28 Δεκ 2015

Τεχνοχώρος CARTEL "Καζιμίρ και Καρολίνα"



"Καζιμίρ και Καρολίνα"

O Τεχνοχώρος Cartel παρουσιάζει από τις 26 Φεβρουαρίου 2016 το έργο "Καζιμίρ και Καρολίνα", μία μπαλάντα της ανεργίας, του Έντεν Φον Χόρβατ σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.

Το έργο που ελάχιστες φορές έχει παρουσιαστεί στην ελληνική θεατρική σκηνή, επιχειρεί μία καυστική κριτική του μικροαστισμού. Ενα λαϊκό ερωτικό δράμα, μία ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται σε μία γιορτή.

Όταν ο Καζιμίρ χάνει τη δουλειά του, χάνει και την αγαπημένη του Καρολίνα. Μία σειρά λαθών οδηγεί τους δυο ήρωες στην αποξένωση και στον εγωισμό. Σε φόντο την οικονομική κρίση παρακολουθούμε πρόσωπα ανίκανα να τη διαχειριστούν και πρόσωπα που παίζουν καλά το παιχνίδι και επωφελούνται από αυτήν. Σε μία εποχή όπου το χρήμα κυριαρχεί ο πιο δυνατός κερδίζει.Μία ιστορία που δείχνει πως το οικονομικό σύστημα επηρεάζει τις σχέσεις και τη λειτουργία των ανθρώπων.

Ένα έργο που ενώ γράφτηκε για την οικονομική κρίση του '30, αντικατοπτρίζει την κρίση του σήμερα. Ο συγγραφέας δίνει τη δυνατότητα στους ήρωεες του, να αναπτυχθούν στο μέγιστο ως κοινωνικά όντα και όχι απλά να τους ορίσει εξ αρχής, χωρίς να διάκειται θετικά απέναντι τους αλλά έχοντας μάλλον σκεπτικιστική διάθεση. Αυτό το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο ισορροπώντας ανάμεσα στη σοβαρότητα και την ειρωνία.

Συντελεστές

Μετάφραση, Σκηνοθεσία:Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια:Kenny MacLellan
Φωτισμοί:Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελεονώρα Αντωνιάδου, Ευτυχία Γιακουμή, Μάνος Καζαμίας, Ιουστίνα Ματιασέκ, Βασίλης Μπισμπίκης, Ιάσονας Παπαματθαίου, Μαρία Σκαφτούρα, Παναγιώτης Σούλης, Στέλιος Τυριακίδης


Από 26 Φεβρουαρίου , κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή

Τεχνοχώρος CARTEL
Αγίας Άννης & Μικέλη 4, Βοτανικός/Στάση Μετρό Ελαιώνας
Τηλ. Επικοινωνίας & Κρατήσεων: 693 98 98 258
( ώρες επικοινωνίας 14:00-21:00 )