28 Αυγ 2014

Μειωμένες τιμές για τα Θέατρα Βρετάνια, Μουσούρη και Αθηνών



Μειωμένες τιμές προπώλησης εισιτηρίων για τις παραστάσεις:

«Ένας ήρωας με παντόφλες», «Φον Δημητράκης», «Ο Πουπουλένιος»,
και «Η Πόρνη από πάνω»

Θέατρα Βρετάνια, Μουσούρη και Αθηνών

Παράταση προθεσμίας αγοράς εισιτηρίων σε μειωμένες τιμές προπώλησης



Μετά από μία μοναδικά επιτυχημένη χρονιά στα θέατρα Μουσούρη και Αθηνών, οι παραστάσεις «Φον Δημητράκης» και «Ο Πουπουλένιος» συνεχίζονται και το φθινόπωρο. Το θέατρο Βρετάνια υποδέχεται το Γιάννη Μπέζο με την παράσταση «Ένας ήρωας με παντόφλες», ενώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη επαναλαμβάνεται στο ίδιο θέατρο η παράσταση «Η Πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου.

Όσοι αγοράσουν το εισιτήριό τους μέσω της tickethour ή των καταστημάτων Γερμανός μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για τις παρακάτω συγκεκριμένες ημερομηνίες παραστάσεων, θα επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές προπώλησης. Συγκεκριμένα, θα αγοράσουν το εισιτήριο τους στην τιμή των 14€ για τις παραστάσεις «Ένας ήρωας με παντόφλες», «Φον Δημητράκης» και «Ο Πουπουλένιος» και στην τιμή των 10€ για την παράσταση «Η Πόρνη από πάνω».

Αναλυτικά οι ημερομηνίες για τις οποίες ισχύουν οι μειωμένες τιμές προπώλησης:

«Ένας ήρωας με παντόφλες» - Θέατρο Βρετάνια: Παρασκευή 10/10 στις 9 μ.μ, Σάββατο 11/10 στις 6 μ.μ. και Σάββατο 11/10 στις 9 μ.μ.

«Φον Δημητράκης» - Θέατρο Μουσούρη:  Τετάρτη 8/10 στις 7 μ.μ., Πέμπτη 9/10 στις 9 μ.μ.

«Ο Πουπουλένιος» - Θέατρο Αθηνών: Τετάρτη 8/10 και Πέμπτη 9/10 στις 9 μ.μ.

«Η Πόρνη από πάνω» - Θέατρο Βρετάνια: Δευτέρα 13/10 στις 7 μ.μ. και Τρίτη 14/10 στις 9 μ.μ.



Η προσφορά ισχύει για εισιτήρια που θα αγορασθούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου μέσω των παρακάτω καναλιών πώλησης:

Καταστήματα Γερμανός

Ηλεκτρονικά μέσω της www.tickethour.com

Τηλεφωνικά μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της tickethour: 2108938111



Λίγα λόγια για τις παραστάσεις:



«Ένας ήρωας με παντόφλες»

Των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου

Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ.: 2103221579


Έργο γραμμένο στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (1947) με ένα θέμα -θα μπορούσε να πει κανείς- ανώδυνο. Τετριμμένο. Κάποιοι βολεμένοι της κατάστασης εκμεταλλεύονται την αφέλεια ενός απόστρατου στρατηγού για να τσεπώσουν από τον δημόσιο κορβανά κάποια εκατομμύρια της εποχής. Δηλαδή, μια πλευρά της ελληνικής ζωής πάρα πολύ γνωστή και αναγνωρίσιμη στις μέρες μας. Το ενδιαφέρον όμως είναι αλλού. Η βαθιά πίστη σε κάτι που ονομάζεται καθήκον. Ίσως η λέξη τρομάξει μερικούς. Μακάρι. Να μπει στη ζυγαριά με την κομπίνα και την ανηθικότητα. Τότε το αριστουργηματικό αυτό έργο θα τα έχει καταφέρει.

Παίζουν οι: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας, Αλμπέρτο Φάις, Δημήτρης Κανέλλος, Αμαλία Νίνου, Ελένη Τσιμπρικίδου, Δημήτρης Λιόλιος, Ντένια Στασινοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου



«Φον Δημητράκης»

Του Δημήτρη Ψαθά

Θέατρο Μουσούρη, Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα, τηλ.: 210 3310953



Ο «Φον Δημητράκης», το κορυφαίο έργο του Δημήτρη Ψαθά, που γράφτηκε μέσα στην περίοδο της Κατοχής και ανέβηκε το 1946 στην περίοδο του Εμφυλίου, είναι μια σπαρταριστή σάτιρα πάνω σ’ ένα επίκαιρο θέμα: το πάθος για εξουσία.  

