22 Ιαν 2015

Άρωμα Ελλάδας από τη Βασιλική Καρακώστα στη Λυών



ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ 
ΣΤΗ ΛΥΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
   Το ελληνικό ρεπερτόριο από τον Βασίλη Τσιτσάνη ως τον Νίκο Πορτοκάλογλου και από τα παραδοσιακά ως τα σύγχρονα ηλεκτρικά τραγούδια, διέτρεξε στην πρώτη συναυλία που έδωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Λυών η Βασιλική Καρακώστα.  
Η σπουδαία ερμηνεύτρια  με το ξεχωριστό ηχόχρωμα και τη στιβαρή ερμηνεία, εμφανίσθηκε στη γαλλική πόλη μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Ελληνογαλλικό Πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό  Σύλλογο  ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (Defkalion), που στόχο του έχει να κρατήσει ζωντανή την επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και τους άξιους εκπροσώπους του.
Ανάμεσα στο κοινό της συναυλίας πολλοί Έλληνες της Γαλλίας, καθώς και πολλοί Γάλλοι που χειροκρότησαν θερμά την Ελληνίδα ερμηνεύτρια, που πέρα από τα παλιά γνωστά και αγαπημένα ελληνικά και παραδοσιακά τραγούδια μετέφερε στους ακροατές και πιο σύγχρονα άφθαρτα ακούσματα που απογείωσαν τη βραδιά.
Η Βασιλική Καρακώστα μετέφερε άρωμα Ελλάδας στη Λυών  και απέδειξε ότι το τραγούδι μπορεί να καταργεί τα σύνορα, να μικραίνει τις αποστάσεις, να ενώνει το κοινό όποια γλώσσα και αν αυτό μιλάει.