8 Ιαν 2016

Ο Derya Türkan συναντά τον Nedyalko Nedyalkov στο «Πέραν»



ο Derya Türkan συναντά τον Nedyalko Nedyalkov
«DÜNYA MÜZIKLERI»
2 μοναδικές εμφανίσεις στο «Πέραν»
            Δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της παγκόσμιας παραδοσιακής μουσικής σκηνής, ο Βούλγαρος master της Τέχνης του καβάλ Nedyalko Nedyalkov και ο Τούρκος κορυφαίος σολίστας της πολίτικης λύρας Derya Türkan, συναντιούνται στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» για 2 μοναδικές εμφανίσεις, την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στις 22.30΄. Τους πλαισιώνει μια αριστοτεχνική ομάδα μουσικών: Κυριάκος Ταπάκης-ούτι, Στέφανος Δορμπαράκης-κανονάκι, Βαγγέλης Καρίπης-κρουστά και με τη φιλική συμμετοχή της Κατερίνα Παπαδοπούλου στο τραγούδι.
             Η σύμπραξή τους επί σκηνής, αυτή η «ζωντανή» επικοινωνία τους με τη μουσική, γεννά κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ο μαγικός ήχος του καβάλ, αρχέγονος όσο και σύγχρονος, συνυφαίνεται με τον επιβλητικό ήχο της πολίτικης λύρας σε μια ανοιχτή μουσική διάδραση, μέσω της οποίας αναδύονται μελωδίες από διαφορετικούς κόσμους -κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ποικίλα ακούσματα, όπως το κλασικό παραδοσιακό, το βαλκανικό, καθώς και θέματα από την οθωμανική περίοδο του 17ου-18ου αιώνα, δημιουργούν μια μουσική η οποία, αν και με fusion στοιχεία, καθώς και αυτοσχεδιαστικά, διατηρεί την παραδοσιακή της ταυτότητα, ενώ ταυτόχρονα απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους: μια μουσική παγκόσμια, που δεν υπόκειται σε όρια και σύνορα (DÜNYA MÜZIKLERI).
O Derya Türkan προέρχεται από τη νέα γενιά μουσικών της Τουρκίας και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της πολίτικης λύρας. Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1973, μεγάλωσε μέσα σε μουσικό περιβάλλον και ξεκίνησε μαθήματα μουσικής με το γνωστό Τούρκο τσελίστα Firat Kiziltug. Είναι απόφοιτος του Conservatoire της Κωνσταντινούπολης, όπου φοίτησε με δάσκαλο το μεγάλο εκπρόσωπο της κλασικής Οθωμανικής μουσικής Ihsan Ozgen. Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συναυλίες στην Ευρώπη και στην Αμερική και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της Τουρκικής μουσικής παράδοσης, όπως με τους Kudsi Erguner, Necdet Yasar, Niyazi Sayin, Erol Deran και πολλούς άλλους.
Ο Nedyalko Nedyalkov γεννήθηκε το 1970 στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας, σε μια οικογένεια με μακρά μουσική παράδοση. Απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας Φιλιππούπολης, από πολύ νωρίς αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους μουσικούς της γενιάς τους.  Έχει κερδίσει πολλά πρώτα βραβεία σε εθνικούς διαγωνισμούς. Είναι σολίστ της Ορχήστρας Λαϊκής Μουσικής της Βουλγάρικης Εθνικής Ραδιοφωνίας. Έχει εμφανιστεί με γνωστούς Βούλγαρους και ξένους μουσικούς και έχει συνεργαστεί επανειλημμένως με Έλληνες βιρτουόζους της ευρύτερης παραδοσιακής μουσικής. Διδάσκει, επίσης, καβάλ, στη Βουλγαρία και το εξωτερικό. Σημαντική στιγμή στην πορεία του στάθηκε η συνεργασία του, από το 2009, με τον συνθέτη Jordi Savall, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Είσοδος: μπαρ: 15 ευρώ/ άτομο με 1 ποτήρι κρασί, τραπέζι: 10 ευρώ/άτομο και ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο.
Τιμοκατάλογος Bar: ποτήρι κρασί 4 ευρώ, φιάλη μπύρα 330ml 5 ευρώ, ποτά 7 ευρώ, ποτά σπέσιαλ 9 ευρώ, φιάλη ουίσκυ 70 ευρώ, φιάλη κρασί 30 ευρώ.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896