07 Κυριακή 09.30 Αγώνας ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ Πύργος-Ωρεοι
Ο Ναυτικός Ομιλος Διάυλου Ωρεών (ΝΟΔΩ), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πύργου και η Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ωρεών ενώνονται και διοργανώνουν τον 2ο Αγώνα Κολύμβησης Αντοχής 2000 μ. Πύργος - Ωρεοί.
Ελεύθερη Συμμετοχή

07/08 Κυριακή 21.30 Δημ.Σχολείο Ν.Πύργου
Μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ Παραδοσιακής Μουσικής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τιμή για την περιοχή μας και το Φεστιβάλ Πολιτισμού η συμμετοχή του Καθηγητή Μουσικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, συνθέτη Παραδοσιακής Μουσικής κ.Χρήστου ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ σε μια συναυλία, σε ένα ΓΛΕΝΤΙ για την Παραδοσιακή Μουσική Ελλάδος και Μικρας Ασίας !!!!
Προπώληση Εισιτήριων από 27/07

12/08 Παρασκευή 21.30 Κήπος Ι.Ν. Λιμανάκι Ν.Πύργου
2016 UNESCO Επετειακό Ετος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - 2.400 χρόνια από τη Γέννηση του!!
Τιμώντας την Πολιτισμική μας Κληρονομιά και τον μεγάλο φιλόσοφο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, διδάσκαλο του Μεγάλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, θα ακούσουμε και θα συζητήσουμε για την απλοποιημένη ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ.. μέσα στον Κήπο.. όπως ακριβώς γινόταν πριν 2.500 χρόνια !!!
Εισοδος Ελεύθερη

19/08 Παρασκευή 22.00 ΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ
"Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ του Αυγούστου"
Μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ....
Εξαίρετος Τραγουδοποίος, Εξαιρετικός Ερμηνευτής.. θα μας ταξιδέψει υπό το Λαμπερό Φως του Ομορφότερου ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ του χρόνου... δίπλα στη Θάλασσα με τον Ασημένιο Δρόμο στον Ορίζοντα..!!
Προπώληση Εισιτηρίων από 08/08

24/08 Τετάρτη 21.00 Προαύλιο Ι.Ν. Κοιμήσεως
Λαογραφία Βορείου Ευβοίας
"Παραδοσιακές Φορεσιές Βόρεια Εύβοια"
Παρουσίαση του βιβλίου της Ασημίνας ΝΤΕΛΙΟΥ, μιας εξαίρετης έρευνας για την Λαογραφία και την Παράδοση της Βορείου Ευβοίας. Είσοδος Ελεύθερη

Με μια Εκθεση και Δύο παρουσιάσεις που απομένει να ανακοινωθούν σύντομα και με την Φιλοξενία Ομάδος Προσκόπων Αιγάλεω θα ολοκληρωθεί το Φεστιβάλ Πολιτισμού Ν.Πύργου 2016 στις αρχές Σεπτεμβρίου... επιμένοντας να μας προσφέρει τον Πολιτισμό που αξίζει τούτος ο Τόπος και το Φως που αξίζουν οι Άνθρωποί του.

"Οταν ο ήλιος του πολιτισμού είναι χαμηλά στον ορίζοντα, ακόμη και οι νάνοι ρίχνουν μεγάλες σκιές"