27 Ιουν 2016

Στην Αντίπαρο τον Ιούλιο οι Ημέρες Κινηματογράφου


Στην Αντίπαρο επιστρέφουν, από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου, οι Ημέρες Κινηματογράφου, για τρίτη χρονιά, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου καθώς και προβολές ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, στο θερινό κινηματογράφο του νησιού «Cine Oliaros»,με ελεύθερη είσοδο.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και ενός νεότερου κινηματογραφόφιλου κοινού. 

Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου φέρνουν σε επαφή τους νέους με αναγνωρισμένους Έλληνες δημιουργούς, προσφέροντάς τους μια πλατφόρμα για να συζητήσουν τις τάσεις και εξελίξεις στο σύγχρονο κινηματογράφο, να μάθουν τους βασικούς άξονες της κινηματογραφικής γλώσσας και να εξοικειωθούν με τα ψηφιακά μέσα. Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτούνται ιδιαίτερες κινηματογραφικές γνώσεις, αλλά διάθεση για μάθηση και ομαδικό πνεύμα.
Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου είναι ιδιαίτερα περήφανες που «οι διδάσκοντες του προηγούμενου καλοκαιριού διέπρεψαν με τα ντοκιμαντέρ τους στα διεθνή φεστιβάλ: Ο Απόστολος Καρακάσης συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (IDFA), το σπουδαιότερο στο είδος του, με το ντοκιμαντέρ του, «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» (και το οποίο θα προβληθεί εφέτος στην Αντίπαρο) ενώ ο Θάνος Αναστόπουλος παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ του, "Η Τελευταία Παραλία" στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών τον περασμένο Μάιο».

Εφέτος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, όπως ο Παναγιώτης Φαφούτης (Παράδεισος), η Αρασέλη Λαιμού, ο Θάνος Αναστόπουλος, ο Απόστολος Καρακάσης, η Αφροδίτη Νικολαϊδου, να μιλούν για τα μυστικά της δουλειάς τους και μέσα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας. Η συμμετοχή στα εργαστήρια και η παρακολούθηση των προβολών είναι δωρεάν.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αρχές Ιουλίου. Για να δηλώσετε συμμετοχή απευθυνθείτε στο sofia@onefromtheheart.gr ή στο τηλέφωνο 6947 639724 ή στην αίθουσα τέχνης Αντί στην Αντίπαρο, μέχρι τις 10 Ιουλίου.
- See more at: http://www.matrix24.gr/2016/06/gia-triti-chronia-stin-antiparo-i-imeres-kinimatografou/#sthash.XCfjp27p.dpuf