            Η υπόθεση εκτυλίσσεται σ’ ένα αστικό σπίτι της Αθήνας της Κατοχής του 1942. Ο Δημήτρης Χαρίτος είναι ένας αποτυχημένος και δειλός πολιτευτής, ο οποίος μέσα σ΄ αυτήν την περίοδο, βρίσκει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: να γίνει Υπουργός, συνεργαζόμενος, όμως, με τους Γερμανούς. Μέσα στο σπίτι του και πίσω από την πλάτη του επικρατούν αντίθετες τάσεις. Η οικογένειά του αποτελείται από πατριώτες: ο γιός του είναι αντάρτης στα βουνά, η κόρη του λαμβάνει ενεργό μέρος στην αντίσταση, ενώ ο αδερφός του ο Λεωνίδας, δάσκαλος στο επάγγελμα και αγωνιστής, ανοίγει μέσα στην Κατοχή μπακάλικο, απ’ όπου διακινεί στα κρυφά πολεμοφόδια στους αντάρτες του βουνού. Την ίδια στιγμή, ο Δημητράκης καμαρώνει για την υπουργική του καρέκλα.



Παίζουν οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Φαίη Ξυλά, Γιάννα Παπαγεωργίου, Γιώργος Ψάλτου, Μανώλης Χουρδάκης, Χριστίνα Σπατιώτη, Χρύσα Κλούβα, Θανάσης Ισιδώρου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος



«Ο Πουπουλένιος»

Του Martin Mac Donough

Θέατρο Αθηνών, Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου 10, Αθήνα,  τηλ.:2103312343


Σε ένα άγνωστο, αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από δύο αστυνομικούς ερευνητές για τις παράξενες ιστορίες που έχει γράψει. Ιστορίες με παιδιά. Όχι, όμως, “για παιδιά”. Κάποιες αστείες και τρυφερές, κάποιες σκληρές και ζοφερές. Είναι, λοιπόν, κακό να γράφεις ιστορίες; Τι ακριβώς έχει συμβεί στην πόλη; Τι έπαθε το κοριτσάκι που βρέθηκε στους θάμνους; Λένε αλήθεια οι αστυνομικοί; Τι συνέβη στο μικρό Εβραίο; Γιατί δεν το ‘γραψαν οι εφημερίδες; Είναι αλήθεια πως κάποιος έχει μιμηθεί τις ιστορίες του συγγραφέα; Τι σχέση έχει μ' όλα αυτά ο τρυφερός αδελφός του; Γιατί πάσχει από νοητική στέρηση; Τι τους συνέβη όταν ήταν παιδιά; Τι συνέβη σ' όλους μας, όταν ήμασταν παιδιά;

     Συνεχείς ανατροπές, αστυνομική πλοκή, χιούμορ, ευφυείς διάλογοι, στοιχεία θρίλερ, με τη βία και την τρυφερότητα να συνυπάρχουν, εξελίσσουν ένα παραμύθι που ισορροπεί ανάμεσα στον κωμικό παραλογισμό και στη γνήσια κλασική τραγωδία. Με την κωμωδία να παρεισφρύει στο δράμα και αντιστρόφως, ο θεατής δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, παρά να μείνει για δύο ώρες καρφωμένος στη θέση του.  Αν και το πολιτικό σχόλιο για τη βία της εξουσίας είναι αναπόφευκτο, στην ουσία, πρόκειται για ένα έργο που μιλάει για την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας. Και για την ανάγκη μας να επιστρέφουμε εκεί που όλα αρχίζουν με το “Μια φορά κι έναν καιρό...”. Την ανάγκη να πούμε και ν' ακούσουμε ιστορίες. Όσο για το ποιος είναι ο Πουπουλένιος, αυτό μένει να αποκαλυφθεί στη σκηνή.



Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Κουρής, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος



Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή

Μουσική: Μίνως Μάτσας

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά



«Η Πόρνη από πάνω»

Του Αντώνη Τσιπιανίτη

Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ.: 2103221579



Η Ερατώ, μεγαλώνει στην επαρχία, στην Πρέβεζα, με απαγορεύσεις και περιορισμούς. Στο πρόσωπο ενός Αθηναίου αστυνομικού πιστεύει πως βρήκε τον άγγελο που θα την οδηγήσει στη δική της Γη της Επαγγελίας και θα φωταγωγήσει τη ζωή της. Τον παντρεύεται με χαρά και τον ακολουθεί στην Αθήνα. Γρήγορα όμως διαπιστώνει πως όλα ήταν μέσα στο μυαλό της και πως ο άντρας της ήθελε μόνο μια νοικοκυρά να τον φροντίζει. Ανακαλύπτει πως δεν είναι παρά ένα νούμερο στο τεφτέρι, στην κατηγορία των εξόδων, ειδικώς αυτών που έπρεπε να μειωθούν.

Μια μέρα, μια πόρνη εγκαθίσταται στο διαμέρισμα πάνω από το δικό της και το χρησιμοποιεί ως χώρο εργασίας... Κάθε βράδυ η Ερατώ ακούει όσα γίνονται εκεί... Κι αρχίζει να βλέπει τη ζωή της διαφορετικά. Απέραντη η ντροπή της, η μοναξιά της, η έλλειψή της. Ακούει τους ήχους να πλημμυρίζουν το σιωπηλό της υπνοδωμάτιο. Τους ανελέητους αναστεναγμούς των ανδρών. Ζει με τη χαρά των άλλων. Την απόλαυσή τους. Την ηδονή τους. Ώσπου μια νύχτα ακούει κάτι. Αυτό το κάτι που της αλλάζει τη ζωή.

Παίζει η Κατερίνα Διδασκάλου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης